deadwoll Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Hobi için eline alıyorsan gitarı çok gerekli değil.
Mortis Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Sevdiğin parçaları çalmaya çalışarak öğrenmek en kaılıcı ve motive edici öğrenme yolu diye düşünüyorum. Çoğu insan gitar çalmaya başladığında hemen teoriye, egsersizlere giriyor ve bi anda gitar çalmak herhangi bir iş haline ve sorumluluk haline geldiği için baştan soğuyor. Onu yapma kendine. Metallica mı seviyorsun, aç tableri aç videoları çalmaya çalış. Yanlış gitar tekniği oturtmak diye bişey yok, bişeyi yanlış yapıyorsan düzeltirsin zamanla ki gitarda herkesin tekniği farklı gelişiyor. Parelelde veya sonradan eğer müzik teorisi ilgini çekiyorsa öğrenebilirsin.
mortheria Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 Mesaj tarihi: Ekim 23, 2017 F/P olarak SX ler fena degil diyolar, denemistim ben de guzeldi ama gorup almak lazim ozellikle boyle markalari. Ders olarak su adamin anlatisi, tonu falan cok hos bence link
Arondrin Mesaj tarihi: Ekim 25, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 25, 2017 Şu siteyi de öneririm, bayağı faydasını görüyorum: https://www.justinguitar.com/
Arondrin Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Akustik halde parmak antremanı yaparken fark ettim; 1. telin 11 perdesi ile 2. telin 16. perdesinde garip bir cızırtı sesi geliyor, sanki saptan geliyormuş gibi. Bilgisayardaki amfi programından duyulmuyor. Gözardı edilebilecek bir şey midir acaba bir sorayım bilenelere :) 3. teli açık şekilde çalınca da sapta bayağı titreşim oluyor. Hatta gitarın gövdesinde bile hissediliyor, harmonik rezistans denilen bir fenomenmiş sanırsam. Ona takılmıyorum ama belki konuyla ilgisi olabilir diye bahsedeyim dedim.
samaella Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 tel yüksekliği ile alakalı olabilir. Sadece o perdede ses geliyorsa oradaki tele ve fretlere bir bak deri kalıntısı da kalmış olabilir. 3. başlı başına bir sorun zaten dert etme :D Amfide tınlama olmuyorsa sıkıntı çıkmaz sustain azalır.
Arondrin Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Hoam teşekkürler cevap için, fretlere bakmıştım zaten gözle görülür bir sorun yok hepsi aynı hizada, tellere de baktım her şey normal görünüyor.
Arondrin Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2017 Ahanda kaydettim sesi: https://soundcloud.com/beta-tester-970367918/string-me-up Telefonu gitarın içine sokunca iyice büyütmüş sesi. Normalde bu kadar duyulmuyor.
samaella Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 bi luthiere götür olmadı gitarı bi ayarlasın yağlasın falan. Zaten dükkandan alınan gitar eve gelinip pek çalınmaz, sap ayarı tel ayarını yaptırıp daha stabil kullanabilirsin. Yaptırtmasan da görüş al olmadı. Tünelde rıfat türen. ben 10-46 tel kullanıyorum teller inik çoğu çarpıyor haliyle :D
Mal Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 arka kapak truss rod kapağı yada başka biyerde gevşek kalmış vida var mı bak. onu titreştirince çıkabiliyor ses. daha sert basmayı dene perdeye. yada nette sap ayarı düzgün mü nasıl anlaşılır diye aratıp kontrol et.
Mal Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 akort burgularının da bi yerinde gevşek kalmış oynayan bişeyler olabiliyor.
Arondrin Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 1, 2017 Cevaplarınız ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. Önerdiğiniz şeylere baktım, gitarda bir sorun görünmüyor. Ben asıl saptan kaynaklı bir sorun var mıdır diye endişelenmiştim. Aldığım yerdeki yetkiliye ulaşamadım, ona da bir sorarım yine ulaşabilirsem. Tekrar teşekkürler, ufkum açıldı bu konuda biraz :D
Öne çıkan mesajlar