Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Strat Elektro Gitar Tavsiye


Arondrin

Öne çıkan mesajlar

Merhaba, aslında kararımı vermiştim, Yamaha Pacifica 112v alacaktım. Yalnız bir Fender fanboyluğu da yok değil. Squier Affinity set halinde indirime girmiş Axess de varsa 1100 TL'ye geliyor hepsiburada'da. Affinity 0 fiyatı 1100 TL civarı zaten.

Bende sadece Rocksmith real tone kablosu var. Gitarı alınca PC'ye bağlayarak kullanmak aslında planım. Bu pakatte dandik de olsa Frontman 10g amfisi ıvır zıvırı her şeyi var. 112v daha kaliteli bir gitar Alnico V manyetikleri falan var ama Fender fanboyluğum da ağır basıyor, Affinity kullanan arkadaşlar varsa tavsiye ederler mi bir sorayım dedim.

Bu arada çok az bir klasik gitar tecrübem var fi tarihinden, yeni başlayacağım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahmetli versiyonu indirin butun sarkilar var ek olarak insanlarin kendi uyarladigi sarkilari da indirebiliyorsunuz internetten. arkadasimda orijinali vardi ama onun yerine sahtesini kullaniyordu sief bu yuzden.

bende kablosu bile yoktu donusturucuyle takiyordum pc girisinden. gurultu ve delay artiyor tabi oyle
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

Şöyle bir article buldum

http://bunnyears.net/dan/?p=1455


Araştırma yaparken bu linkteki yazıyı da okumuştum. Hem işsizliğime denk geldiği, hem de gitar araştırma işi hoşuma gittiği için bayağı bir araştırdım bu konuyu bir özetini geçeyim. Tabii gitar çalan insanların vereceği bilgiler kadar aydınlatıcı /doğru olmayabilir.

Genel kanı öncelikle hangi tür pick up / manyetikler olacağına karar vermek. Single Coil mi Humbacker mı önce onu belirlemek lazım. Bunda dinlenilen veya çalmak istenilen türlerin de etkisi var. Yine genel kanı daha sert olan heavy metal, trash metal gibi türler için humbucker manyetikli gitarlar, jazz, blues, classic rock için single coil manyetikli gitarların daha iyi olacğı yönünde. Yok öyle şey SSS (3 single coil) manyetik dizilimli gitarla ben heavy metal yapıyorum diyen de var tabii. Bu ton olaylarında amfinin etkisi daha fazla o yüzden bizim gibi yeni başlayacak kişiler için çok da problem yaratmayabilir.

Ben youtube'den Fender Stratocaster 3 Single Coil (SSS) ve Gibson Les Paul Çift Humbacker (HH) karşılştırmalarını dinledim ilk önce hangisinin tonu daha güzel geliyor kulağa diye. Bu saydığım markalar premium tabii, bir de bunların fiyat performans gitarları üreten alt markaları var. Fender'in Squier, Gibson'un Epiphone. Bu gitarları başlangıç seviyesi için tavsiye ediyorlar. Ama çoğunluğu çin malı olduğu için işçilik konusunda soru işareti oluyor. Varsa Endonezya üretimi olanları tercih edin diyorlar.

Yamaha, Cort gibi markalar da yine Stratocaster, Les Paul benzeri gitarlar üretiyor. Özellikle Yamaha'nın Pacifica 112 serisi çok tavsiye ediliyor. Fiyatına göre oldukça iyi gitarlar olduğu ve klavyesinin de çok rahat olduğunu söylüyorlar. Manyetik dizilimi de HSS olduğu için hem humbucker hem single coil'in olması daha fazla ton aralığı sunuyor. SSS mi alayım HH mi alayım diye kararsız kalan yeni başlayan birisi için HSS daha iyi olabilir.

Bu başlangıç seviye gitarların daha üst seviyelerinde Coil Split denen nane oluyor. Mesela Yamaha Pacifica 112v'de var bu. Manyetik dizilimi HSS olmasına rağmen köprüdeki Humbucker manyetikten Single Coil tonu da alabiliyor. Yine bazı Epiphone Les Paul HH gitarlar Humbucker manyetikten bu coil split olayıyla single coil tonu da alabiliyor.

Stratocaster tarzı SSS veya HSS bir gitar düşünürsen araştırmalarım sonucu şöyle bir liste verebilirim:

Squier Affinity (Hem SSS hem HSS modeli var)

Yamaha Pacifica 112j (HSS)

Daha üst modelleri için:

Squier Standart Stratocaster

Yamaha Pacifica 112v (HSS Coil Split var)

Meksika üretimi Fender ayarında olduğu söylenen Squier Classic Vibe serileri var birde. Bunların fiyatları da yüksek tabii.

Şu kanal da aydınlatıcı bu konularda: https://www.youtube.com/watch?v=Nq5wc_8iOjo
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı modellerde bile ton farkı oluyor, sonuçta aynı ağaç değil. O yüzden deneyip al, tutuşu rahatlığına bir bakarsın. Tonu iyi olsa da rahat değilsen sıkıntı yani. Benim elim büyük olduğu halde U shape falan ağaç dalı gibi geliyor :D


https://i.hizliresim.com/qJ2RoV.jpg
https://i.hizliresim.com/WGrEJE.jpg




bak burada çaldığı da fena değil

http://www.youtube.com/watch?v=gjpY54GupYg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar ayrıntı gözümü korkuttu be yani görmeden gitar alıp,seçmeyin diyorsunuz, birinden yardım almadan ne elime alsam fark etmez ki :)

Hadi ayrıntıyı geçtim şeyi merak ediyorum ,öğrenmekten çok ezberliyorsun gibi geldi rocksmith ile hani ilk adımı 1v1 ders ile atsan devamını rocksmith getirir gibi hissettim izlediğim videolardan bir de delay olayı nedir oyundan mı kaynaklı ? Düzgün öğrenmene,çalmana engel mi yoksa amfiden mi kaynaklı.

bilemedim

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eline gitar almış birisiyle gitmen daha faydalı olur. Yoksa düdükleme ihtimalleri olabilir. Orada kocaman bir amfiye taktığı düdük gitar, hem tuşe hem amfiden dolayı sana iyi gelmişken evde ankaranın bağları çalarken bulabilirsin kendini :p (örnek abartı tabi)

ilk gitarım bcrich warlocktu. Şeklini beğenmiştim, arkasında USA california yazıyordu. Ama çin malı sunta bir şey :D EMG81 manyetikler takmıştım ona. Sonra japon ibaneze döndüm dimarzio evo döşedim kafam rahat. Strat istiyorum bir sonrakine ama pahalı ve çok geniş yelpaze.

Veya araştır "squiere vibe 60" "vintage modified 70s" gibi modelleri, youtube videosu çok bulursun.

rockstar hiç oynamadım bilmiyorum o yüzden. Input lag olabilir bahsettiğin şey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Araştırma yaparken şu kanalı şiddetle tavsiye ediyorum: Philip McKnight'ın (kendisi luthier) Know Your Gear kanalı.

https://www.youtube.com/channel/UCEzJtFWNg7d7TZW7K9JyXmw

Çok fazla böyle kanal var eminim ama adam yıllarca binlerce gitar yapmış tüm endustriyi biliyor, neyi kim yapio, hangi parça nerden geliyor ve böyle çinde yapılan gitar vs american gitarı farklarını parça parça anlatan videoları var

Örneğin şurada parça parça Squier vs Fender'ı karşılaştırıyor:

https://www.youtube.com/watch?v=qaUOaaOyhHE
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Abi bu kadar araştıracağınıza tipi hoşunuza giden ucuz bir şey alın. Perdeler kenardan taşıp elinizi kesmesin, sapı eğri, tahtası çatlak olmasın, teller çok yüksek ya da çok alçak olmasın. Her perdeden ses çıksın ve mümkünse tremolo kolu falan olmasın (olsa da olur) yeter.

Zaten 3-5 ay düzenli çalarsanız yol katedeceksiniz, takip ettiğiniz gitaristlerin gitarlarına, tonlarına falan özeneceksiniz, hangi enstrümanlar, hangi elektronikler ilginizi çekiyor anlayacaksınız ve onları arzulayacaksınız. Sonra biraz araştırır yığarsınız parayı.

Rocksmith de bence hiç bilmeyene akor öğretmek, şarkı çaldırmak ve dolayısıyla enstrümanı sevdirmek çalıştırmak için çok önemli. Parmaklarınız yavaş yavaş akor geçişlerine falan alıştığında rastgele akor basarken bir bakacaksınız, Akdeniz Akşamları'nı çalıyorsunuz; bir bakacaksınız Fabrika Kızı'nı çalıyorsunuz.

Sonra ders almaya başlarsınız internetteki sebil gibi kaynak yetmezse.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
Pacifica 112v aldım. Gitarın işçiliği söylendiği gibi çok iyi. Perdeler tam yerinde bitiyor, klavyesi rahat ve düzgün. Squier Affinity ve Vintage Modified da denedim. Affinity de çok rahat bir gitar, sanırım sapı biraz daha ince diğer modellere göre o yüzden öyle gelmiş olabilir. Vintage Modified'ın sapının cilalı olması çok hoşuma gitmedi. "Satin finish" dedikleri parlak cila atılmamış sap daha rahat geldi bana. Tabi tercih meselesi. Ses için bir şey söyleyecek seviyede değilim ama rahatlık olarak tavsiye ederim 112 serisini. Tavsiyeler için teşekkür ederim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

Buradan bir soru sorayim bari. Şimdi derslere bakiyorum hep , genelde solfej'le dolu programlar.

Gitar için çok fazla tartışma var gereklidir,gereksizdir diye (sonuçta piano calmiyorum)



Müziği öğrenme isteğiyle alakalı bir şey o. Tablara bakıp, belirli kalıplar doğrultusunda gidersen judas priest painkiller da çalarsın. İmişler çıkışlar belli vs.

Ben bu işi yapacam, beste güfte, stüdyo gitaristliği, sahnede doğaçlama, ünlülerin arkasında konserde çalma vs gibi daha mesleki bir şeye döneceksen elbette öğrenmelisin.

http://www.youtube.com/watch?v=daFCm8wc9-g
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...