Longshanks Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Selam gençlik UK'a bitki kargosu göndermek istiyorum ancak PTT'dekiler kıllık yapmış. Bitki soğanı göndericem ama boyutları ufak fındık kadar. Nasıl bir yol izlemeliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 mektup diyip içine koyucaksın tohumları. PTT'yi bilmem ama ingiltere kesin kıllık yapar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 tohum göndermek için bi yerden izin alman lazım diye biliyorum farklı kargoyu dene içinde ne var dediklerinde baska bisey soyle falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 2 tane cd zarfına koydum. A4 2 kağıt koyup arasına koysam doküman diyip sallasam olur mu ki öğlen DHL'e gidicem bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Yine ptt dene bence. DHL'ler daha dikkatli çalışır veya Kumaş parçası numune yolluyorum de içine koy kumaşı arasına sıkıştır tohumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Beyaz "Tohum" mu 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Kafana gore gondermemen, getirmemen lazim kanunen. Detaylari surada; https://www.gov.uk/bringing-food-animals-plants-into-uk/plants Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinera Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Abi bitki soğanlarında ihraacatı yasaklanmış olanı var,türü koruma kapsamında yurtdışına çıkışı yasaklı olanı var,UK ye girişine yasak verilenler var, kotayla alınan var, var oğlu var. Ondan adam prosedürlerle uğraşmayım diye kıllık çıkarır atar çöpe gümrükte. 5-6 soğan için bile kapsamlı belge lazım diye biliyorum ben. Şöyle bi tebliğ var mesela Download Word Örneğin UPS de bitkiler yasaklı kategorisine giriyor. UPS Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 abi biliyorum normalde philanthropy certificate hazırlamak falan lazım da adamlar bana çatır çatır gönderiyor "gift" diye. ben bişeylerin arasına kıstırıp versem açıp bakılır mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 belki açılır belki açılmaz kesin bişey yok o konuda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 purple haze yetiştiriyor kesin. savcılığa ss attım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 her zaman kontrol etme şansları var sertifikalı, mühürlü ve onaylı bir malzeme göndermediğin için. Birde buradan yolladığın yumruda hastalık ve endemik bir hastalık varsa oradaki ortama da zarar verebilirsin. Ne kadar bilgin var bilmiyorum da çok bilgin yoksa göndermemekte fayda var, keza tam tersi de gereçli uk den sana gelen yumru/soğan da hastalık olabilir daha önce bölgende olmayan sonra al başına belayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Goering Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Longshanks said: abi biliyorum normalde philanthropy certificate hazırlamak falan lazım da adamlar bana çatır çatır gönderiyor "gift" diye. ben bişeylerin arasına kıstırıp versem açıp bakılır mı? decoy koyman lazim :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Makat en iyi çözüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 DHL yemedi ya neyse artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Longshanks said: abi biliyorum normalde philanthropy certificate hazırlamak falan lazım da adamlar bana çatır çatır gönderiyor "gift" diye. ben bişeylerin arasına kıstırıp versem açıp bakılır mı? ahaha phytosanitary certificate yerine ne yazmışım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 makat sıcak, karanlık ve nemli. yolda filizlenebilir, sıkıntı yaratır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tim Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Longshanks said: abi biliyorum normalde philanthropy certificate hazırlamak falan lazım da adamlar bana çatır çatır gönderiyor "gift" diye. ben bişeylerin arasına kıstırıp versem açıp bakılır mı? Ya gereksiz riskler bunlar. Adamlar hemen herseyi takip ediyorlar. 20498203 kere gider kimse bakmaz, sonra senin pakete bakilir, mimlenirsin, yarin bi gun vize mize alacak oldugunda sorun yasarsin (kesin degil, ihtimal dahilinde). Ha kendin giderken at valize gotur, bu ne derlerse "ya bilmiyodum, dusunemedim, tohum zaten kuru diye bakma ihtiyaci hissetmedim" diye salaga yatarsin ama gonderiyi birseylerin altina gizleyip de yakalanirsan sikinti buyuk, kacakci muamelesi gorursun direkt. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 tutuklanmadan vazgeçeyim ben :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 kendi isminle gonderme tabii ki! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 huun said: makat sıcak, karanlık ve nemli. yolda filizlenebilir, sıkıntı yaratır. oha..ayni espriyi ben de dusunmustum..dal budak yaprak gorurler sıkıntı diyecektim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 tecrübe bol galiba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 yahu gönder nolacak sdf. Hollanda'dan tüm dünya'ya tohum gidiyo öyle :D internetten biraz aratırsan en adam akıllı yollama yöntemi yazıyodur illaki biyerlerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 ooo günün u...u topiği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2017 ben bişeyi merak ettim UK'de soğan tohumu yok mu da burdan gidiyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar