Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yurtdışına tohum/soğan göndermek


Longshanks

Öne çıkan mesajlar

Abi bitki soğanlarında ihraacatı yasaklanmış olanı var,türü koruma kapsamında yurtdışına çıkışı yasaklı olanı var,UK ye girişine yasak verilenler var, kotayla alınan var, var oğlu var. Ondan adam prosedürlerle uğraşmayım diye kıllık çıkarır atar çöpe gümrükte. 5-6 soğan için bile kapsamlı belge lazım diye biliyorum ben.


Şöyle bi tebliğ var mesela
Download Word

Örneğin UPS de bitkiler yasaklı kategorisine giriyor.

UPS
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her zaman kontrol etme şansları var sertifikalı, mühürlü ve onaylı bir malzeme göndermediğin için. Birde buradan yolladığın yumruda hastalık ve endemik bir hastalık varsa oradaki ortama da zarar verebilirsin.
Ne kadar bilgin var bilmiyorum da çok bilgin yoksa göndermemekte fayda var, keza tam tersi de gereçli uk den sana gelen yumru/soğan da hastalık olabilir daha önce bölgende olmayan sonra al başına belayı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Longshanks said:

abi biliyorum normalde philanthropy certificate hazırlamak falan lazım da
adamlar bana çatır çatır gönderiyor "gift" diye.
ben bişeylerin arasına kıstırıp versem açıp bakılır mı?


Ya gereksiz riskler bunlar. Adamlar hemen herseyi takip ediyorlar. 20498203 kere gider kimse bakmaz, sonra senin pakete bakilir, mimlenirsin, yarin bi gun vize mize alacak oldugunda sorun yasarsin (kesin degil, ihtimal dahilinde).

Ha kendin giderken at valize gotur, bu ne derlerse "ya bilmiyodum, dusunemedim, tohum zaten kuru diye bakma ihtiyaci hissetmedim" diye salaga yatarsin ama gonderiyi birseylerin altina gizleyip de yakalanirsan sikinti buyuk, kacakci muamelesi gorursun direkt.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...