Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

güneş tutulması aşırı ilgimi çekmiyor.

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

her gün güneş doğuyor, ay yükseliyor derken kanıksamışız bu gök olaylarını; ama tam tutulma gibi nadir izlenebilir bir tane olunca ilgi çekiyor. 10 küsür sene önce türkiye'de de olmuştu mesela çok güzeldi bence. yaz sıcağında bir anda ortalık buz gibi olmuştu o da ürkütücüydü bak.
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

Feamer said:

aşırı çekmiyor ok, az mı ilgini çekiyor? olsa bakarım olmazsa umurumda olmaz mı diyorsun veya denmesini mi istiyorsun?

şöyle bi kafamı kaldırır bakarım tamam işte.

yalnız denmesini mi istiyorsun derken ne demek istediğini anlamadım. bir şey mi istemişim farkında olmadan?

sitem ediyorsun ya "yani noluyor da bu kadar insanlar hypelanıyor onu da anlayamıyorum..." diyerek, bundan dolayı
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.reddit.com/r/tifu/

şuradaki "tutulmaya bakarken gözlerimin .mına koydum" başlıklı başlıkları okumak belki ilgini çeker

millet cidden aşırı gerizekalı abi. bi tanesi gözlüğü DÜRBÜNün önüne koyup bakmaya karar vermiş ve tabiki güneşi sıcaklığı ile gözlükte delik açılmış ve neredeyse gözünün bitirmiş

bir çok gözlüksüz bi an bakıyım dedim kör oldum hikayeleri var. ne mal insanlar var lan. göz doktorları zengin oldu resmen tüm amerikada.
Sosyal ağlarda paylaş

mokoko said:

https://www.reddit.com/r/tifu/

şuradaki "tutulmaya bakarken gözlerimin .mına koydum" başlıklı başlıkları okumak belki ilgini çeker

millet cidden aşırı gerizekalı abi. bi tanesi gözlüğü DÜRBÜNün önüne koyup bakmaya karar vermiş ve tabiki güneşi sıcaklığı ile gözlükte delik açılmış ve neredeyse gözünün bitirmiş

bir çok gözlüksüz bi an bakıyım dedim kör oldum hikayeleri var. ne mal insanlar var lan. göz doktorları zengin oldu resmen tüm amerikada.

http://images.financialexpress.com/2017/08/trump-eclipse-reu.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Black-ice said:

abi bu konuda yalnız mıyım çok merak ettim.

yani noluyor da bu kadar insanlar hypelanıyor onu da anlayamıyorum. güneş işte ortası siyah oluyor fln. ilkokuldayken de olmuştu, sınıfça meraktan ölmüştük sonra cama mum tutup bakmıştık bahçeye inip falan. ee dedim bu muydu lan. heyecansız mıyım neyim anasını satayım.

ben mi bir şeyi kaçırıyorum diyorum larry david gibi.

Nadir gerçekleşen olağanüstü bir olay olmasının yanında aynı zamanda tarihsel süreçte geldiğimiz noktayı gösteriyor. Geçmiş dönemde insanlar bu olay üzerine destanlar yazmış, Anadolu'da bir büyük savaş bu olay yüzünden yaşanmamış. Düalist bir anlayış ile gece ile gündüzün açık alan çarpışması olarak, kötü ruhların saldırısı olarak anımsanmış vs. Bu açıdan insanlık tarihi anlamında Güneş tutulmaları büyük önem arz ediyor.

Şimdi ise bu olayın ne olduğunu bilim sayesinde biliyoruz. Rahatlıkla takip edip, kayıt altına alabiliyoruz. Artık herkesin elinde kameralar var full hd çekim yapabiliyor insanlar, buda farklı bir "hype" yaratıyor.

Birazda bu yüzden bir grup insanda bir kanıksama ve durumu normal karşılama var ama hala en azından "bana" göre olağanüstü güzel bir olay.

Özellikle insanlığın nasıl bir algı değişimi yaşadığını göstermesi açısından muazzam.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...