Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ç harfi ve otesi

yav

Öne çıkan mesajlar

Kundera okuyorum da (yavaslik)
Çek bir adam fransa'da bir kolokyumda adini yanlis okuyan (listede de yanlis yazilmis adi falan) fransiz gorevliyle ufaktan tartisiyor iste. Kadin isminin okunmasinin zor olduguna dair gaflar yardiriyor ustuste bizim cek de acikliyor luther oncesi reformcu jean hus'un bize armaganidir C uzerine ters sapka takariz çe okuruz siz uc harf almanlar dort harf kullanir bunun icin gibisinden.

Dedim la bizde de var bu olay ama ben bilmiyorum kim nasil bulmus bize has bu harfleri. Az okuyayim saygi biriktireyim. Belki bir ara harf devrimine yonelik saibeli bakis acimi kiracak bir yola girerim zihinsel acidan vs. (konu bu degil)

Biseyler bilen var mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Keske çek olsaymisim ya. Hatun kendi kurtuluslari sonrasi entelijansina dair kederli bir gururdan bahsediyor c uzeri ters sapka muhabbetinden bati merkezci sig gorusluluge karsi. Bizim pamuk falansa yapayalniz adamcagiz, hain falan zannediyor insanimiz adami.

Disardayim simdi ama bir ara okudugum kismi c/p licem. Sicak havada az alkol de alinca tetikledi biraz eheh cok takilmayin

Yane bi millete ait olma sevdasi bos bisey tabi son tahlilde ama insan birliktrlik ariyor galiba bir sekilde. Ben cok uzuluyorum turkiye'ye :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...