Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Giseler arasi hiz cezasi uygulamasi 1 Temmuz 2017'de basliyor

hanzomain

Öne çıkan mesajlar

Bone said:

hanzomain said:

Ya kiraladigim bir iki aracta vardi bu yalniz nasil calisiyor anlamadim. Atiyorum 100km/saat'e sabitlicem, 100km ile giderken basiyorum dugmeye, isigi yaniyo cruise mode'un ya da gostergede cikiyo iste ama sonrasinda gayet gecebiliyorum 100km'yi ya da altina dusebiliorum ayagimi gazdan cektigim gibi.

Cok cahilim bu konuda bi aydinlatin plz :(

100 km'e geliyorsun, cruise control'a getiriyorsun. o hızını 100'e sabitliyor. ayağını gazdan çekersen 100'de gitmeye devam ediyor. otoban yollarda inanılmaz rahatlatıyor. ama gaza basarsan 100'ün üstüne çıkabiliyorsun.
gazdan ayağını çekince yavaşlamaya başlıyorsan o cruise control bozuktur.

5 yildir seyahat ediyorum, birden fazla ulkeden arac kiraladim ve 10K'yi gecmemis bu araclarin hepsinin bu ozelliginin bozuk olus olmasi ihtimali gercekci gelmiyor. O versayimi gececegim izninle :)

Ben becerememisimdir ama bu kadar basit biseyi beceremeyecek olsam bu kadar yasamazdim, o kadar bin km yolda bi yerde duvara girer olurdum heralde hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

hanzomain said:

Bone said:

hanzomain said:

Ya kiraladigim bir iki aracta vardi bu yalniz nasil calisiyor anlamadim. Atiyorum 100km/saat'e sabitlicem, 100km ile giderken basiyorum dugmeye, isigi yaniyo cruise mode'un ya da gostergede cikiyo iste ama sonrasinda gayet gecebiliyorum 100km'yi ya da altina dusebiliorum ayagimi gazdan cektigim gibi.

Cok cahilim bu konuda bi aydinlatin plz :(

100 km'e geliyorsun, cruise control'a getiriyorsun. o hızını 100'e sabitliyor. ayağını gazdan çekersen 100'de gitmeye devam ediyor. otoban yollarda inanılmaz rahatlatıyor. ama gaza basarsan 100'ün üstüne çıkabiliyorsun.
gazdan ayağını çekince yavaşlamaya başlıyorsan o cruise control bozuktur.

5 yildir seyahat ediyorum, birden fazla ulkeden arac kiraladim ve 10K'yi gecmemis bu araclarin hepsinin bu ozelliginin bozuk olus olmasi ihtimali gercekci gelmiyor. O versayimi gececegim izninle :)

Ben becerememisimdir ama bu kadar basit biseyi beceremeyecek olsam bu kadar yasamazdim, o kadar bin km yolda bi yerde duvara girer olurdum heralde hehe.

hiç Cruise control kullanmadım da, bu normal davranışı değil mi? Cruise control'den çıkmak için gaza dokunursun ve disable olur. Ben yapsam böyle yapardım.
Sosyal ağlarda paylaş

Neden benim icin sadece? senin mantigina gore ben gidemiyorsam kimse gidememeli degil mi? Araban titriyormus, benimde arabam titriyor 80 i gecemiyorum o zaman kimse gecemesin.

Kendi lafin bu yahu, okudugunu mu anlamiyorsun nedir lol.

utopik falan degil, getirirsin bilen adami yaptirirsin burda kaldi ki getirmene bile gerek yok. Basit bisi soylenen, sadece maliyeti var.

Sizin gibiler dememin sebebi devlet kademesindeki insanlarinda senin gibi yetersiz olmasi, biraz benziyorsununz, alindiysan kusura bakma ama suna utopik diyosan teknolojiden falan hic haberin yok demektir.

hanzomain said:

Suark said:

benim motorsikletim 110 da baya titriyordu mesela, o yuzden hiz limiti 90 olmali.
Bisikletimlede 30 falan yapiyorum ama virajlarda savruluyor o yuzden hiz limiti 20 olmali cok tehlikeli.

Senin icin 90 olmali evet. Bisikletle otobana cikamiyorsun zaten. Yasak. Yerlesim yeri icinde de bisikletle hiz sinirin 30km/saat. Sorun yok yani, yapabiliyosan 30km/saat ile gidersin.

Bu arada bisikletle giderken bir sonraki mahalledeki viraji donuceksin diye, orada yavaslayacaksin diye bir onceki mahalleden yavaslamana gerek yok Suark. Bu kadar yazip cizene kadar sunu anlasan yeterdi hani cunku "bunu viraji var" ortalama hiz ile orneklendirme yapilan yol ve surenin tutmamasina cevap olarak, "belki bu yuzdendir" diye yazmistim.

Suark said:
Devletimizde saolsun sizin gibilerin aklina uymus 90 a cekmis otobanda hiz limitini.

Sunu yazmadan tartisamiyorsan, arguman sunmak yerine bununla geliyorsan hic gelme plz.

Suark said:

sehir ici arabasiyla uzun yola cikarsan olacagi bu zaten, hani uzun yol yapmiyorsan sorun yok ama a segment arabayla uzun yola cikmayin abi plz. Ucak diye bisi var.
He kisa yol yapiosan zaten 110 la gidiver ne olacak.
ne bu garez niye basiyosun arabanin limitlerini zorluyosun

Bunu kime diyorsun bilmiyorum, en guzeli herseyi ayni mesaja sikistirma sen.

Suark said:

BOLDLU KISIM
ALMANYADA VAR VAR ADAMLAR YAPMIS VAR.
otomatik radari koyuyosun yola, bak bakayim uyuyorlarmi uymuyorlarmi.utopik falan degil, hatta koyler kendileri kiraliyorlar radari, ceza gelirlerini kiraya verip kar ettikleri yerleride cebe atiyorlar. Mis.

Ya radari gec, baz istasyonlarindan bile hiz takibi yaparsin cooook rahat bi sekilde. Radara bile gerek yok.

Kiyasladigin ulkeler Turkiye vs Almanya. Papaz eriginin zemzem suyuyla imam erigine donusturuldugu projenin Tubitak'ta kabul gordugu, Aselsan muhendislerinin leblebi gibi eridigi, hemen hic bir teknolojik gelismenin adam akilli uygulanmadigi, uygulanmak istenene de izin verilmedigi. Hemen her seyi torpille ya da rusvetle atlayabildigin ulke.

Utopik olmasi bu yuzden. Bunun projesini yapip gotursen, termal kameralar yerlestirsen, arac tiplerini otomatik belirlesen, her arac icin unique signature cikarip her N kilometrede bir konumunu alsan bile olmayacak.

ps : Atarli ergen temali cevap gelecekse, kendini tutamayip sizin gibiler falan diyeceksen bana cevap verme Suark nolur.

Sosyal ağlarda paylaş

bu arada artik arabalarda adaptif cruise kontrol var.

olm ya (facepalm)

farkli versiyonlari da var arabasina gore degisiyor cruise kontroller, ama sabitledigin hiza sabitlemeye calisiyor iste fren yapmadigin surece genel olarak.

bunun hiz limitlileri falanda var gaz pedalinin altindaki tusa basman gerekio asmak icin felan. C4 lerde boyleydi misal.

bazi arabalarda direksiyondaki kuvvetin azalinca uyudun sanip 1ms lik fren falan yapiyor uyandirmak icin.

ama genel olarak set ettigin hizda kalmaya calisir, azalirsa hizlanir hizlanirsa azaltir seni orda tutmaya calisir. fren yapma durumunda devreden cikiyor tabi, ama iste bayir cikarken yavasladi araba hemen hizlanir gibi gibi
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Neden benim icin sadece? senin mantigina gore ben gidemiyorsam kimse gidememeli degil mi? Araban titriyormus, benimde arabam titriyor 80 i gecemiyorum o zaman kimse gecemesin.

Nerde dedim abi benim aracim gecemiyor kimse gecemesin diye? Optimum hiz siniri 150 olmali dedin, olamaz cunku her arac buna uygun degil dedim "bak milletin arabasi 110 yapinca bile dagiliyor" gondermesiyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

...

Sizin gibiler dememin sebebi devlet kademesindeki insanlarinda senin gibi yetersiz olmasi,

...

Eheh simdi farkettim bunu.

Paramecium seni seviyorum bu arada. Suark arkadaşım ne yazilani anliyorsun, ne de bir halttan anladigin var. Zamaninda "abi sunu nasil yapiyoruz ya ehe ehe" diye gelen tip simdi kalkmis "biseyden anlamiyor olabilirsin ama" diye cumleler kuruyor.

Hadi takil sen.
Sosyal ağlarda paylaş

150 demedim de neyse ya anlamiyorsun iste.

Ayrica bilmiyorum kimsin necisinde sordugum sorunun hiz limitiyle alakasi yoktur herhalde?

uzatmayalim cirkinlesiyorsun.
hanzomain said:

Suark said:

Nerde dedim abi benim aracim gecemiyor kimse gecemesin diye? Optimum hiz siniri 150 olmali dedin, olamaz cunku her arac buna uygun degil dedim "bak milletin arabasi 110 yapinca bile dagiliyor" gondermesiyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

ölmüşün abi ne sigortası sdafad.
otobanda optimum hız 150 dir abi. 150 den sonrası rüzgara ve arabana göre değişir ve biraz fantaziye giriyo bence. Ama 120 nedir ya, duble yol zaten 110.

tam cruise controle al uyu şeysi

Alzheimer falan mi var acaba? Bu yasta da olmaz gerci alzheimer ama...
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFax said:

hiç Cruise control kullanmadım da, bu normal davranışı değil mi? Cruise control'den çıkmak için gaza dokunursun ve disable olur. Ben yapsam böyle yapardım.

Abi ¯_(ツ)_/¯

Beceremedim hic calsitirmayi ama hep yola ciktiktan sonra aklima geldi, sonra da durmadim etmedim iste. Bi dahakine iki dk manual'i acip okuyayim diyorum ama aklima gelirse artik :)
Sosyal ağlarda paylaş

e orda 150 olmali demedim ki, zorlama artik istersen.

Ben yola gore hiz olmali diyorum, bak tekrar yazayim, yoluna gore hiz.
150 lik yol var, 200 luk yol var, 50 lik yol var.

Daha acik nasil anlatabilirim?

sen de diyorsun ki ama bazi arabalar var 110 u asamiyor. E asmasin o zaman? Banane adamin arabasindan, beni niye onun hiz limiti engelliyor? O mantikla herkesin cok dusuk suratle gitmesi gerekir diyorum, hakarete basliyorsun.

Uzatma, cirkinlesiyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Millete aptal muamelesi ceken ve "yapma lutfen" denildikce devam eden sensin Suark. Nereden ne travman var bilmiyorum ama ozunde cici bir insansin. Sen akillisin, sen haklisin, geri kalan herkes haksiz.

Her girdigin konuda Suark vs Paticik donuyo konu ve hala uzatma diyebiliyorsun yuzsuz yuzsuz.

Sen susunca kimsenin bisey uzatmasina gerek kalmiyor. Susarsan kapaniyor konu.
Sosyal ağlarda paylaş

Tek yön 3-4 şerit beton gibi yolda hız sınırının 120 olması bile az. Zaten ölümlü kazalar otobanda olmaz, olsa da 120 yerine 150 ile gidildi diye olmaz, şöför uyur falan belki anca öyle olur. Ölümlü kazalar esas gidiş-dönüş yollarda hatalı sollamada, kavşaklarda, yola ani atlayan yaya/hayvan durumlarında, uyuyan şöförlerde vb. olur. Oralardaki durumu da bu düzenleme kapsamıyor zaten.

Kaldı ki 120 (132) bile yanlış arabayla, yanlış durumda yapılırsa tehlikeli olabilir, o zaman hepten 90'a düşürelim. Adam 1980 model 50 beygir Kartal SLX'e kemersiz airbagsiz 8 kişi + 10 valiz doldurup İstanbul'dan Kayseri'ye 120 ile gidiyor. Şimdi bu adam ceza yemedi diye güvenli mi sürmüş oluyor? Özetle 100 ile sürülmek için tasarlanmış az sayıda araba 120'yi geçmesin diye 200'le gitmeye göre tasarlanmış birçok modern günümüz aracını bomboş yolda 120'ye sabitlemek mantıklı mı?

Saçma sapan mantıklar, kontrol çılgınlığı, genellemeler ile kanun yapılmaz. Millet birbirini bıçaklıyor diye ülke genelinde plastik piknik bıçağına geçelim madem, metal ve seramik bıçaklar yasaklansın.

Dolayısıyla bu tamamen ek gelir amaçlı harekete destek verenler a) hayatında uzun yola çıkmamıştır, şehir içinde hız yapanları düşünüp hırslanıyordur, b) arabaları veya sürüşleri yetersiz olduğundan klasik Türk illeti "crab mentality" etkisi ile herkes yavaş gitsin istiyordur, c) duyar kasıyordur, d) cahildir.

Tam bayram üzeri "bakın ne kadar insan ölüyor" diye getirilince de güzel bir algı operasyonu olmuş, bütün koyunlar üşüşmüş. Normalde şehirlerarası yollarda günde 1.000 arabadan 1-2'si kaza yapıyorsa, bayramlarda herkes memlekete/tatile dökülüp yola 100.000 araba çıkınca haliyle 100-200 araba kaza yapıyor. Siz de gazetelerdeki clickbait haberlere sazan gibi girip "trafik canavarı yine 650 can aldı"ların gazını alıp burada cehalet silahtarlığı yapıyorsunuz.

İstatistiksel araştırma sonuçları

Accidents at the 58 experimental sites where speed limits were lowered increased by 5.4 percent. The level of confidence of this estimate is 44 percent. The 95 percent confidence limits for this estimate ranges from a reduction in accidents of 11 percent to an increase of 26 percent. (Hız sınırının düşürüldüğü pilot bölgelerde kazalar %5 artmış, güven aralığı arttırılırsa %11 azalma - %26 artış arası gezer denilmiş.)

Accidents at the 41 experimental sites where speed limits were raised decreased by 6.7 percent. The level of confidence of this estimate in 59 percent. The 95 percent confidence limits for this estimate ranges from a reduction in accidents of 21 percent to an increase of 10 percent. (Hız sınırının yükseltildiği pilot bölgelerde kazalar %7 azalmış, güven aralığı arttırılırsa %21 azalma - %10 artış arası gezer denilmiş.)

https://www.ibiblio.org/rdu/sl-irrel.html

Düşük hız = daha az kaza diye dümdüz bir mantık yok yani. Hele ki otobanda, kurala uyanları aşırı tekdüzelikten uykuya, uymayanları ise inadına 220 yapıp sonra çay içmeye / mal gibi gişede beklemeye itecektir aksine. Bu da muhtemelen daha fazla kaza, daha fazla emisyon, daha fazla benzin israfı ve gişelere yakın emniyet şeridinde mal mal bekleme kuyrukları demek.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Tam bayram üzeri "bakın ne kadar insan ölüyor" diye getirilince de güzel bir algı operasyonu olmuş, bütün koyunlar üşüşmüş. Normalde şehirlerarası yollarda günde 1.000 arabadan 1-2'si kaza yapıyorsa, bayramlarda herkes memlekete/tatile dökülüp yola 100.000 araba çıkınca haliyle 100-200 araba kaza yapıyor. Siz de gazetelerdeki clickbait haberlere sazan gibi girip "trafik canavarı yine 650 can aldı"ların gazını alıp burada cehalet silahtarlığı yapıyorsunuz.

Kim yapmis mesela bunu konuda, alintilasana bi merak ettim. En bastan goz gezdirdim bulamadim.
Sosyal ağlarda paylaş

mantık:

said:
-müdürüm/başkanım adamlar ölüyormuş, gazeteler yazıyor, çok laf oluyor.
*niye ölüyor adamlar?
-duble yolu görünce hızlı gidiyor şerefziler...
*iyi hız sınırını düşürün o zaman,
+(üçüncü kişi Baggio) ama efendim -yukarıdaki yazı-
*öfff lan kim uğraşacak bu kadar işle sabitleyin işte bir şeye, daha cumaya gideceğim, sonra reis gelecek açılış varmış...
-tabii efendim, 120 nasıl?
*yapın işte bir şeyler
-120 yapıyorum efendim
*...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...