Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DoT/HoT (Damage/Heal Over Time) - Türkçe Terim Arayışı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Black-ice said:

feamer ve matematik zekası

örnek: 5 saniyelik aralıklarla

illa x ve y istiyorsan da

x 5 saniyenin başı
y 5 saniyenin sonu

arada da istediğin aksiyon olur
5 saniyelik aralıklarla olmuş olur

cevap 30 60 90 üçgeni

başka soru?

Feamer seksen paragrafla cevap vermeden ben onun yerine sorayım, 5 saniyeleri anladım da, üçgen nerden çıktı?
Mesaj tarihi:
mal mısınız, değnek mi arıyorsunuz bilmiyorum ama bir sorun olduğu aşikar

büyük matematik zeka ile bunu da açıklayın bakalım

periyodik -ği
sıfat Fransızca périodique
1. sıfat Süreli
2. isim Süreli yayın
http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&kelime=PER%C4%B0YOD%C4%B0K

yani mealen, eğer iddia bu ise:
said:
"100 milisaniyede bir 10 dmg vuruyor ve totalde 100 dmg etmiş oluyor mesela. Periodic denmesinin sebebi de o olsa gerek. Dilimler halinde çalışıyor."

ve biz buna periodic diyorsak, ve konu sahibinin cevap aradığı gibi buna bir türkçe karşılık da arıyorsak bunun cevabını zaten TDK vermiş, eeeee?

çok biliyorsanız oraya baksaydınız?
periyot denmesi dediğim gibi doğru bulmuyorum, türkçe ise istenen süreli demek daha doğru, daha anlışılır

ha bunların dışında türk dilinde ve edebiyatında devrim yapacağım, illa "aralık" demem lazım ama neden bilemiyor diye hezeyan içindeyseniz durmayın diyebilirsiniz, ama sonra "felanca çeviri çok boktan" diye ergen hezeyanı yapmayın

tabi ben bunları yazarken "aralık" kelimesinin mana bilgisine sahip olunduğunu düşünerek yazıyorum ama aşikar oda yok...

said:
ara
isim
http://www.tdk.gov.tr/index.php?option=com_gts&arama=gts&guid=TDK.GTS.594bbcb89bd580.45728652
1. isim İki şeyi birbirinden ayıran uzaklık, aralık, boşluk, mesafe
2. İki olguyu, iki olayı birbirinden ayıran zaman, fasıla

aralık vermek
1. yeniden başlamak üzere bir işi kısa süre bırakmak
2. harfler veya satırlar arasında boşluk bırakmak

aralık (I) -ğı
isim
1. isim Ara
"İki masa arasında bir metre aralık var."
2. Uygun, elverişli durum, fırsat
3. Evin iki bölümü veya iki oda arasındaki dar geçit, geçenek, koridor
4. Yılın on ikinci ayı, ilk kânun, kânunuevvel
5. Tuvalet
6. Basımcılıkta harfler veya satırlar arasındaki açıklık, espas
7. sıfat Yarı açık, tam kapanmamış
"İyice kararmış çarpık bir tahta kapı aralık duruyordu." - Ç. Altan
8. ekonomi Borsada hisse senetlerinin alım satım emirlerinin verildiği süre
9. fizik Bir sesi bir başka sesten, kalına veya inceye doğru ayıran uzaklık
10. müzik İki nota arasındaki perde uzaklığı
11. müzik Portenin paralel çizgileri arasındaki boşluk
"Portenin beş çizgisi arasında dört aralık vardır."
12. spor Toplu beden eğitiminde art arda dizilenleri ayıran açıklık
Mesaj tarihi:
"aralık" dediğiniz şeyin müstesna bir kelime anlamı olduğunun bilincinde olduğunuzu düşünerek yazıyorum ama sizin "mantıklı" dediğiniz, mantık ile empati kuramadığımı ayrıca belirtmeliyim, zira yukarıda kelime anlamı verdim

neyse bu kadar yeter
Mesaj tarihi:
mesela tureng aralıklarla değil zira "belirli aralıklarla" ile kurulabilecek cümleleri bir araya getirmiş,

http://tureng.com/tr/turkce-ingilizce/belirli%20aral%C4%B1klarla

belirli aralıklarla çıkan gazete newsletter i.
2 Genel belirli aralıklarla çıkan haber gazetesi newsletters i.
3 Genel belirli aralıklarla gönderilen haber e-postası newsletters i.
4 Genel belirli aralıklarla gönderilen sipariş standing order i.
5 Genel belirli bir tarifeye uymak yerine düzenli aralıklarla çalışan sefer shuttle service i.
6 Genel birkaç sesin belirli aralıklarla birbirini izleyerek söylediği şarkı round i.
7 Ticaret/Ekonomi belirli aralıklarla yapılan ödeme periodic payment
8 Ticaret/Ekonomi çalışanlara belirli aralıklarla ödenen ve çalışılan saat sayısına bağlı olmayan ödeme salary
9 Siyasal belirli aralıklarla kayıt olma periodic registration
10 Teknik belirli aralıklarla tekrarlayan periodic
11 Teknik belirli aralıklarla yinelenmek revolve
12 Teknik tel elemanlarının kablo boyunca belirli aralıklarla birbirinden ayrılarak ve nodal noktalarda birleştirilerek oluşturulduğu kafes sistemi bird-caging system
13 Teknik tel elemanlarının kablo boyunca belirli aralıklarla birbirinden ayrılarak ve nodal noktalarda birleştirilerek oluşturulduğu kafes sistemi birdcaging system
14 Bilgisayar belirli aralıklarla güncelleştir periodic update
15 Elektrik tel elemanlarının kablo boyunca belirli aralıklarla birbirinden ayrılarak ve nodal noktalarda birleştirilerek oluşturulduğu kafes sistemi bird-caging
16 Elektrik tel elemanlarının kablo boyunca belirli aralıklarla birbirinden ayrılarak ve nodal noktalarda birleştirilerek oluşturulduğu kafes sistemi birdcaging
17 Medikal belirli aralıklarla gelen ateş intermittent fever
18 Medikal belirli aralıklarla meydana gelen ateş intermittent fever
19 Medikal belirli aralıklarla vuku bulan

yaptığınız oyun veya her neyse, oradaki eylemi bu açıklamak için bu şekilde bir cümle kurabiliyorsanız durmayın kurun
Mesaj tarihi:
Asteroth said:

Black-ice said:

feamer ve matematik zekası

örnek: 5 saniyelik aralıklarla

illa x ve y istiyorsan da

x 5 saniyenin başı
y 5 saniyenin sonu

arada da istediğin aksiyon olur
5 saniyelik aralıklarla olmuş olur

cevap 30 60 90 üçgeni

başka soru?

Feamer seksen paragrafla cevap vermeden ben onun yerine sorayım, 5 saniyeleri anladım da, üçgen nerden çıktı?

ünlü bir 0ne fail'ıdır
kaçırmışsın
Mesaj tarihi:
5 sn lik aralıkları nasıl belirliyorsun?

belirli aralıklarla dersen hangi aralıklarla sorusu sorulur, o soruya da, yukarıda örnek olarak bazı kullanımlarını verdiğim gibi: günde bir, aynda bir, her saat başı, iki saate bir falan vb. -not: tabi her skill kullanıldığında diye aralık da belirtirsiniz ama bu aralığın uzunluğu tekrar o skilin kullanılması olacağının kelime anlamı olarak idrak edebiliyor olmanız lazım-

kullandığınız mekanik bu şekilde çalışıyorsa belirli aralıklar diye bilirsiniz -mantıken değil türkçe kullanım olarak- yani farazi olarak skill tuşuna bastıktan sonra her saat başı - bir saat süresi aralığında- hasar verir

böyle bir sistemden mi bahsediyoruz?

yok bahsettiğimiz şu ise:
said:
Damage over time (often refered to as DoT) is a damage inflicted continuously over a period of time.

ve orada "over a period" dedikleri şey de bu ise,

period,
http://tureng.com/tr/turkce-ingilizce/period

süreli ye "ne" sorusunu sorduğumuz zaman, cevabı: başlangıç zamanından itibaren 5sn, 10sn, 60dk vs. vs. diye verilir

bu şartlar altında, kitabi bilgi ile "aralıklarla" veya "belirli aralıklarla" diye türkçeye çeviri yapılmıyor olması lazım

1000 sene önce, kendi kafanızdan "aralık" diye çeviri yapmış olabilirsiniz ama bu doğru olduğu anlamına gelmez
Mesaj tarihi:
adama sözlük anlamı koyuyorsun adam haksızsın diyor, gerçekten değişik bir boyut, sonsuz bir cehalet ve dogma, yobazlıkta erişilecek son nokta, adeta yobazı ekber!

her boku böyle yorumluyorsanız cidden forumu kapatıp gidelim
Mesaj tarihi:
ad3m said:

Konn sana birsürü şey sunuldu hepsini elinle ittin daha ne bekliyorsun bu başlıktan ben anlamadım bişi.

Memnunum cok yanlis anladin. Bir de topluma yarari oldu iste onu demek istemistim :(
Mesaj tarihi:
Bir varmış bir yomuş hasar olabilir mi o zaman anlatılanlara bakarsak.

5 saniyede bir denmiş hangi beş saniye söylenmemiş falan. Bana tam da bir varmış bir yokmuşu anımsattı.

BVBYH ? BiViBiYiH diye olur fonetik kısaltması.
Mesaj tarihi:
Feamer said:

mesela tureng aralıklarla değil zira "belirli aralıklarla" ile kurulabilecek cümleleri bir araya getirmiş,

http://tureng.com/tr/turkce-ingilizce/belirli%20aral%C4%B1klarla

10 Teknik belirli aralıklarla tekrarlayan periodic

yaptığınız oyun veya her neyse, oradaki eylemi bu açıklamak için bu şekilde bir cümle kurabiliyorsanız durmayın kurun

Şu kendi mesajına yazdığın 10 numara gerçek bir 10 numara. Hagi gibi resmen. Üşenmedim b, a ve t harflerini bold yaptım senin için Feamer.

Abi oyun yapmıyoz ama Tureng'e biz de bakmıştık Google'da çıkıyor hemen diye.

Konu boyunca oyun yapmadığımızı, çeviri yapmadığımızı bunun bir arkadaş muhabbeti ve iddia olduğunu 3 kere falan tekrarladım. Bu komplo işine neden girdik bu kadar derinden çözemedim gerçekten.
Mesaj tarihi:
Doğru cevabı bir kişi vermiş şimdiye kadar görebildiğim kadarıyla

Zamana yayılan hasar
Zamana yayılan deva

Damage over time

Biz DOT denince nasıl vurduğunu biliyoruz ve ona göre adlandırıyoruz ancak orjininde şair demiş ki vurayım ama hemen değil çabuk çabuk.

Over time: Belli süre zarfında, zamana yayılmış şekilde

(Belirli aralıklarla taksit vs güzel ama

1 - Orjinale tam uymuyor
2 - Game developerın keyfinin kahyası mısınız? Adam bu damage giderek düşen aralıklarla vurur dese veya target Hasansa bu damage has a 40% chance to be reapplied dese ne oldu sizin belirli aralık
  • Yeni Oluştur...