Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kan verin la


calimero

Öne çıkan mesajlar

Babamda aplastik anemi var da sürekli kan takviyesi yapıyorlar. Ramazandan ötürü ilk defa trombosit bulunamadı. Hani babamın zaten A Rh + hemen bulunacak muhtemelen de, daha zor bulunan gruplarda büyük sıkıntı çekiliyordur.

Dolayısıyla kan verin, özellikle de ramazanda.

Inb4 damar benim kan benim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ulan ben sadece 2 kere verdim bugüne kadar ya. ayıp valla.

bi bu, bi organ bağışı önemli olmalı. hatta ikisinde de şey yapacaksın, eğer organ bağışı için onay verdiysen veya kan veriyorsan yılda 3 kere mesela, senin ihtiyacın olduğunda, listenin en tepesinde sen olacaksın. bölece döngü oluşturacaksın ver-al şeklinde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dana22 said:

kizilay sahislara elden kan teslim etmemektedir..kizilayin sahislara kan satmasi yasaktir..bunu yaptigini belgeleyebildiginiz sahsin basina bela olabilirim..


Abi peki nasıl işliyor bu iş? Doğrusunu bilelim de yarın bir gün başımıza gelirse "haa böyle oluyo demekki" demeyelim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kan isi icin ise..normalde her hastahanenin bir kan merkezi var..ne kadar ufak olursa olsun..yillik hasta sayilarina gore kabaca bir bulundurmak zorunda olduklari stok var..kritik stok seviyesi denilen birsey..her hafta icin atiyorum elinde B+ den 5 tane bulunmak zorunda..gibi..bunlari kizilay haftalik temin ediyor ..arti ozel durumlar icin -bu rakamin disinda kan istemi yapiliyor kizilaya..

kizilayin ise bolgeleri var..tr de sanirim su anda 17 bolgeleri varmis hasta sayisina cografi konuma gore 2 3 4 ili birlestirip bolgeler olusturuyorlar..1 tane merkez ilde kan laboratuari oluyor..o 4-5 ilin toplanan bagislari merkez ile naklediliyor her gun..orada isleniyor tekrar istemlere gore illere dagitiliyor. eksik kalindiginda cevre bolgelerden isteniyor vs vs..


genel bir hareket saati var merkezden atiyorum saat 16 00 gibi arabalar cikiyor hergun 24 00 e kadar bir araba o ilin butun kanlarini teslim edip ilde toplanan kanlari geri merkez ile tasiyor...

il icerisinde ise hastane hiyerarsisi var..devlet hast egitim aras hast universite diye gidiyor..kan yoksa kizilayda bunlara kendin kan al isle ve ver diyorlar kizilay tarafindan..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla kan bağışı için zaten 3 ayda bir verebilirsiniz. Daha erken almaz zaten.Aralarında en az 48 saat olmak koşuluyla haftada 2 defadan fazla olmamak koşulu ile yılda 24 kez trombosit aferezi bağışı yapılabilirsiniz. En son verdiğimde 2 saate yakın sürmüştü. Kişiden kişiye değişiyor biraz. Kan verme işlemi 5 dk. Evrak , sıra beklemez iseniz. Kök hücrede bağışlamayı unutmayın sadece 2 tüp kan alıyorlar biriyle eşleşirseniz kök hücre öyle alınıyor.
Sosyal sorumluluk oldu iyice. Ayrıca kan bağışı karşılığı kızılay adınıza ağaç dikiyor diye mesajınızda geliyor , gerçekten dikiyorsa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...