calimero Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Babamda aplastik anemi var da sürekli kan takviyesi yapıyorlar. Ramazandan ötürü ilk defa trombosit bulunamadı. Hani babamın zaten A Rh + hemen bulunacak muhtemelen de, daha zor bulunan gruplarda büyük sıkıntı çekiliyordur. Dolayısıyla kan verin, özellikle de ramazanda. Inb4 damar benim kan benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 bizim de arkadaşın babasına yarın ameliyatta kan lazım olucak ortalıkta kan yok ramazan diye bir çok kişi vermek istemiyor oruç tutucam falan diye kızılay 90 lira ya satıyor kan götüremezsen falan garip işler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 kan grubu tutmuyomuş yoksa verirdim trombosit taa kaç sene önce patilerden birinin yine bi yakınına lazım olmuştu galiba gidip vermiştim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Sağolasın panpa Bursa'dayim zaten ben şu an. Ben hani genel şeyettim, nadir kan grupları acaip sıkıntı çekiyordur şu an. Kadının söylediğine göre sabahtan beri 7 kişi kan vermiş, koca bursa'da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 kizilay sahislara elden kan teslim etmemektedir..kizilayin sahislara kan satmasi yasaktir..bunu yaptigini belgeleyebildiginiz sahsin basina bela olabilirim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 ulan ben sadece 2 kere verdim bugüne kadar ya. ayıp valla. bi bu, bi organ bağışı önemli olmalı. hatta ikisinde de şey yapacaksın, eğer organ bağışı için onay verdiysen veya kan veriyorsan yılda 3 kere mesela, senin ihtiyacın olduğunda, listenin en tepesinde sen olacaksın. bölece döngü oluşturacaksın ver-al şeklinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 0+ benim ama yine de aynı gruptan bulunmazsa tercih ediliyor sanırım. işe yarıyorsa bulamazsanız vereyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 ole birsey yok abi..fen bilgisi modunda genel alici genel verici vs uygulanmiyor.. ayni kan grubu isteniyor.. onun disinda su anda bulunur dediginiz A + lar bile kan agliyor emin olun..bizim stoklarda 150 200 arasi A + bulunurdu simdi 40 lardayiz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Malibu Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 dana22 said: kizilay sahislara elden kan teslim etmemektedir..kizilayin sahislara kan satmasi yasaktir..bunu yaptigini belgeleyebildiginiz sahsin basina bela olabilirim.. Abi peki nasıl işliyor bu iş? Doğrusunu bilelim de yarın bir gün başımıza gelirse "haa böyle oluyo demekki" demeyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nekro Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 oo stoklar azsa satalım o zaman. kac para 1 unite kan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Nekro said: oo stoklar azsa satalım o zaman. kac para 1 unite kan 6 ay ile 2 sene arasi abi..o dediginin cezasi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 kan isi icin ise..normalde her hastahanenin bir kan merkezi var..ne kadar ufak olursa olsun..yillik hasta sayilarina gore kabaca bir bulundurmak zorunda olduklari stok var..kritik stok seviyesi denilen birsey..her hafta icin atiyorum elinde B+ den 5 tane bulunmak zorunda..gibi..bunlari kizilay haftalik temin ediyor ..arti ozel durumlar icin -bu rakamin disinda kan istemi yapiliyor kizilaya.. kizilayin ise bolgeleri var..tr de sanirim su anda 17 bolgeleri varmis hasta sayisina cografi konuma gore 2 3 4 ili birlestirip bolgeler olusturuyorlar..1 tane merkez ilde kan laboratuari oluyor..o 4-5 ilin toplanan bagislari merkez ile naklediliyor her gun..orada isleniyor tekrar istemlere gore illere dagitiliyor. eksik kalindiginda cevre bolgelerden isteniyor vs vs.. genel bir hareket saati var merkezden atiyorum saat 16 00 gibi arabalar cikiyor hergun 24 00 e kadar bir araba o ilin butun kanlarini teslim edip ilde toplanan kanlari geri merkez ile tasiyor... il icerisinde ise hastane hiyerarsisi var..devlet hast egitim aras hast universite diye gidiyor..kan yoksa kizilayda bunlara kendin kan al isle ve ver diyorlar kizilay tarafindan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 antalyadayım 0+ ihtiyacı olan olursa ömlemesi yeterli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Abi genel olarak verin yani, bizbize zaten özel konu açar veririz acil ihtiyaç olduğunda. Ama yani şu an genel ihtiyaç var, gedin verin gari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 hayır birinin istemesi lazım, ya benim verdiğim kanı bir çomara verirlerse? değerli kanımı harcayacağım insanları seçmek benim hakkım, asil kan sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 1, 2017 valla gidiyor be comara da gidiyor..suriyeli vatandaslarimiza da gidiyor..hewallere de gidiyor..su meshur sinirli cocuklara da gidiyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Haziran 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2017 Valla kan bağışı için zaten 3 ayda bir verebilirsiniz. Daha erken almaz zaten.Aralarında en az 48 saat olmak koşuluyla haftada 2 defadan fazla olmamak koşulu ile yılda 24 kez trombosit aferezi bağışı yapılabilirsiniz. En son verdiğimde 2 saate yakın sürmüştü. Kişiden kişiye değişiyor biraz. Kan verme işlemi 5 dk. Evrak , sıra beklemez iseniz. Kök hücrede bağışlamayı unutmayın sadece 2 tüp kan alıyorlar biriyle eşleşirseniz kök hücre öyle alınıyor. Sosyal sorumluluk oldu iyice. Ayrıca kan bağışı karşılığı kızılay adınıza ağaç dikiyor diye mesajınızda geliyor , gerçekten dikiyorsa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Haziran 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2017 hacı bursadayım kan a+ hastane söyle yarın geleyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Haziran 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2017 Kime gidiyorsa gitsin abi siz verin. Ben veriyorum iste 6 ayda bir falan. Aklima geldikce gidiyorum veriyorum. Meyve suyu falan da veriyorlar mis tam makarna kafasi. Hem veren icin de iyi. O formu doldurmak sknti her seferinde benim derdim o ama yapacak birsey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Haziran 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2017 hem cins ile sex ve fuhuşturucudan fırsat bulamıyorum vermeye :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Haziran 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2017 ot gibi yaşadığımı hissediyorum formu doldururken çok üzülüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2017 formdaki bazi sorular benim kan vermeme engels Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2017 biyikla ilgili soru yok marks.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2017 surttugum yerlerle var ama dr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 2, 2017 1 sene ocak disisin o zaman.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar