Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GPU yandı mı ?

Boneslark

Öne çıkan mesajlar

Dün overwatch oynuyorken durduk yere bir anda ekran/ses dondu, resetlemek zorunda kaldım. Pc (windows10) tekrar açılıyorken 3-4 dakikalık siyah ekrandan sonra automatic repair açıldı, başarısız oldu. Uzun zamandır format yemediğinden troubleshoot menüsünden reset atmayı denedim son % lerine doğru oda fail oldu nasıl olduysa, pc yi tekrar açtığımda OS u görmüyordu.

Bugün diskleri temizleyip ,flash diskten tekrar kurdum windows u, ben gerekli olan driver ları indirene kadar windows kendi kendine ben farketmeden gpu nun (gtx680) driver ını kurarken görüntü gitti, pc tekrar açıldığında yine windows açılamaz duruma geldi.

En sonunda safe mode dan repair loglarına bakmak aklıma geldi

...
A recent driver installation or upgrade may be preventing the system from starting.

Repair action: System files integrity check and repair
Result: Failed. Error code = 0x490
Time taken = 368219 ms
...

Device manager dan silince windows normal mode da tekrar açılır hale geldi, driver ını yüklemeye çalışınca tekrar görüntü gidiyor (ve yine ardından windows açılmaz hale geliyor)

Kusura bakmayın biraz uzun olduysa sorunu anlatmam ama, acaba kart yanmış olabilir mi ? Benzeri bir sorunla daha önce karşılaşan oldu mu ?

p.s. Düne kadar kart %100 performansda 70-78c civarında seyrediyordu, windows update, ve driver güncellemeleri kapalı haldeydi
Sosyal ağlarda paylaş

os'teki dosya okuyamama kaynaklı sorunlar ondan çıkıyor genelde. ekran kartı bozulmasında oyun oynarken abuk sabuk ekran birbirine girmesi başgösteriyordu.

os açabilsen event log'a bak diyecektim, çökme ve kitlenme sebebine işaret eden birşeyler yazıyor son ölme anında genelde.
Sosyal ağlarda paylaş

Senin olay daha çok harddisk sorununa benziyor, elde varmı eski hardisk ? Onu tak windows kur, yine ekran kartı sürücüsü yükle bakalım ne olacak.

Bios ta HDD configuration ide mi Ahci mi ayarlı idi önceden ? Hangisi vardı biliyormusun ?

Bazen bu SSD lerde AHCİ seçili iken ne oluyorsa, birden kafayı iyip açılmamaya başlıyor. Artık sorun yazılımsal mıdır? Başka bir şeymidir ? Allah bilir. Hem laptopta hem Benim eski Desktopta başıma geldi. HDD configi İDE yapınca her ikiside düzeldi ve laptop hala çalışıyor o şekilde.(Desktopu sattım bir arkadaşıma hala kullanıyor.)
Sosyal ağlarda paylaş

AHCI de duruyormuş da, IDE yapınca tümden açılmadı. Tekrar format attım, hdd yi formatsız bırakıp. Windows açılır açılmaz disable ettim driver güncellemesini ama, herhalde kurulum sırasında gpu driverlarını halletmiş , disable etmemin akabinde yine gitti görüntü.

Garip yanı windows bu sefer açıldı ama driver ı yükledim reset required diye uyarı çıktı, resetten sonra kitleniyor yine.

Tekrar formatlayıp hdd ye yüklemeyi deneyeyim , olmazsa artık kaç lira sıkışmışsa çıkartırlar yarın :ı
Sosyal ağlarda paylaş

Önce bios tan ide yapacağın, öyle bırakıp format atıp temiz sistem kuracağın.

AHCİ de iken yüklendi ise, Bios tan ide yaparsan açılmaz zaten. Gerçi o şekilde format atmadan nasıl yapılacağının yolu var da, anlatmaya üşeniyorum.

Kurulum sırasında sürücü çekiyorsa kapat interneti, öyle kur ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...