_Rave Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 memelilerde ve kuşlarda var bilinç. psikolojik bunalım yaşıyor,acı çekiyor,korkuyor,üzülüyor vs.vs. ayrıca bazıları aynada kendi yansımasınıda tanıyor tek kriter konuşamamaları değil yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Utk said: sen evrimle ilgili bütün yazıları okudun, bütün video belgeselleri izledin sonra da gelip paticik'te mi tartışmaya karar verdin paticik'te tartışmanın kriteri konunun uzmanı mı olmak hahaha cevaba bak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 evrim yok allah yalan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Utk Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 paticikte değil,tartışmak için belirli bir konuda uzman olmak gerek ya da uzman olduğun konuda tartış ne biliyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 ciddi olarak tartışmak istiyosan garbage a niye açıyosun bu başlığı anlamadım yalnız.konu dışı veya bilim topikleri komisyonmu alıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 @utk Tartışmak için belirli bir konuda uzman olmak gerekli değildir. Tartışmak haklı çıkmak için yapılmaz. Boş değilim bu konuda uzman da değilim. @Rave Bilmem. Belki bir bilgi sunmadığım için layık bulmadım oralara haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 sorduğun sorunun cevabı basit aslında ama sen sorunun devamını soruyosun aslında. insanın bilinci neden daha çok gelişmiş? çitanın karnını doyurmak için hızlı koşmasıyla aynı sebepten. neden zürafa değilde çitanın hızlı koşması gerekmiş diye sormak gibi bir şey soruyosun gibi. fiziksel özellikleri gelişim yönlerini bu yönlerde belirmiş. insanın fiziksel olarak kafatası bilincini geliştirmesine elverişli olduğu için bilinci gelişmiş. neden çitanın hızlı koşmasını sağlayan insanın bilincinin gelişmesini sağlayan zürafanın mal mal geviş getirmesini sağlayan fiziksel özellikleri var diye sorarsan onun cevabını bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Aslında tam olarak onu soruyorum. Hangi şartlar insanın bilincinin diğer canlılardan "daha çok" gelişmesine sebep olmuş ? Bununla ilgili bir teori varsa bunla ilgili bir linke falan çok sevinirim. Evrenin yaradılışı diye ortaokul dersi seviyesinde 40dk lık youtube videosu atılmasın. @mal düşünürsem bulurum yazmıştın ilk mesajda bekliyorum ona göre lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Insanların bipedal şekilde evrimleşmesiyle alakalı. eller serbest kalınca araç gereç yapmaya başlanmış. aynı şeyi maymunlarda da görmek mümkün hatta al: http://www.bbc.com/earth/story/20150818-chimps-living-in-the-stone-age maymunlar şuan taş devrini yaşıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 benim cevabını bilmiyorum dediğim soru neden zürafanın boyu uzunda insanın kafatası büyükde çitanın vucudu esnek sorusu. şimdi tam bilmiyorum bütün canlılar denizden mi çıkmış. öyleyse birinin karaya çıktığı yer kumluktur birinin kayalıktır birinin çamurdur dünyanın farklı yerlerinde mesela. kuma çıkan sürüngen olur çamura çıkan kurbağa olur kayalığa çıkan çekirge olur. kum değilde çamura yada kayalığa çıkanlardan biri insanın atasıdır tahminim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Yani bu durumda belki de bilinç, korteks önce değil sonra gelişti. Aletler yaptıkça gelişti. Böyle bakınca bu konuda insan tek değil sadece 3-5 zaman önden gidiyor gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 tabi direk kurbağa çekirge yılan olmazda vucut hatları bu canlılarınkine benzer şekilde şekillenmeye başlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Rave Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Anelor said: Insanların bipedal şekilde evrimleşmesiyle alakalı. eller serbest kalınca araç gereç yapmaya başlanmış. aynı şeyi maymunlarda da görmek mümkün hatta al: http://www.bbc.com/earth/story/20150818-chimps-living-in-the-stone-age maymunlar şuan taş devrini yaşıyor. şuna destekle aşşağıdaki makaleyi okumanı tavsiye ederim. http://www.withouthandsnointelligence.nl/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 farklı gen havuzu sans farklı kosullar. kertenkeleler kuslar ve memeliler hepsi balıklardan türemiş mesela bu nasıl oluyosa aynı sekilde ortam primattan bonobolar şempanzeler ve erken iki ayaklılar türemiş. şimdi biraz netleşrirelim konuyu ama, en bastada su geliyo. bilinc, şimdi bunun insana ozgü bişi olmadığında hemfikirmiyiz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 sdeceokuyangenç said: Yani bu durumda belki de bilinç, korteks önce değil sonra gelişti. Aletler yaptıkça gelişti. Böyle bakınca bu konuda insan tek değil sadece 3-5 zaman önden gidiyor gibi e teoriye göre zaten öyle sonradan gelişti. ne açıdan bilinç açısından mı önden gidiyor. 3-5 zaman derken nasıl çok ilerde değil demek mi anlaşılmıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 evrim'de herşey planlı bi şekilde yürümez ve herşeyi bu adam buna yönelmiş böyle evrimleşmiş diye açıklamak doğru değil. DNA düzeyinde değişikliklerin nasıl oluştuğuna bakarsak bunu daha iyi anlayabiliriz. bazen çok drastik değişiklikler çok farklı fenotiplere sebep olabiliyor. genetik hastalıklara baktığımız zaman bunu anlamak mümkün. mesela atıyorum otizm'in sonucu otistik insanlar çirkin yerine brad pitt'e benziyo olsaydı herkes otistikle sevişmek evlenmek isteyebilir bu yönde çok hızlı bi şeçilim evrim geçirebilirdi insanlar. geçmişte bu şekilde evrimsel sıçramalar yaşamış olmamız mümkün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 3-5 zamanı az anlamında kullandım. evrenin geçmişine nazaran çok çok çok az hatta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 hayvanda bilinc neden sonuca dayalidir cogu zaman aynı hatayı tekrarlamazlar genelde ama ustun bilinc sahibi insanlar bunu nedense beceremez bkz ulkenin durumu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mal Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 sdeceokuyangenç said: 3-5 zamanı az anlamında kullandım. evrenin geçmişine nazaran çok çok çok az hatta evet yerkürede yaşamın başlangıcıyla insanın başlangıcı arasındaki zaman orantısını zihinde canlandırmak zordur. bi kitaptan şöyle diyordu homo sapiens son 50 bin yıldır var. yerkürede yaşamın başladığı günden günümüze kadar geçen süreyi 24 saat olarak düşünürsek bu son 50 bin yıl son iki saniyeye denk gelir. günün son saniyesinin 5 te biri ise yerleşikliğe geçerek yazıyı yaratan kısacası uygarlaşan insanın tarihidir. ne kadar doğru bilmiyorum ama fazlası var eksiği yoktur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 https://en.wikipedia.org/wiki/Evolution_of_human_intelligence Al bunu oku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 sdeceokuyangenç said: Doğal seçilimi tam anlayamamışsın demişsiniz ama tam tersi anladığım için burdaki farklılığa takılıyorum. Çünkü doğal seçilim sebep sonuç ilişkisine bağlıdır. Rastgele olan mutasyonlar olsaydı karada yaşayan canlıların fazladan solungaçları olabilirdi misal. Kaldı ki genel bilgilere sahip olduğumu öğrenme aşamasında olduğumu söyledim. Aç kitap oku mantıklı bir yaklaşım değil. Zaten okumaya devam ediyorum. Su bold olan kisim aslinda anlamadigini gosteriyor ama. http://evolution.berkeley.edu/evolibrary/article/evo_25 Bu linkten baslayip ilerlere dogru okursan eger sorularinin yanitini bulabilirsin. Kitap degil hem, daha kisa. Kitap oku demek mantikli yaklasim degil demissin ama ogrenmenin yolu oradan geciyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 hem öğrenme aşamasında olduğunu bilip hem de nasıl, anlayamamışsın denen yere hayır anladığım için soruyorum diyebiliyorsun ki? hayvanlarda bilinç olmadığını iddia edip, hala nasıl bu konuda tez ortaya atabiliyorsun ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 dünyanın sorunu bu zaten anlayanlar, anladıgını zannedenlere karşı anlamayanlar saf zararsız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 bir de sunu koyalim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar