Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evrim teorisi ile ilgili bir soru

sdeceokuyangenç

Öne çıkan mesajlar

sorduğun sorunun cevabı basit aslında ama sen sorunun devamını soruyosun aslında. insanın bilinci neden daha çok gelişmiş? çitanın karnını doyurmak için hızlı koşmasıyla aynı sebepten.

neden zürafa değilde çitanın hızlı koşması gerekmiş diye sormak gibi bir şey soruyosun gibi. fiziksel özellikleri gelişim yönlerini bu yönlerde belirmiş. insanın fiziksel olarak kafatası bilincini geliştirmesine elverişli olduğu için bilinci gelişmiş. neden çitanın hızlı koşmasını sağlayan insanın bilincinin gelişmesini sağlayan zürafanın mal mal geviş getirmesini sağlayan fiziksel özellikleri var diye sorarsan onun cevabını bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında tam olarak onu soruyorum. Hangi şartlar insanın bilincinin diğer canlılardan "daha çok" gelişmesine sebep olmuş ? Bununla ilgili bir teori varsa bunla ilgili bir linke falan çok sevinirim. Evrenin yaradılışı diye ortaokul dersi seviyesinde 40dk lık youtube videosu atılmasın.

@mal

düşünürsem bulurum yazmıştın ilk mesajda bekliyorum ona göre lol
Sosyal ağlarda paylaş

Insanların bipedal şekilde evrimleşmesiyle alakalı. eller serbest kalınca araç gereç yapmaya başlanmış. aynı şeyi maymunlarda da görmek mümkün hatta al:

http://www.bbc.com/earth/story/20150818-chimps-living-in-the-stone-age

maymunlar şuan taş devrini yaşıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

benim cevabını bilmiyorum dediğim soru neden zürafanın boyu uzunda insanın kafatası büyükde çitanın vucudu esnek sorusu.

şimdi tam bilmiyorum bütün canlılar denizden mi çıkmış. öyleyse birinin karaya çıktığı yer kumluktur birinin kayalıktır birinin çamurdur dünyanın farklı yerlerinde mesela. kuma çıkan sürüngen olur çamura çıkan kurbağa olur kayalığa çıkan çekirge olur. kum değilde çamura yada kayalığa çıkanlardan biri insanın atasıdır tahminim.
Sosyal ağlarda paylaş

Anelor said:

Insanların bipedal şekilde evrimleşmesiyle alakalı. eller serbest kalınca araç gereç yapmaya başlanmış. aynı şeyi maymunlarda da görmek mümkün hatta al:

http://www.bbc.com/earth/story/20150818-chimps-living-in-the-stone-age

maymunlar şuan taş devrini yaşıyor.

şuna destekle aşşağıdaki makaleyi okumanı tavsiye ederim.

http://www.withouthandsnointelligence.nl/
Sosyal ağlarda paylaş

farklı gen havuzu sans farklı kosullar.

kertenkeleler kuslar ve memeliler hepsi balıklardan türemiş mesela bu nasıl oluyosa aynı sekilde ortam primattan bonobolar şempanzeler ve erken iki ayaklılar türemiş.

şimdi biraz netleşrirelim konuyu ama, en bastada su geliyo.

bilinc, şimdi bunun insana ozgü bişi olmadığında hemfikirmiyiz?
Sosyal ağlarda paylaş

sdeceokuyangenç said:

Yani bu durumda belki de bilinç, korteks önce değil sonra gelişti. Aletler yaptıkça gelişti. Böyle bakınca bu konuda insan tek değil sadece 3-5 zaman önden gidiyor gibi

e teoriye göre zaten öyle sonradan gelişti. ne açıdan bilinç açısından mı önden gidiyor. 3-5 zaman derken nasıl çok ilerde değil demek mi anlaşılmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

evrim'de herşey planlı bi şekilde yürümez ve herşeyi bu adam buna yönelmiş böyle evrimleşmiş diye açıklamak doğru değil. DNA düzeyinde değişikliklerin nasıl oluştuğuna bakarsak bunu daha iyi anlayabiliriz.

bazen çok drastik değişiklikler çok farklı fenotiplere sebep olabiliyor. genetik hastalıklara baktığımız zaman bunu anlamak mümkün. mesela atıyorum otizm'in sonucu otistik insanlar çirkin yerine brad pitt'e benziyo olsaydı herkes otistikle sevişmek evlenmek isteyebilir bu yönde çok hızlı bi şeçilim evrim geçirebilirdi insanlar. geçmişte bu şekilde evrimsel sıçramalar yaşamış olmamız mümkün.
Sosyal ağlarda paylaş

sdeceokuyangenç said:

3-5 zamanı az anlamında kullandım. evrenin geçmişine nazaran çok çok çok az hatta

evet yerkürede yaşamın başlangıcıyla insanın başlangıcı arasındaki zaman orantısını zihinde canlandırmak zordur. bi kitaptan şöyle diyordu

homo sapiens son 50 bin yıldır var. yerkürede yaşamın başladığı günden günümüze kadar geçen süreyi 24 saat olarak düşünürsek bu son 50 bin yıl son iki saniyeye denk gelir. günün son saniyesinin 5 te biri ise yerleşikliğe geçerek yazıyı yaratan kısacası uygarlaşan insanın tarihidir.

ne kadar doğru bilmiyorum ama fazlası var eksiği yoktur.
Sosyal ağlarda paylaş

sdeceokuyangenç said:

Doğal seçilimi tam anlayamamışsın demişsiniz ama tam tersi anladığım için burdaki farklılığa takılıyorum. Çünkü doğal seçilim sebep sonuç ilişkisine bağlıdır. Rastgele olan mutasyonlar olsaydı karada yaşayan canlıların fazladan solungaçları olabilirdi misal. Kaldı ki genel bilgilere sahip olduğumu öğrenme aşamasında olduğumu söyledim. Aç kitap oku mantıklı bir yaklaşım değil. Zaten okumaya devam ediyorum.

Su bold olan kisim aslinda anlamadigini gosteriyor ama.
http://evolution.berkeley.edu/evolibrary/article/evo_25

Bu linkten baslayip ilerlere dogru okursan eger sorularinin yanitini bulabilirsin. Kitap degil hem, daha kisa. Kitap oku demek mantikli yaklasim degil demissin ama ogrenmenin yolu oradan geciyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...