Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2017 Selam. Milyor tane forum sayfasını ayrı ayrı didiklememe rağmen "birader şundan yapıyo" diye tek bir mantıklı yazı bile dönmediği için buraya da açmak istedim konusunu. Kardeşim ustaya götür bize ne soruyosun diyenler için de şöyle ayrı bir dip not düşeyim tonlarca insanın başına aynı şey gelmiş ve tonlarca farklı usta farklı arabaları görmüş, a arabasına yapılan şey b arabasına uymamış aynı sorun olmasına rağmen ve bazı ustalar birader biz çözemedik bile demişler o yüzden bir fikir alışverişi olsun anlamında açıyorum. edit 1: ulan yanlışlıkla göndere tıkladım yazmadan hemen editliyorum bi sn yazıp :P Pek zamandır araba nadirde olsa böyle yüklendiğimde falan sanki arkadan biri çekiyor gibi 0.5 saniyelik bir tekleme yapıp aynı kaldığı yerden devam ediyodu gidişe. LPG den kaynaklı falandır dedim hani çok milisaniyelik bişey o yüzden de pek üstünde durmadım. Baktım benzinde de yaptı aynı şeyi eyvah dedim yine üstünde durmadım. Bu sabah arabayı çalıştırdığımda arabanın 2k-3k arası anormal bir şekilde böyle sanki arkaya doğru biri çeker gibi teklediğini ve egzostan pat pat ses çıkardığını farkettim. 3k deviri geçtiği zaman araba yine aynı şekil devam ediyor ama ondan sonra çoook nadir bi şekilde tekleme yaptı 3k dan sonra. Yani araba tam güç bir şekilde yükleniceği anda tekleme yapıyor. biraz daha kendini rahatlattığı anda o teklemeyi kesiyor. Bir ton sayfada bir ton öneri yapmışlar hatta başına gelen kişiler ne işlem yapıldıgını falanda anlatmış. -Öncelikle LPG den değil, benzinde de aynı şey oluyor. -Bu tekleme söz konusu olduğu zaman arabaya ilk marş vermeden önce yanan ışıklardan enjeksiyon veya ateşleme şeklinde olan bir lamba var o yanıyor ve 5 saniye sonra sönüyor. -Aracı satın alırken satın aldığım adam bujileri ve buji kablolarını falan yeni değiştirdiğini söylemişti ki hakikaten de yeniydi kolpa değil yani o seçeneğide eledim. -Egzostan pat pat ses gelmesi aslında egzosu tam anlamıyla atamıyo gibi bi düşünce de verdi bana. Gaz kelebeği tıkanmış olma ihtimalini de düşünüyorum. Yani bu ne olabilir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2017 olmaz o oyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2017 yakıt filtresi, benzin pompası falan olabilir ya da bir sürü şey bilgisayara bağlat bi kontrol etsinler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 3, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2017 yakıt filtresine pislik dolmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 3, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2017 abi lpg ile benzin aynı filtreden mi geliyor ki? ikisinde de yapıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 doğru dedin. benim hipotezim çürüdü. topikten uzaklaşıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
=)) Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 Enjektorlerinden muhtemelen benzer bisey basima gelmisti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 gaz kelebeği diye biliyorum ben de, söktürüp güzelce temizlet bakalım böyle düşük maliyetli işlerden başla çare aramaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 araba ne , onu yazsaydın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 Arabam fiat siena 2000 1.4 benzin lpg. Esh gibi maseratim gaza yuklenince saga sola kayiyor esp tutmuyor konusu acamadigim icin uzgunun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 Selam, Eğer ikaz ışıkları yanıyorsa mutlaka bilgisayara bağlatıp hangi ECU ve sensörlerden ne tepkiler gelmiş bakmak gerekli. Şimdi yazılacaklar fantazi olur :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 buji/bobin, ateşleme hatası veriyor araç anlaşılan, silindirlerden bir veya birkaçının ateşlemesinde sıkıntı vardır edit: benim eski scrioccoda da olurdu sık sık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 ya çok yüklenmedikçe yapmıyor dedim, işten güçten de bugün götüremedim yarın sabah götürücem de az kaldı eve gelemiyodum ya. dik yokuşta öyle bir hale geldi ki araba pat pat pat yapa yapa zar zor tırmandım. arabada bu tekleme sorunu olduğu anda devir göstergesi kafayı yiyor. 0.5 saniyelik bi aralıkta 2k devirdeyken mesela yaptığında bir anda sıfıra inip tekrardan yukarı çıkıyor gibi oluyor. anlatmamdan direk çözersiniz. araba her pat yaptığında egzostan devir göstergesi çıldırıyor. sanıyorum arıza ateşleme bobininden. aynı birebir sorunları yaşayan insanların ki ateşleme bobini tamiri ile düzelmiş. bakalım yarın tam detaylı yazarım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 50-80 lira gibi bişeydir, baya kolay bi çözüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 4, 2017 gaz kelebek temizlet düzelir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2017 ya buji yada bobin patlamiştir onlara baktır. geçmiş olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 7, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2017 3 gündür yavşak bir elektrikçinin ustaya gelip araca bakmasını bekliyorum. yarın sabah gidip alıcam arabayı tekleye tekleye sürerim yine işime gücüme bakarım bu nedir ya. varmı istanbul kartal tarafında işinin ehli iyi bir elektrik ustası tanıdığı olan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Nisan 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2017 Abi debriyaj balatasinda sknti var diye dusunuyorum Sana basit bi yontem soyleyeyim. El frenini cek sonuna kadar, sonra araci yurutmeye calis, stop etmez ise debriyajdandir Pardon panpa yanlis anlamisim, titreme var mi aracta? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Nisan 7, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2017 herkes usta olmus anasını satiyim , sdfsfg Motordandır hacı o , komple bi motoru söktür taktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 8, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2017 bobin-modül-buji-buji kablosu değişti. araçta devreyi tamamlamayan daha doğrusu elektrik aksamı ile alakalı tüm ateşleme sistemini değiştirttim. 400 tl sıkışmış arasına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Düzeldi mi bari? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Duzeldi herhangi bi sorun yok. Aklinizda olsun. Bu tarz teklemelerde ilk akliniza atesleme sistemi gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 ilk benzin pompası aklıma geliyo benim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 e yazdilar sana ilk bujiyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fransuxa Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2017 yok buji değil esas sorun. gaz modülü mü bi bişey modülü var okuyucu bir sensör. buji kablolarını buji tarafı değilde öbür taraftaki okuyucu bir zımbırtı var. o arızalıymış komple. o değişmişken hepsine girdim işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar