Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yabancı Sınırlaması


tunch

Öne çıkan mesajlar

Buna ayrı bi başlık gerekicek gibi..

Bugünkü milli takım kadrosunu Fatih Terim, sistem tartışmalarına cevap gibi yapmış sanki.

Bugün sahada olan genç oyuncuların hepsi kendisini yabancı sınırlaması sonrasında gösterebildiler. Biliyorlarki çalışmazlarsa, kendilerini geliştirmezlerse para kazanamayacaklar. Aslan gibi de oynadılar.

Emre Çolak örneği önümüzde, türkiyede kendini gösteremedi gitti ispanyada geliştiriyor kendini.. Çağlar ve Enes yine aynı şekilde.. Yabancı sınırlaması olsaydı Enes büyük ihtimalle istanbul takımları tartafından transfer edilicek ve kendini geliştirmeden 2. lig yolunu bulucaktı.

Yabancı sınırlaması oyuncu yetiştirme önünde engel değil, tam tersine şımarıklık ve tembellik teşfiği..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Önceden oyuncular tembeldi ama şimdiki sistemde yöneticileri tembelleştiyor. Bence ülke futbolunun gelişmesi ile bu sınırın cok bir alakası yok.Gs ahmet Çalıka verdiği para az para mı mesela şımarmaksa bu adam gene şımarır.Türkiye oyuncusundan,tdsine yönetisine her yerinde sorunlar var.Futbolcu yetişmesin diye uğraşsan ancak bu kadar olur yani. Simdi bu sistemi futbolcular korkunç paralar kazanıyor sonrada tembellik ediyorlar diye getirdiler evet bunlar dogru ona diyeceğim bişe yok. Ama eskiden anadolu takımlarıda oyuncuları alıp kendilerini göstermeleri için uğraşıyorlardı 3 büyüklere satarım belki diye. Kural cıkalı bir sene oldu. Her anadolu takımında 8-10 tane yabancı var.Oyuncu yetiştirmek ile uğraşmanın hiçbir anlamı yok dısardan birini al bu ligde oynuyabildigini göster 3 büyüklere itele olucak.
Bir şeyler değişecek ama bunun daha çok yerli oyuncu çıkacağı yada daha az çıkacağı çok bir etkisi olmıcak bence. Artısı eksisini götürecek bence.
Gönül isterki cezalar uygulansa kurallar zırt pırt kişilere falan değişmese.Ceza yada sınırlama ile olmuyor.Zaten kurallar değişiyor cezalar ödenmiyor hatta siliniyor.Su anda var mı bilmiyorum ama sene sonunda ne kadar türk oyuncu oynatıldığına göre teşvikler falan verilse ama böyle komik meblağlar olmasa 3 büyükler sallamaz ama en azından diger takımlar sallar zaten anadolu takımları yöneldiği sürece iş yürür.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dünkü 11 feci keyifliydi. Kadrodaki oyuncuların çoğu Avrupa'da kariyerini tırmandırmış isimler. Bizim oyuncularda bakış açımız hep üst düzey takımlara transfer yapmaları yönünde. Bak Enes kaç senedir City'nin oyuncusu fakat sürekli Belçika, Hollanda liglerinde takılıyor; kendini ispat etmeye de başladı sırası gelecektir. Ya da Çağlar İstanbul veya Trabzon'a gitmek yerine dandik Bundesliga takımına gitti; Ömer'in Dortmund'a gidişinden sonra Leverkusen'e transfer yapacak gibi duruyor. Emre Çolak zaten müthiş doğru bir karar verdi. Okay şu an Ersun'un yüksek tempolu Trabzon'undaki Mehmet Topal; Lazio ile adı geçiyor vs.

Şöyle tüm oyuncuları iyi kötü Avrupa'nın top 5 liginde oynayan Hırvatistan ayarında bir milli takım olabiliriz bu tip bir mentalite ile
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gümüşdağ da değiştirmeyeceğiz dedi ya. 2-3 gün bir olta attılar nedense millet konuştu etti. sanırım aziz çok üsteledi havuzdan çıkarım vs. klasik tehditleri savurup durdu, şu herif artık bir sussun diye kamuoyuna açıldı ve istenmiyor denilerek kapatıldı artık konusu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dursun'u da kurtarmaz abi kural. Dursun'u hiçbirşey kurtaramaz.

Fener için mantıklı ama sınır. Kjaer, Skrtel, Josef dışında iyi yabancısı yok takımın. Sow ve Lens'ın bonservislerini alabilecek bir FFP uyumunu çok düşünmüyorum. Birini ancak alırlar. Atıyorum sınır 5 diye konuşuluyor tekrar. Fabri, Tosic, Marcelo, Atiba, Babel, Talişka, Quaresma, Aboubakar artı hücum rotasyonunu güçlendirmek için alınacak ilave 1-2 yabancıyı da düşünürsek sene sonu; bu adamlardan yarısını 11'e koyamayacak Şenol Güneş.

Oynatamadığın yabancı berbat bir durum. Sırf bu yüzden Galatasaray Eboue ve Riera'yı kaybetti en katkı verdikleri dönemlerde. Yerlerine Veysel, Salih, Tarık falan alındı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi iyi dedin de fb'nin iyi türk oyuncusu da yok ki. türk oyuncuları en iyi takım bjk hatta.


gs

ahmet çalık
serdar aziz
semih
balta
sarbi
xelçuk
tolga
yasin
eren

fb

volkan demirel
hasan ali
köybaşı
şener
topal
ozan
alper
salih
volkan


bjk

utku
gökhan gönül
caner
necip
gökhan inler
oğuzhan
tolgay
cenk


ama zaten durum dediğim gibi, tartışıldı istenmiyor bittiye getirdi tff olayı 3 günde. büyük ihtimalle aziz sussun diye ortaya sürüldü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...