Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Thermal Paste Batirmak


cicibeybe

Öne çıkan mesajlar

Selamlar beyler,

Dun aksam bilgisayari kuruyordum. Thermal Pastei hem biraz fazla koydum (elimin ayarini ...) hem de panikle geri cekerken boyle tel gibi bir parca uzadi uzadi cpu socketteki yesil yere geldi. Bisy olmaz mk diye taktim fani sonra internetten biraz okuyunca pinlere gelirse falan sikinti olabilecegini ogrendim acip bir kontrol edeyim dedim.

Simdi ilk durum suydu actigimda (sol ust taraftaki yesil bolgedeki kalintiya dikkat, o cektigimde inen ufak parca o iste):



Sonrasinda pamukla dikkatli bir sekilde yaymadan vs sildim kenarlarini ve sol ustte olan lekeyi:



Su hale geldi sonunda.

Fanim cooler master hyper 212 evo, forumlarinda da soylenmis thermal paste conductive degil. Acikcasi pinlere de gelmemis gibi duruyor doktugum paste (tekrar elimin ayarini ...).

Yani acikcasi rubbing alcohol vs ugrasmak istemiyorum. Sizce buyuk bir risk var mi? Ugrasayim mi rubbing alcohol siparisi verip? Yoksa acip denesem birsey olur mu?

Tesekkurler simdiden yardimlariniz icin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten dagitmadim ben bunu sonra. Ortasina bezelye gibi koymak istedim ama elimin ayari yok iste yukarida da belirttigim gibi (lavaboyu silerken kirdim bir kere abi oyle dusun o kadar ayiyim). Zaten fazla surdugumun farkinda oldugum icin calistirmadim da tekrar sokup bir kontrol edeyim dedim :/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de 2001de mi ne yasamıstım bu sendromu. yeni cpu fanı mı ne aldıydım , cpu yu sokup ustundeki kalıntıyı temizlemek amacıyla soketten cıkartırken ters dönüp sokete kapaklanmıstı.

asetonla temizlemistim ama yine de soket bağlantıları arasında kalmıstı.

bisi olmadı ama çalıştı yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...