Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kanal sitelerinden video çekme

Fransuxa

Öne çıkan mesajlar

ya bu youtube da yayınlanan dizileri yout.com üzerinden direk indirip smartshare ile televizyona veriyorum valide rahat izlesin diye de bu kanald atv gibi sitelerdeki zımbırtılar t.rrente veya başka yerlere düşmüyor. bunları direk sitesinden çekebileceğim bir program var mı? IDM falan iş görür mü? bu salak video download professional zımbırtısı var chrome da hiç bir işe yaramıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Dizilerin 7-8 parçaya bölünme sebebi izlemeyen kullanıcıya data israfını önlemek.

Aslında 7-8 değil 100lerce parçaya bölünüyor. MPEG transport stream(MP2T) diye bir format / container kullanıyorlar. Önceden millet otomatik indirip sonra ffmpeg'le birleştiriyordu.

Şimdi IDM de iş görüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
GERGE said:

Yok abi, youtube-dl ve guileri en iyisi. En kapsamlısı, güçlüsü. Güven bana. Gui çok ama kullanmıyorum hiç birini ben, cli adamı olarak. Gui öneremem o nedenle.

"en kapsamlısı, güçlüsü, güven bana" diyince merak edip indirip kurdum.

clipboard'daki kopyaladığın linki tanımıyor, url kısmına senin yapıştırman gerekiyor. jdownloader'da bağlantı yakalayıcı altında sıralanıyor.
playlist indirmek istediğimde, hangilerini indireceğini göstermiyor, o an indirmekte olduğunu gösteriyor, hangi sırada olduğunu göremiyorsun. jdownloader'da playlistin hepsi altalta sıralanıyor.
burada indireceğin dosyaları ayrı bir foldera aktarma ve tek bir paket içinde indirme olayını göremedim, jdownloader'da var.
jdownloader'da olup, burada olmayan başka bir özellik, indireceğin her videonun çözünürlüğünü tek tek seçebilmen (büyük boyutlu dosyalarda faydalı oluyor).
ayarları da yetersiz buldum. çok temel 1-2 ayar var, ama biraz kişiselleştirmek istediğinde yetersiz kalıyor.

elbette diyebilirsin, "açık kaynak program, şu scripti indir, bu scripti indir, şu kodu ekle, bu kodu ekle, üstüne command line'da şu satırları yaz, istediğin şeyler dahil olur".
programlarını kendin birleştirip paket haline getirmek, kodları compile edip DIY program hazırlamak, konsol üstünden komutlarla kontrol etmek gibi şeylerden zevk alıyor olabilirsin.
ama ben ve çoğu kullanıcı, programları sırf o programı kullanarak vakit geçirmek için değil, yapacağı bir işi kolaylaştırması için kurup kullanmak isteyeceği için, her şeyin hazır olduğu programlar daha faydalı oluyor.

öte yandan, insanın şu an kullanıyor olduğu program her zaman "en iyi programdır". senin işini görüyor ya, haliyle alternatiflerin ne sunduğu pek önemi olmuyor.
örneğin herkesin bildiği (ve burada da sıkça tavsiye edilen) idm programı vardır ama onun dışında pek bişi bilinmez.
ancak onu da kullandım, ve youtube konusunda jdownloader'ın daha başarılı olduğunu düşünüyorum.
gerçi idm biraz daha kapsamlı bir program ve sadece video indirmek için değil, getright/flashget/gozilla/dap alternatifi ve bu bağlamda özelliklere sahip.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...