Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ASELSAN %100 yerli elektrikli otobüs

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
KillJoy said:

yalnız 8dk şarj ile 50-70km gidebiliyor diyor.
eğer böyle bişi yaptılarsa devrim

abi bu çok çok imkansız değil
nasıl doldurduğun önemli
otobüs gibi hayvani bi araçta 10 tane ayrı bağlantı noktası yapıp 10 ayı pili dolduruyosan aracın yarısı pilse olmucak şey değil
Mesaj tarihi:
Pil/batarya konusunda muhtemelen yerli akü üreticileri devreye girmiştir. Yiğit akü özellikle bu alanda çok ciddi ar-ge yatırımı yapıyor. Yapmış olabilirler böyle bir aracı da.

Derindere Motorlu Araçlar firması mesela Çin'de üretim yaptırıp satıyorlar. Kendi teknolojileri sadece batarya ve yazılım üzerine bildiğim kadarıyla. Başka araçların şasisini kullanarak kendileri modifiye edip satıyorlar gibi anladım ben.
Mesaj tarihi:
%100 yerli olayını menşei olarak düşünmeniz lazım.

Eğer hammaddeyi alıp, burada işler ve ürün haline getirirseniz menşei değişir, Türk malı olarak menşei kazanır. Bu şekilde de ihrat edebilirsiniz.

%100 yerli demek hiçbir parçası yurtdışından hazır alınıp direk montaj yapılmamış anlamında ki hiç inanmadım %100 yerli olabileceğine ^^,
Mesaj tarihi:
abi bütün dünya eletrikli arac icin pili panasonicten almıyo mu?

tesla kendi fabrikasında pil üretmeye başlayınca işler değişir biraz.
Mesaj tarihi:
100% yerli koylu fetisizmi zaten ama mecbur halka hitap edecekler napsinlar, 100% yerli bir sey ucuz olmaz bir ulkenin o kadar competitive advantagei olamaz.

11 pozisyonda da oynayabilen futbolcu gibi sacma bir sey.

Su otobusun katmadegerinin 10%u turkiyeye kaliyorsa opup basimiza koyalim tabii ki super haber.
Mesaj tarihi:
herşeyi sıfırdan üretmek diye bir dünya yok gençler :p gerekli malzemeleri alıp montaj yapmak bile aleti hazır almaktan çok daha karlıdır diye tahmin ediyorum. bu tarz şeyleri yurtdışından hazır olarak alan bir ülke olarak yine pozitif bir gelişme olur eğer haberde yanıltıcı bir öğe yoksa.

%100 yerli de yukarda dendiği gibi propaganda amaçlı yapılmış bir açıklama herhal. bu tabi biraz sinir bozucu bu tarz kurumların propaganda için kullanılması yani.
Mesaj tarihi:
sorun ortada yine bir uzvumun olmamasi ve hatta hic olmayacak olmasi..su gibi salak goygoylar icin harcanan maddi manevi kaynagi gelistimek icin 2000 3000 hicbirsey bilmeyen parlak zekali turk gencinin egitimi icin kullanmis olsalardi en azindan birinin bu projede bir adim atabilme olanagi olurdu..simdi gayrisafi milli goygoy..
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
ya allasen tesla nın patentı acık zaten. becerbilseler alıp yaparlar onuda becerememişlerdir zaten.

sağdan soldan alıp birleştirip yerli diyip geciyolar
  • Yeni Oluştur...