Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Raspberry Pi Zero Wireless

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Cikti bu. Resmi olarak Turkiye'de de satiliyor: https://www.samm.com/raspberry-pi-zero-wireless

Sinirli sayida uretim yine, 80k kadar olacak ilk parti dogru hatirliyorsam (kaynagi aradim ama bulamadim, resmi bir yerde okumustum ama). Ikinci ne zaman gelir bilinmez, Turkiye'ye de cok gelmemistir zaten. Alin derim ilgileniyorsaniz bu tur seylerle. Kendi siparisimi verdim ben.
  • 2 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Abi bununla yapılabilen bir sürü şey gördüm de, hiç biri adam akıllı bir işe yarıyor gibi gelmedi.

Var mı böyle bir kaç örnek "oha çok iyiymiş ya ben de alayım yapayım" dedirtecek?

Mesela biri küçücük ekrana wifi adı ve ip falan yansıtmış bunla, çok bi bok gibi gösteriyor. Daha faydalı şeyler varsa görmek istiyorum.
Mesaj tarihi:
abi işte pinlerden output verdirip led falan yaktırıyosun mutlu oluyosun. bi de el çırpma sensörü falan koy işte "aa el çırpınca input algılıyo" diyip sevinirsin. sonra bi köşede unutuluyor zaten. en kötü torrent makinesi yaparsın
Mesaj tarihi:
50milyon alanda kullanılıyor bu ve benzerleri endustride
akıllı ev zıbıdılarından, sayaç okuma sistemleri, sulama otomasyonları, görüntüleme sistemleri vs vs

ev içinde güzel bir oyuncak işte al 4 tane cluster yap, paralel koştur, aklına gelen fantaziyi yap.
Mesaj tarihi:
bariz cope atilmis para yalniz bu raspberry.

genellikle alinip, iki uc bisi yapilip kenara kaldiriliyor.

bilgisayar kodlamayi bilen adamin kosu bandi gibi bisi.
al kullanma
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Bir Pi 3, bir Zero W var bende, cok ise yarayarak calisiyor hepsi.

Pi 3: Comicbook server (usenetten cekerek, YAC ile sunarak), Plex Server, VPN router (DHCP ve DNS sunuculariyla, ayrica reklam da engelliyor; pihole kullanmadim ama, kendim kurdum), firewall (calibre sunucusu, dosya paylasimi gibi seyler icin).
Zero W: Resilio Sync (tum cihazlarim arasi local sync yapiyor, Pi'de de tutuyor dosyalari), Calibre server, dynamic dns (duckdns ile name.tr domainime direk), openvpn server (ev agina baglanmak icin iste)

Yeterince verimli kullaniyorum gordugun gibi.
  • 2 yıl sonra ...
  • Yeni Oluştur...