Morian Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Gençler ve genç kalanlar, Amsterdam'da yaşayası olanlar, Yaklaşık 2 senedir Booking.com Amsterdam ofisinde UX Designer/Team Lead olarak calışıyorum, IT departmanı olarak 1000 kisiyi aşmış durumdayız. Booking.com ne ya diyenler icin, dünyanın en büyük otel rezervasyon sitesi. (1 milyonun üstünde kayıtlı otel, günde 1.2 milyon günlük rezervasyon vs...) UX Designer, Front-end Developer ve Perl Developer arayışlarımız devam etmekte. Eğer aşağıdaki bir kaç şart size uyuyorsa, başvurmaktan çekinmeyin. Diplomam yok, referansım yok gibi meseleler mesele degil, işe alım süreci tamamen beceri + bilgi + iletişim ve karakter kombinasyonuna dayalı oldugundan, şirket ise alıma karar verip sponsor olduğu andan itibaren ne hükümet ne de şirket kağıt kürek kovalamıyor. 1 - Ingilizce. Türkçe kendinizi ifade edebildiğinizin en az %80i kadar kendinizi ingilizce de rahatlıkla ifade edebiliyor olmanız lazım, keza şirketin resmi dili ingilizce. 2- A/B testing. Tüm tasarım ve geliştirme veri bazlı kararlara dayandığından, biz A/B testing'e maruz bırakmadan siteye bir virgül dahi eklemediğimizden bu tarafta bilgi/deneyim çok faydalı. 3- Detaylı işe alim sürecine dayanıklılık - İşe alımcı tarafından bir tanışma telefonu, arkasından başvurduğunuz alanda iki çalışan tarafından gerçekleştirilen teknik telefon mülakatı (live coding dahil), bunu geçtiğiniz takdirde Amsterdam ofisinde takribi 5 saat suren yüz yüze görüşme. Bu yüz yüze safhasında yine çalışanlar tarafından yürütülen 3 farklı mülakata girersiniz, technical, thinking process, commercial awareness seviyeniz ölçülür. (Yarı ingilizce kıroluğumun kusuruna bakmayın, saat geç, kafam dolu). Mülakatlar insan kaynakları ablalarınca değil, işi aktif olarak yapan çalışanlar tarafından yürütüldüğünden yukarıda dediğim gibi diplomalara referanslara kimse bakmaz, böyle bir talepte bulunulmaz. Bunları karşılayıp işe alındığınız takdirde, şirket butun masraflarınızı karşılayarak "Highly skilled migrant" vizenizi verdirip, hop sizi buraya taşır, işe giriş bonusunuzu verir, geldiğinizden sonraki bir ay içerisinde evinizi tutmuş, gercek bir türk gibi "Amsterdam kanallarının dibi neden görünmüyo, acaba içinde kaç bisiklet vardır, lan çıkarıp eritip hurdacıya satsak ne kadar para kırarız?" hesapları yapıyor olursunuz. Çok uzun sözün kısası, başvuru linkleri aşağıda. (Not: başvuru için bu linklere tıklayın ki, ablanız tarafından tavsiye edilmiş olun ve ilk ön elemeden yırtın.) UX Designer - http://grnh.se/i2lg4e Front-end dev - http://grnh.se/e42rxy Perl Developer - http://grnh.se/o7c6wh1 Android Developer - http://grnh.se/g5av741 Software Developer - http://grnh.se/x5puyf1 Umarım isinize yarar, yurt dışına taşınmak gibi bir gayeniz varsa burada çalışma fırsatı yakalarsınız. Benim hayatım değişti. Sevgiler, Mor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Sahaneymis, okul bitmis olsa basvururdum net. Isvec vatandasiyim rahatcana gelirdim hem sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Perl http://i2.kym-cdn.com/photos/images/original/000/913/373/efd.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 ooo büyük hizmet kaçırmayın beyler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 ux ve front end pozisyonlarına başvurdum kaybedersem cover letterdan kaybedebilirim çünkü cover letter'ım yoktu :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 olm söylesene beraber yazalım, bu konuda yardımcı olurum elimden geldiğince. İlanı paylaşan arkadaş da olur muhtemelen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Mulakatin bokunu cikarmislar yalniz. 5 saat yuz yuze gorusme nedir, sabir testi falan mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karbeyaz Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Bir Tr vatandaşının ülkesini bırakıp batılı ülkelere yerleşmesine sebep olacak mantıklı bir neden göremiyorum. Buralar çok güzel. Sende geri dön zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 abi göremedim o an ya heycanlandım başvurduktan sonra farkettim linkedin i bağlayınca cover letterı kapsamadığını :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaero Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Benim arkadaş ciddi ciddi başvurdu bakalım. Ablası da Amsterdam'da çifte fırsat gibi bişey oldu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 çaycı falan lazımsa beni de aldır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 bence scam, böbrek hırsızlığı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bck Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Fistan said: çaycı falan lazımsa beni de aldır sen carpenter değilmiydin abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 booking.com da carpenter napcak, ben de çaycı olayım dedim baristalık da var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2017 toggie said: Mulakatin bokunu cikarmislar yalniz. 5 saat yuz yuze gorusme nedir, sabir testi falan mi? Sponsor olacaklari icin iyice emin olacaklar, binecekler ustune, vuracaklar kirbaci, kaldirabiliyo mu diye bakacaklar, kaldiriyosa sonraki 3 sene icin kole olacak calisan o sirkete iste :) Deger mi peki? Deger bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Ocak 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2017 Rekabet Kurumu'ndan booking.com'a para cezası http://www.ntv.com.tr/ekonomi/rekabet-kurumundan-booking-coma-para-cezasi,zDE9_bDav0KGasNF8W7ZcQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Ocak 11, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2017 -Crawler- said: Rekabet Kurumu'ndan booking.com'a para cezası http://www.ntv.com.tr/ekonomi/rekabet-kurumundan-booking-coma-para-cezasi,zDE9_bDav0KGasNF8W7ZcQ Öte yandan Rekabet Kurulu, Bookingdotcom Destek Hizmetleri Limited Şirketine idari para cezası vermedi. Türkiye'de bookingdotcom destek hizmetleri var. yani asla alamayacakları bir ceza kesmişler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZERO-G Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Her ülkede her meslek yapılmaz. Öncelikle hayat çok pahalı Amsterdamda ve hızlı bir şehir. Yapabilirim diyorsanız gidin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 karbeyaz said: Bir Tr vatandaşının ülkesini bırakıp batılı ülkelere yerleşmesine sebep olacak mantıklı bir neden göremiyorum. Buralar çok güzel. Sende geri dön zaten. Ahahahahahahahahahahahahahahahaha 1 sayfa geçmiş gülünmemiş, ahahafasdasdasd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 ZERO-G said: Her ülkede her meslek yapılmaz. Öncelikle hayat çok pahalı Amsterdamda ve hızlı bir şehir. Yapabilirim diyorsanız gidin. Bes senedir yurt disindayim, yazilimciyim, Avrupa'nin en pahali 8. sehrinde yasiyorum (Londra. Amsterdam listede 14. sirada), hem UK hem de NL IT marketinden, ne kazanildigindan, kazanilan paranin alim gucunden gayet haberdarim ve diyorum ki bu arkadas ne dediginin farkinda degil. Ilanda istenenlere uyuyorsaniz ve bir engeliniz yoksa gidin deneyin sansinizi. Birsey kaybetmezsiniz, tam aksine cok sey kazanirsiniz. Geri donmek zorunda kalsaniz bile -ki cidden zor istemedikten sonra- kazandiginiz deneyim yeter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karbeyaz Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Hayat pahalı eyw anlarım da hızlı şehir ne demek? Her gece kırmızı ışıklı caddelere gidip weed içmezsen sıkıntı yok bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZERO-G Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 di hocam özel bir sorum olacak sana. 5 yıldır londarada yazılımcısınız paticikte napıyorsunuz ego tatmini mi site sahibimisiniz ? Ben şahsen ileri seviye bir yazılımcı olsam bırakın paticiki interneti sadece işim gereği kullanırım keza zamanım olmaz burada bir gariplik var sanki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Dumduz kullanicisiyim sitenin. Bos vakitlerimde de bol keseden sallayanlari, ne dedigini bilmeyenleri avliyorum. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 ZERO-G said: di hocam özel bir sorum olacak sana. 5 yıldır londarada yazılımcısınız paticikte napıyorsunuz ego tatmini mi site sahibimisiniz ? Ben şahsen ileri seviye bir yazılımcı olsam bırakın paticiki interneti sadece işim gereği kullanırım keza zamanım olmaz burada bir gariplik var sanki doğru konuş lan ya sev ya terk et Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 ZERO-G said: di hocam özel bir sorum olacak sana. 5 yıldır londarada yazılımcısınız paticikte napıyorsunuz ego tatmini mi site sahibimisiniz ? Ben şahsen ileri seviye bir yazılımcı olsam bırakın paticiki interneti sadece işim gereği kullanırım keza zamanım olmaz burada bir gariplik var sanki sen 15 yaşında falan olduğun gariplik gibi geliyor sana büyüynce geçer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar