Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hükümet Crytek'e 500m USD yatırım yapıyor

pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

Yerini bulamadım konuşuldu mu bilmiyorum aradım onu da göremedim ama şöyle de bir fantaaazi varmış;

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ülkemizde hem yerli yazılımlar, hem yerli arama motoru hem yereldeki veri merkezlerinin kurulması ve Türkiye'de üretilen verilerin ve dataların Türkiye'de saklanabilmesi ve Türkiye'de değerlendirilip raporlanabilmesi çok önemli bir adım" dedi.

http://www.sozcu.com.tr/2016/teknoloji/bakan-arslandan-turk-arama-motoru-mujdesi-1585410/?utm_source=sm_fb&utm_medium=free&utm_campaign=teknoloji
Sosyal ağlarda paylaş

yekeyeke said:

Yerini bulamadım konuşuldu mu bilmiyorum aradım onu da göremedim ama şöyle de bir fantaaazi varmış;

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ülkemizde hem yerli yazılımlar, hem yerli arama motoru hem yereldeki veri merkezlerinin kurulması ve Türkiye'de üretilen verilerin ve dataların Türkiye'de saklanabilmesi ve Türkiye'de değerlendirilip raporlanabilmesi çok önemli bir adım" dedi.

http://www.sozcu.com.tr/2016/teknoloji/bakan-arslandan-turk-arama-motoru-mujdesi-1585410/?utm_source=sm_fb&utm_medium=free&utm_campaign=teknoloji

kafalarının tek bastıgı şey milleti fişlemek. akılları sırayla boktan yerli arama motoruyla da bunu yapacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

onla ilgili soyle bir haber vardi sonra ama hic uzerinde durulmadi sanki buyuk bir skandal degilmis gibi

http://t24.com.tr/haber/turk-telekom-israil-istihbaratiyla-irtibatli-sirketten-destek-alarak-gizli-gozetleme-yapiyor-iddiasi,367309

simdi google`i arasan anca 1-2 turk kaynak bir avuc da yabanci kaynak cikiyor bu haberle ilgili. ya muhalefet ediyoruz diyen insanlar ne yaptiklarini bilmiyorlar ya da sirf sov
Sosyal ağlarda paylaş

Lopeth said:

star citizen yüzünden mi batma noktasına geldi bunlar?

crysis'ler konsol oyunu oldu, ryse patladı, f2p popüler oldu biz de yapalım dediler ama baktılar f2p yapan milyonlarca firma var oyunları bile duyulmadı, vr popüler dediler vr yaptılar ama vr kullanan iki gıdım oyuncu var vs.

para getirecek kaliteli bi içerik çıkarmadılar. belki motordan ve diğer sektörlerdeki anlaşmalardan kazanıyorlardır ama sonuçta 4-5 stüdyo kapattılar. istanbul stüdyosu dağıtımcı olarak duruyo çünkü warface'den kazanıyor olabilir burada.
Sosyal ağlarda paylaş

Warface Rusya'da 2m aylık aktif kullanıcıyla oynanıyormuş. Orada ayda 1 2m dolar kazanıyordur yayıncısı. Gelir paylaşımlı işler yayıncılık işi, o nedenle belli bir yüzdesini alıyorlardır. Warface sadece Rusya ile ayakta, TR'de oynayan yok gibi bir şey, diğer bölgelerde de öyle. Rusya'da ama top 5 içindeymiş. Asıl parayı cryengineden kazanıyorlardı. hem oyunlara hem de sinema filmi için Holywood'a falan verdiler diye biliyorum. Türkiye ofisi ile çalışma imkanı bulmuştuk oradan aklıma kalan notlar bunlar. Ama 500m dolar yatırım yapacak bir durumları hiç konuşulmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaklaşık bir ay kadar önce İstanbul'daki bir firmada toplantıya katıldım. Toplantıdaki ekip farklı ülkelerden gelen, alanlarında uzman kişilerden oluşuyordu.(Tersine beyin göçü gibi düşünebilirsiniz. 2-15 sene arasında, ortalama yaklaşık 6 senedir yurt dışında çalışan insanlar)

O toplantıda Crytek'ten de bahsedildi. 4 saatlik toplantıda anlatılana göre çok daha kapsamlı bir işin ufak bir parçası bu Crytek adımı. Crytek'in oyunlarıyla vs. ilgisi yok, Cryengine'in kullanılmasıyla ilgili...

Nereden çıktı şimdi bu 500 milyon dolar gibi soranlar vardı. Bütçenin bir kısmı(bir kaç milyar dolar) Suudi Arabistan'dan. Bu bütçe daha çok projenin diğer kısımları için.

Sanırım bu "büyük proje"(toplantıdakilerin yalancısıyım) 10.01.2017'de açıklanacak. 10.01( binary sayı :P ) Türkiye Bilişim Günü olacakmış.

Benden şimdilik bu kadar. Toplantıda anlatılanların hepsi gerçekleşirse gerçekten çok güzel olur. Ancak anlatılanlara kendimi çok da kaptırmak istemiyorum. Burası Türkiye çünkü, umutlanamıyoruz :/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...