yumy Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Ben en çok "anlatı"ya takıldım. dafak is dat şit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valthon Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Bu soru dile hakimiyet ölçüyor işte? Dile hakimiyet sadece bilinen kelimelerle terimlerle tanımlı değil. Çok şükür değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Soru çok net C. En basit türkçe test kitabını al, 50 tane bulursun en azından bu tip sorulardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 sostizm said: peki kaçınız "trangresiv kurmaca" ve "tutucu retorik" kavramlarını anlayabildi? Bir adım sonrası, hiç konuşurken yazarken cümle içinde kullanmış olanınız var mı? Dili böyle konuşan "genç" (!) kuşak ve ben o yüzden anlayamıyorsam ok yaşlıyım ondan önerisini kabul edeceğim, ama benim üniversite lisans ve lisans üstü öğrencilerim de bu dili kullanmıyor. Ama șöyle bir șey var. Bu tip sorular toeflda da çıkıyor. Belirli bir kelimenin anlamanı bilmeyeceğine güvenerek soru hazırlanabiliyor. Evet dediğin kelimeler zor kelimeler fakat sorulan deyim aslında onlardan çok daha basit. Șıkları eleyerek C de karar kılmak çok mümkün. Bazen de paragraf anlașılır ama altı çizili kelime zor soruyorlar. O zaman parçanın gidișatına göre çıkarım yapman gerekiyor. Bunlar soru tipleri. Her șeyi her zaman bilmen lazım değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Çok acayip. Emin olmak için bi daha başka türlü ifade edeyim. Amaç yazarın gerçekten ne demek istediğini anlamak yorumlayabilmek değil, sadece bir tür bulmaca çözüp doğru şıkkı bulabilme becerisi; bu da eşiitir Türkçe'de ulaşılmak istenen düzey. Puanla ödüllendirilen, işe alımlarda diğerlerinin önüne geçirecek nitelik de BU. Right? Allright? Yes mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 welcome to the cangıl Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Kelime anlamlarını bilip bilmediğini ölçüyor işte. "Bunları cümle içinde kullanabilir misin?" veya kelimenin anlamını biliyorsan zaten elemeden şıkları direk yaparsın. Testte sorun yok. Okuduğunu anlama soruyor işte. Ayçiçeklerini anlatan, tonla tarım terimi barındıran metin veriyor. Sonra "bu cümleden şu çıkartılamaz" diye soruyor. Sayısalcılar ne istiyor Türkçe sorularından anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valthon Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Özne yüklem bağlaç deyim zamir, cümlenin anlattığı bağlamı anlama becerisi Bunlarin tümünü bulmacaya indirgeyemezsin Hadi diyelim indirgedin, matematik komple başlı başına bi bulmaca değil mi? O halde kelimelerin matematiği olan dilbilim de bulmaca olmuş oluyor. Problem görmüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 edebiyattaki terim anlamını bilmeye gerek yok, soruyu doğru şekilde cevaplamak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shean Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Valthon said: Özne yüklem bağlaç deyim zamir, cümlenin anlattığı bağlamı anlama becerisi Bunlarin tümünü bulmacayı indirgeyemezsin Sen imkansız dersin akp yapar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Anlamı yorumlama soruları da var. Ama bazen sana gelen bir zor problemi değerlendirip bașlasının göremediği pratik bir çözümü bulabilmek de bașka bir nitelik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 soruda herhangi bir türkçe zorluk falan yok ama leş gibi bi zihniyet var cümlede propaganda yapıyo çomarlar sınavda bile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dylanN Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 😂 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 türkçe sorusunda türkçe kelime yok lel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 cevap veriyorum D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 alright alright alright Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 ben olsam altını çizmeden yapıştırdım soruyu, yine insaflı çıkmış yapan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 sostizm said: Çok acayip. Emin olmak için bi daha başka türlü ifade edeyim. Amaç yazarın gerçekten ne demek istediğini anlamak yorumlayabilmek değil, sadece bir tür bulmaca çözüp doğru şıkkı bulabilme becerisi; bu da eşiitir Türkçe'de ulaşılmak istenen düzey. Puanla ödüllendirilen, işe alımlarda diğerlerinin önüne geçirecek nitelik de BU. Right? Allright? Yes mi? Değil, yanlış anlıyorsun. Amaç onca bullshitin arasında bir deyimin hangi manada kullanıldığını görebilmek, bahsi geçen deyim bağlama göre anlam değiştirmiyor çünkü. Türkçe hakimiyeti yüksek olan çocuk çat diye olaya ayılır, deyimi izole eder ve cevabı verir. Sen yaşlı olduğun için süreçler biraz yavaş çalışıyor tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 sostizm said: Çok acayip. Emin olmak için bi daha başka türlü ifade edeyim. Amaç yazarın gerçekten ne demek istediğini anlamak yorumlayabilmek değil, sadece bir tür bulmaca çözüp doğru şıkkı bulabilme becerisi; bu da eşiitir Türkçe'de ulaşılmak istenen düzey. Puanla ödüllendirilen, işe alımlarda diğerlerinin önüne geçirecek nitelik de BU. Right? Allright? Yes mi? bende terimlere yabancıyım ama makyajını silmek direk bağırıyor ve paragrafın da anlatmak istediği bağımsız olarak, açık yukarılarda denildiği gibi, bariz propaganda var... diğer taraftan altını çizerek zaten soruyu oldukça basit hale getirmişler, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Ben C dedim , benim türkçem her testte rezalet çıkardı. Eğer ben bile doğru bildiysem soru kolay demektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 C demeye geldimdi bende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 sostizm said: Bilmem? Türkçe sınavının amacı dile hakimiyetini ölçmek değil mi? cok basvuru var mumkun oldugu kadar insani aptal sorularla eliyelim o sinavin genel amaci :P adam sosyoloji doktorasi yapicak ama gel buraya OBEB-OKEK coz, cift bilinmiyenli denklem hallet diyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2016 Fistan said: soruda herhangi bir türkçe zorluk falan yok ama leş gibi bi zihniyet var cümlede propaganda yapıyo çomarlar sınavda bile olay bu. soru da basit. transgresif bilmemne retorik biseyler falan filani bilmek gerekmiyo. oraya takilip bu ne ya diyenleri eliyo soru. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar