Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mental hastalık başlangıcı

bajazet

Öne çıkan mesajlar

benim manideki çok konuşma belirtim: insanlara terapi yapmak kendimi psikolog sanmak ve saatlerce konuşmak şeklinde vuku buldu. bu da insanlarla gerçek hayatta sosyalleşmek yerine onları izlemek, internette sanal tartışmalara katılmak yüzünden oldu ama sonuç olarak bu konuda teorik bir yeteneğim olduğunu düşünüyorum uygulamaya yaptıktça pratiğe dönüşüyor, ailem ise zaten herkesin bildiği şeyleri söylüyorsun sadece insanlar düşüncelerini açıklamıyor diyor. bence ise insanlar düşüncelerini farkında olmadan baskılıyorlar ve bunu normal zannediyorlar. hatalarım olmakla birlikte mani döneminde hızlı düşünüyordum ve analizlerimi takip edemiyordu insanlar ama tabi ki yanlış ifade ediyordum, acemiydim. kısaca beynimiz çok zengin ama o zenginliği gerçek hayatta kullanmayı becerememek bipolarlık

şuna yorumunuz nedir
Sosyal ağlarda paylaş

Hala mani döneminin etkileri var vır vır bi ton şey yazıp çok manalı mantıklı şeyler yazdığını zannediyorsun ama herkesin bildiği sıradan konuları tekrar ediyorsun sadece. İnsanlar düşüncelerini baskılıyorlar mı? Vauv ne kadar orijinalsin =)))

Düşüncelerinin kontrolü sende değil aklın çorba gibi, ilaçlarını iç biraz daha sakinleş.
Sosyal ağlarda paylaş

fresia said:

benim manideki çok konuşma belirtim: insanlara terapi yapmak kendimi psikolog sanmak ve saatlerce konuşmak şeklinde vuku buldu. bu da insanlarla gerçek hayatta sosyalleşmek yerine onları izlemek, internette sanal tartışmalara katılmak yüzünden oldu ama sonuç olarak bu konuda teorik bir yeteneğim olduğunu düşünüyorum uygulamaya yaptıktça pratiğe dönüşüyor, ailem ise zaten herkesin bildiği şeyleri söylüyorsun sadece insanlar düşüncelerini açıklamıyor diyor. bence ise insanlar düşüncelerini farkında olmadan baskılıyorlar ve bunu normal zannediyorlar. hatalarım olmakla birlikte mani döneminde hızlı düşünüyordum ve analizlerimi takip edemiyordu insanlar ama tabi ki yanlış ifade ediyordum, acemiydim. kısaca beynimiz çok zengin ama o zenginliği gerçek hayatta kullanmayı becerememek bipolarlık

şuna yorumunuz nedir

Basit olmayı dene. İnsanlığın yaratılmasının bi amacı yok öyle ya da böyle yaratılmışız.

Ne yapmamız lazım? Karnımızı doyurmak, barınmak, işemek sıçmak, sevişmek (masturbasyon), sinirlenmek, yorulmak dinlenmek vs vs. Bunun ötesinde çok şaapma sıyırırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Hala mani döneminin etkileri var vır vır bi ton şey yazıp çok manalı mantıklı şeyler yazdığını zannediyorsun ama herkesin bildiği sıradan konuları tekrar ediyorsun sadece. İnsanlar düşüncelerini baskılıyorlar mı? Vauv ne kadar orijinalsin =)))

Düşüncelerinin kontrolü sende değil aklın çorba gibi, ilaçlarını iç biraz daha sakinleş.

bir şey icad ettim demiyorum, bir konu üzerine kafaf yorarsan bir şeyler elde edersin, ya da elde edenlerin kitaplarını okursun daha hızlı olur

ayrıca baskılanan şeylerin üzerine gidince error veriyorlar
ve sinirleniyorlar ve kabul etmiyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

psikoloji her insan için farklı, ne kadar iyi tanırsam o kadar tutarlı olur tespitlerim, şu an genellemeden hallice

ben sosyallikten uzaktım, insanlarla çok az konuştum muhabbet ettim
onun yerine senelerce insanların nasıl sosyalleştiğine baktım, forumlarda vakit geçirdim, ekşide onbinlerce entry okudum
bu bilinçaltı davranışları, düşünceleri anlamama yardımcı oldu
yaklaşık 20 yıl böyledim, eşşek bağlasan bu alanda kendini geliştirir
ama gerçek hayattan uzaklaştım
şimdi sosyal davranışlar öğrenmeye çalışıyorum
bu bitince normal insan olacam işte :)

bipolar- anlayamazsınız
insan baskılardan uzaklaşınca özgüven tavan oluyor
aptal biri değilse, zaaflarını unutup, yeteneklerine odaklanıyor
bunun beyin kimyasının bozulması ve hastalık olduğunu inkar etmiyorum
çünkü bilinaltı serbest kaldığı için otomatik-pilotta çalışıyordu beyin

---
somut iddiam ise şu:
kendi sorunlarımız sayesinde diğer insanları derinlemesine farkedemiyoruz
bu bir yerde duyarsızlık bir yerde huzur

sorunlarımız gizlemek için rol yapıyoruz, bir süre sonra rol yapmaya gerek kalmıyor çözdüğümüze inanıyoruz

sorunlar beynimizde hasar bırakıyor tamir etmenin yolu zaman ve yeni şeyler başarmaktan geçiyor vs.

evet herkes düşünebilir di mi bunları, bence de
ama bu işten para kazanan insanlar da var

ben düşüncelerimi yazıya dökmem niye bu kadar rahatsız edici
belki benim yeni aklıma geliyor
Sosyal ağlarda paylaş

fresia said:

axedice said:

bir şey icad ettim demiyorum, bir konu üzerine kafaf yorarsan bir şeyler elde edersin, ya da elde edenlerin kitaplarını okursun daha hızlı olur

ayrıca baskılanan şeylerin üzerine gidince error veriyorlar
ve sinirleniyorlar ve kabul etmiyorlar

Gitme abi o zaman ustlerine. Neden insanlarin ustune gidiyorsun. Dur bir iyiles once kendin sonra diger insanlarin psikolojik problemlerini irdelersin.
Sosyal ağlarda paylaş

günde 5000 kalori yakan düz insan mı olur? 30 yıl boyunca mani olmaz. otopilot olayını oçlik yaparken veya hayvan gibi para harcarken veya çok riskli hareketler yaparken falan farkında olmadığını aylar sonra geriye dönüp baktığında anlıyosun
Sosyal ağlarda paylaş

Rasmon said:

fresia said:

şuna yorumunuz nedir

Basit olmayı dene. İnsanlığın yaratılmasının bi amacı yok öyle ya da böyle yaratılmışız.

Ne yapmamız lazım? Karnımızı doyurmak, barınmak, işemek sıçmak, sevişmek (masturbasyon), sinirlenmek, yorulmak dinlenmek vs vs. Bunun ötesinde çok şaapma sıyırırsın.

sad reacts only
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

sosyal ortam eksikliğindenmiş
asosyal yaşadığım için insan davranışlarını yeni yeni keşfediyorum
benim için yeni şeyler, normal insanlar için sıradan

bunları internette yine asosyal insanlarla paylaştığım için onlar da aşağı yukarı benim seviyemdeydi farkına varamıyordum

bu teorim hastalıkta kendimi psikolog sanmamı açıklamıyorsa beyin kimyam bozuk demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...