Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

lens sorusu

PrudenT

Öne çıkan mesajlar

şimdi doktor bana lens verdi: Johnson & Johnson Acuvue OASYS imiş.

ilk defa lens kullanıcam. lens solüsyonuyla ilgili bi sorum var. bazı kaynaklarda deniyor ki lens solüsyonda saklanmamalıymış, sadece yıkayıp sonra serum fizyolojiğe koyacakmışız falan. böyle bir şey var mı? uzun vadede lense zarar falan verir mi serum fizyolojik denen şey? solüsyona mı koyalım napalım.

soru bu. sağ olun
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

şimdi doktor bana lens verdi: Johnson & Johnson Acuvue OASYS imiş.

ilk defa lens kullanıcam. lens solüsyonuyla ilgili bi sorum var. bazı kaynaklarda deniyor ki lens solüsyonda saklanmamalıymış, sadece yıkayıp sonra serum fizyolojiğe koyacakmışız falan. böyle bir şey var mı? uzun vadede lense zarar falan verir mi serum fizyolojik denen şey? solüsyona mı koyalım napalım.

soru bu. sağ olun

kaynaklar tırtmış. lenslerin solüsyonda bekletilme sebebi üstte dedikleri gibi üzerinde kalan yabancı maddelerden, proteinlerden vs. arındırmak.
Acuvue oasys for astigmatism kullanıyorum iki yıldır ben de. 3-4 gün çıkartmadığım da oldu ama rahatsız etmeye başlıyor bir süre sonra. En iyisi gece yatmadan önce , ya da eve geldiğinde çıkartıp solüsyona koymak. Benim gözler biraz hassas, ona rağmen sıkıntı yaratmıyor. Enfeksiyon olayı da anca götünü yıkadığın eli gözüne falan sokarsan olur.

Lensleri takmadan ve çıkarmadan önce mutlaka ellerini sabunla yıkayıp, kurula. Her defasında kap içerisindeki solüsyonu da değiştir, hiç sorun yaşamazsın.
Sosyal ağlarda paylaş

stimpak said:

Benim gözler biraz hassas, ona rağmen sıkıntı yaratmıyor. Enfeksiyon olayı da anca götünü yıkadığın eli gözüne falan sokarsan olur.

Aha al 1 haber, 3 dakikada falan buldum. Enfeksiyon bile kapmamış, fazla kullanmaktan kör oluyormuş.

Lens kullananlar arasında enfeksiyon oranı da Amerika için %3 falan, 30 milyon kullanıcıdan senede 1 milyon şikayet şeklinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi lens kullanınca şu oluyor bu oluyor falan yalan yani.

12 sene boyunca aylık lensi hiç çıkartmadan(gece dahil) kullandım. Sonra da gidip lazer ile gözleri çizdirdim. Muayenede gözler sağlam yarın gel ameliyata gir dedi doktor.

Lens takarsan kuruluk olur, lazer olamazsın, gözlerin büyür gibi saçma şeylere inanmayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Aha al[/url] 1 haber, 3 dakikada falan buldum. Enfeksiyon bile kapmamış, fazla kullanmaktan kör oluyormuş.

Lens kullananlar arasında enfeksiyon oranı da Amerika için %3 falan, 30 milyon kullanıcıdan senede 1 milyon şikayet şeklinde.

Bright said:

Gözlük taksanıza abi, lens takıp gözünde enfeksiyon vb. birşeyler yaşamayan tanımıyorum herhalde. Hissizleştiriyor bir de gözü anladığım, yan basana kadar farketmiyorsun

önce lens takan herkesin enfeksiyon vb. bir şeyler yaşadığını söylemişsin. sonra da tek bir örnek veriyorsun. google'a sordum aha bi sonuç buldum diyerek gelmeyin lütfen. anektodal kanıt = fact değil, geneli bağlamaz. o kişilerin lens bakımlarını yapıp yapmadığını, düzgün kullanıp kullanmadıklarını bilmiyoruz.

Verdiğin linki de okudum, kadının kullandığı lenslerin cinsi, kullanım detayları vs. yok. sadece sabah taktım gece yarısı çıkarttım demiş. Yeni lensler de linkteki kadının yaşadığı sorunların engelleyecek yapıdalar, oksijen geçirgenliği vs. yüksek. Her rahatsızlıkta olduğu gibi gözde de düzenli kontrol, bakım önemli. Sığır gibi ben hep böyle kullanıyom bir şey olmuyor dersen, enfeksiyon da olur, gözü de kaybedersin. Ki yine linkteki kadın kullanmayı kesmiş, sorun geçmiş, kalıcı bir hasar yok.

said:
Most people tend to wash their hands in the bathroom before putting in their lenses. But many are unaware that unless they dry their hands properly or if they leave their contact lenses uncovered in their case, they're potentially exposing themselves to a bug known as acanthamoeba.

Makalede benim söylediklerimi de tekrarlamışlar, okumadığın belli. yıka, kurula öyle tak çıkart dedik. Senin çevrendekiler bunu beceremiyorlarsa uyar abi, öğrensinler. İnsanların kafasını "ben öyle duydum" diye karıştırma ama lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

PrudenT said:

şimdi doktor bana lens verdi

Ki adama lensi veren doktor, ondan daha iyi bildiğini iddia ederek "takmayın çok zararlı" dersen ihtisasının kanıtlarını masaya vurmanı isterim.
Bright said:

Enfeksiyon oldum demedim, tanıdıklarımdan anektot sundum.

Verdiğim sayılar da CDC'nin US-wide 2005'ten bugüne rakamları, açıp bakabilirsin.

anektodal kanıtın bir geçerliliği yok diyorum ben de. verdiğin rakamlar da yine kötü bakım, hijyen kurallarına uymama, 1 ay ömrü olan lensin daha uzun süreli kullanımı vb. sebeplerle gerçekleşiyor.

tekrar ediyorum, kullan kullanma demen çok saçma burada. dikkat etmesi gerekenleri söyleyebiliriz sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere çok sarhoşken unutup lenslerle uyumuştum, sabah kör oldum diye kalktım. Nasıl bir ay çıkartmadan kullanabiliyorsunuz anlayamıyorum. Gerçi benim aşırı hassasmış gözler, 8-9 saat sonra batmaya başlıyor direk.

Günlük lens kullanıyorum artık acayip rahat. Kap solüsyon derdi yok. Ama her gün kullanılırsa pahalıya gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

Bright said:

Takmayın çok zararlı demedim, gözlükten daha tehlikeli dedim, okuma yazma kıt biraz ha?

ya hala. gözlük taksanıza diyorsun. lens takma demedim diyorsun sonra da. ne diyorsun karar ver, ona göre tartışalım istersen.

Neyse, Prudent'in sorusuna dönelim. Serum fizyolojik kötü, lens solüsyonu iyi. Lensini de online al. 4 paketi 3 fiyatına, yanında da bir yıllık solüsyon veren yerler var. Atasun vb. yerlerden 30-40 lira ucuza geliyor yaklaşık.
Lensmarket ve lensoptik var bildiğim, daha uygun yerler bilen varsa onlar da yazar buraya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...