Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Taboo (2017) - FX

Aluriel

Öne çıkan mesajlar

axedice said:

Altsız avlanma için bekliyorsun biliyorum çapkın seniiii =))))

Ama bibisi altsız sahneleri kesmiş çektirmemiş göremeyeceğiz =((((

al kardeşim

nsfw

Önden de var ama banlanmayalım diye koymuyorum,makat ile idare et. Google'la yani üzülmene değmez. Tom hardy twitter'ında paylaşmış zaten.

Pipi meraklisi seni..
http://static.celebuzz.com/uploads/2016/02/tom-hardy-naked-taboo-set-photos-02092016-16.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

Son bölüm cok iyiydi. Son yıllarda gördüğüm en efsane karakter ya. Böyle 'chaotic neutral' bill the butcher'ı anımsatıyor bana. Tom hardy kalbimi çaldı.

https://www.thesun.co.uk/wp-content/uploads/2016/12/taboo-trailer-bbc-one-mp4-00_01_04_07-still011.jpg?strip=all&w=620
https://cfmedia.deadline.com/2016/02/taboo.jpg?strip=all&w=680

Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
İlk 4 bölümü izledim. Hayatımda izlediğim en kötü diziler listesinde ilk 5 e girdi Taboo. Kurgu, Senaryo, akışkanlık, atmosfer 0 0 0. Ridley Scott'a yakıştıramadım. Tom Hardy'nin oyunculuğu 10/10 dizi 4/10. Tom Hardy olmasa şu dizi 5 puan alamaz imdb de. Hardy fanboyları sayesinde kurtarıyor. Tom Hardy'e sağlam psikopat, acımasız, güçlü, mistik bi karakter oynatalım da dizinin geri kalan boktanlığını kapatalım planları ile yürümüşler belli.
Sosyal ağlarda paylaş

benim son yillarda izledigim en iyi seylerden biri.

bir nevi monte kristo uyarlamasi ama cok daha agir kara bi sekilde verilmisi iste.

butun dizi tek bi cumlede ozetleniyo zaten 'I have a use for you'

10/10.

yavas diye dizi begenmemek nedir. gerci ne bekliyosun her got bolumunden sonra gelip 'hicbisey olmadi ya' yazan forum insanlarindan.

sharpe falan izleyen yok mu hic aranizda yada hornblower? tarihi olarak muhtesem gidiyo dizi cunku.

benim en sevdigim era net. strange apayri muhtesem bi karakter.

olm ne dizi seviyosunuz siz big bang theory falan mi
Sosyal ağlarda paylaş

neyse ki size sormuyorlar da mis gibi dizi olmus ;)

harikulade sanat yonetimi esliginde max richter dinlemek, jonathan pryce ve stephen graham izlemek tam keyifti. ikinci sezonu iple cekiyorum.

bombaci ve lorna yasiyordur, helga ded, sir strange ded, zilpha "baska bir sekilde" devam eder diye tahmin ediyorum.

bbc eseklik etmesin, tom hardy'nin vakti olsun da seneye devamini izleyelim.
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

bir nevi monte kristo uyarlamasi ama cok daha agir kara bi sekilde verilmisi iste.

10/10.

yavas diye dizi begenmemek nedir. gerci ne bekliyosun her got bolumunden sonra gelip 'hicbisey olmadi ya' yazan forum insanlarindan.

sharpe falan izleyen yok mu hic aranizda yada hornblower? tarihi olarak muhtesem gidiyo dizi cunku.

Hornblower icin bi yardim etsene. Nerden nasi izleriz. Tr altyazi falan. Om den el at bi.
Sosyal ağlarda paylaş

Eksiksiz bir dizi. Tarih, mistisizm, gerilim, gizem... Resmen içinde her şey olan bir şey yapmış adamlar.

Hele tarihi kurgu sevenler için nimet, karanlık Dickens romanları gibi olmuş. Hardy'nin aykırı tipini o centilmen İngiliz kıyafetlerine sokmak kimin aklına gelmişse bravo. Drood diye bir kitabı vardı Dan Simmons'ın, onunla çok benzeşiyor atmosfer.

Bayılıyorum böyle dizilere, sırtını tarihin bir dönemindeki bir kültüre dayayıp ordan istediğin gibi süslüyorsun senaryoyu. Yığınla soylu İngilizleri anlatan dizinin arasında balçıklı Thames, Twist benzeri veletler, orospular derken gerçek Londra nasıldı bir kesit gösteriyor.

Seyrettiğim en güzel dizilerden biri, beğenmeyenler zorlamasınlar kendini dizi mutemelen onlara göre değil. İleriki bölümlerde dramatik değişiklikler olmuyor
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

10/10.

Abi devamı gelmeyecekse tırt ama. Arc yok olm, karakter arc'ı yok lan dizide. İlk görüşünden sonra degisen, hakkında yeni birşey ögrendigin tek karakter yok dizide. Hani 8 bölümlük dizilerde bölümler bundan çok daha dolu olur genelde.

Devamı gelecekse okeyim ben, nedense son bölüm öyle bi tat verdi bana.

Hala mızrakla gezen çıplak Delaney görmedim ben bilmiyorum farkında mısınız?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya abi satranc gibi dizi. 4 faction arasi psikolojik savas izlemek beni cok tatmin ediyo acikcasi.

Her hikaye karakter arci da sunmak zorunda da deil. Dizi sanki son sezonundan baslamis gibi. Herkesin istedigi belli ortak cikarlar belli onlarin etrafinda dansede dansede gidiyolar. Tek gercek progress delaney tabi.

Ama dizideki kumari izlemek bile cok tatmin ediyo beni.

Bide bazi dialoglar o kadar iyi ki mesela son bolumde zenci ya senin kafan olmus ben sonra geleyim cekince 'yok ben hep boyleyim' demesi falan. Arada inanilmaz detaylar veriyolar gecmisine dair mesela parca parca oturuyo. Herif yemek kotu diye mutiny cikarmis.

Zaten biyerde o pic kardesine dair bi laf ediyo 'benim gibi olursa ilerde para lazim olur buna' gibi. Iyi bi adam mi kotu bi adam mi belli deil. Vilin deil antihiro deil hiro deil.

Sharpe benim en sevdigim tarihi diziydi simdiye kadar en gercekci olaniydi. Sacma sapan sirf historik gostermek adina sacma sapan detaylar yoktu dizide. Cunku tarihciler yaziyodu senaryoyu.

Dizinin atmosferi o kadar iyi veriyo ki o kadar gercekci veriyo ki donemi bole aeaeaeaeaeee diye bakiyorum her bolum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...