Jeeztro Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Kısmetse çocuk geliyor, Nisan sonu gibi falan. Haliyle çocuğun geleceğini şimdiden düşünmeye başladım. AB vatandaşı olsun istiyorum kendisi, gönül isterdiki ABD olsun ama o bütçe olarak epey yorar. Merak ettiğim Yunanistan ve Bulgaristan ile ilgili durumlar nelerdir ? Hanımın akrabaları komple Yunanistan' da. Oranın vatandaşılar falan ev mev her şey var, araba bile var yani. Kadın doğum uzmanımız bile var. Fakat nette yaptığım araştırmalar falan bana kesin bir cevap veremedi. Belki aranızda bilgisi olan vardır. Yunanistan' da doğan çocuk otomatik ABD gibi oranın vatandaşı mı oluyor ? Aynı soru Bulgaristan için de geçerli. İş durumu nedeniyle temelli olarak (en azından bir kaç yıl) gitmek zorunda olabilirim, benim tercihime kalacak gibi. Eğer doğumda vatandaşlık veriyorlarsa gideyim diyorum. P.S: Ben de hanım da %100 TC vatandaşıyız. Google failed me Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 https://en.wikipedia.org/wiki/Jus_soli şu oluyor. AB ülkelerinde bildiğim kadarıyla yok. Zaten listede de ab ülkesi yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Hanım yunanistanlıysa ve avrupa birliği vatandaşlığı varsa, çocuğu da avrupa birliği vatandaşı yapmanın bir yolu vardır muhtemelen. ama yok ikinizden birinde avrupa birliği vatandaşlığı yoksa ziyaret vizesi alıp oraya gidip doğum yapmakla olmuyor amerikada olduğu gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Hmm aynen ondan bahsediyordum ben de. Fuck this, ulan ne güzel olurdu aslında. Kısmet değilmiş. blackchaos un link de ne garipmiş, ABD var, Kanada var, Honduras var fasdsa İsmini duymadığım ülkeler bile var. AB düşünmüş tabi bunu benim gibi esmer türklerin oraya halleneceğini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 said: Greece Pursuant to article 1 of the Citizenship Code as ratified by Law 3284/2004, and as amended by Law 3838/2010, a child acquires Greek citizenship ipso jure by birth in the following cases: born to a Greek mother or father [jus sanguinis principle]; or born in Greece [jus soli principle] if one of the following three conditions are met: one parent was born in Greece and lives permanently in Greece; or the child does not acquire foreign citizenship; or the child is of unknown citizenship, unless the parent(s) refuse to cooperate in declaring the citizenship of the child.[7] A new article 1A, which was added to the Code in 2010 by Law 3838, added two more cases in which a child of foreigners acquires Greek citizenship by birth or by attending a school in Greece: if the child was born in Greece and lives in Greece with parents of a foreign nationality who have themselves both lived legally and permanently in Greece for at least five consecutive years, as long as the parents jointly register the child in the public registry of the place of residence within three years after the birth of the child; or the child is of foreign parents but has completed six years of attendance in a Greek school in Greece and lives legally and permanently in Greece, upon completion of six years of schooling and after a joint declaration and application by the parents.[8] Paragraph 3 of article 1A provides that article 1A applies only under the condition that both parents reside legally in Greece, based on a legally valid title, such as a residence card. It does not, however, specifically mention a proof-of-residence card. In 2011, Law 3838/2010 was challenged on constitutionality grounds before the Council of State, which ruled that certain provisions of the law, including article 1A, contravene the Greek constitution.[9] It appears that the plenary of the Council of State has not yet issued a decision on the constitutionality of article 1A and other provisions that have been challenged before it. (A decision on article 1A does not appear among the more recent decisions on the Council of State’s website but was expected sometime in late 2011.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 sanki bir boşluk var gibi said: a child acquires Greek citizenship ipso jure by birth in the following cases: born in Greece [jus soli principle] if one of the following three conditions are met: the child does not acquire foreign citizenship; Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 almanya vermiyor onu biliyorum. genelde ab de yok ya öyle bisi. abd ama direkt veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
XLegolas Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 ama tabi bu durumda muhtemelen bir saçmalık olacaktır siz de vatandaşlık olmadığı için siz orda kalamayacaksınız. o da bir yunan vatandaşı olarak Türkiyeye gidemeyecek. dolayısıyla siz çocuğu akrabalara bırakmak zorunda kalacaksınız ki buna da izin verirler mi yasal olarak emin değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Sadece ABD ve Kanada yapıyor o işi işte. onlar da çocuk 12 yaşından sonra her yıl ikamet ettiği ülkede konsolosluğa gidip 1 saatlik interview yapıyorlar. çocuk 12 yaşında "bu peder beni dövüyor" derse helikopterle alıp çocuğu, seni de Guantanamo yollarlar valla :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 bu arada jus soli'nin olduğu ülkeler de "tıtile gildim tırizm kiltir" diyen karnı burnunda kadınları almayabiliyor yav he deyip Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
quixef Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Jeeztro said: Hmm aynen ondan bahsediyordum ben de. Fuck this, ulan ne güzel olurdu aslında. Kısmet değilmiş. blackchaos un link de ne garipmiş, ABD var, Kanada var, Honduras var fasdsa İsmini duymadığım ülkeler bile var. AB düşünmüş tabi bunu benim gibi esmer türklerin oraya halleneceğini. "US bütçe olarak yorar"ın şöyle bir istisnası var hocam haberin olsun: Eğer belli bir süre Amerika'da normal şekilde bulunmayı ayarlayabilirsen (master olur ıvır olur kıvır olur) Massachusetts ve Illinois eyaletlerinde doğum için hiç bir ücret ödemiyorsun cebinden. Benim meslektaşım Boston MA'da kıytırık bir okula master da iken (kurum gönderdi), eşi doğum yaptı ve hiç para ödemediler tüm bakımları yapıldı çocuk da çifte vatandaş şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 anne veya baba piç mi kalıyo peki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 valla mantıken usa vatandaşıysa orda okuldur hastanedir 911'dır falan sosyal haklardan yararlanması lazım, el kadar bebe tek başına yararlanamayacağı için anababaya da birer green card ateşlemişlerdir helalinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2016 quixef said: Jeeztro said: Hmm aynen ondan bahsediyordum ben de. Fuck this, ulan ne güzel olurdu aslında. Kısmet değilmiş. blackchaos un link de ne garipmiş, ABD var, Kanada var, Honduras var fasdsa İsmini duymadığım ülkeler bile var. AB düşünmüş tabi bunu benim gibi esmer türklerin oraya halleneceğini. "US bütçe olarak yorar"ın şöyle bir istisnası var hocam haberin olsun: Eğer belli bir süre Amerika'da normal şekilde bulunmayı ayarlayabilirsen (master olur ıvır olur kıvır olur) Massachusetts ve Illinois eyaletlerinde doğum için hiç bir ücret ödemiyorsun cebinden. Benim meslektaşım Boston MA'da kıytırık bir okula master da iken (kurum gönderdi), eşi doğum yaptı ve hiç para ödemediler tüm bakımları yapıldı çocuk da çifte vatandaş şu an. abi işte ne yazık ki 3-4 ay belki 5 ay orada kalabilecek ibr durumumuz yok. hanımın kendi kliniği var, ben götümü yırta yırta iş buldum. çocuk çifte vatandaş olacak diye ikimiz de işi bırakıp gidemeyiz. geldiğimde herşey hazır olsa sıkıntı yok da veledin karnını doyuramadıktan sonra bir anlamı kalmıyor hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 trakya'da doğurup şopar yapamya gerek yok lel zaten ab dağılıyo çocuk ilkokula başlamadan doğu avrupa bloku yer ds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 TR vatandaşı olması daha doğru olur haklısın, Şangay 5' lisi de var façsdöm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 hanimin 1. derece akrabalarindan biri yunanistan bulgaristan vatandasi ise o da vatandasliga kabul ediliyor diye hatirliyorum o olunca otomatikman hepiniz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lierozip Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2016 Children born in France (including overseas territories) to at least one parent who is also born in France automatically acquire French citizenship at birth (double jus soli). Fransada dünyaya gelsin. Uzun vadeli düşünün, torunlar fayda görsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Kasım 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2016 Jeeztro said: Kısmetse çocuk geliyor, Nisan sonu gibi falan. Haliyle çocuğun geleceğini şimdiden düşünmeye başladım. AB vatandaşı olsun istiyorum kendisi, gönül isterdiki ABD olsun ama o bütçe olarak epey yorar. Merak ettiğim Yunanistan ve Bulgaristan ile ilgili durumlar nelerdir ? Hanımın akrabaları komple Yunanistan' da. Oranın vatandaşılar falan ev mev her şey var, araba bile var yani. Kadın doğum uzmanımız bile var. Fakat nette yaptığım araştırmalar falan bana kesin bir cevap veremedi. Belki aranızda bilgisi olan vardır. Yunanistan' da doğan çocuk otomatik ABD gibi oranın vatandaşı mı oluyor ? Aynı soru Bulgaristan için de geçerli. İş durumu nedeniyle temelli olarak (en azından bir kaç yıl) gitmek zorunda olabilirim, benim tercihime kalacak gibi. Eğer doğumda vatandaşlık veriyorlarsa gideyim diyorum. P.S: Ben de hanım da %100 TC vatandaşıyız. Google failed me Böyle işlerle uğraşma derim, boşuna masraf. Hem para kısıtlı diyorsun hem ab vatandaşı olsun oğlan diyorsun. Onun yerine dışarıya harcama yapacağın minimum parayı oğlanın adına bir hesap aç, oraya yatır. Faizdi, repoydu eliniz bollaştıkça oraya para atın. İyi-kötü size bir şey olsa ileride oradan alacağı parayla idare edebilsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2016 nasil bosuna masraf abi allah askina. uc kurus tasarruf hesabi acacagina cocugun amerika'da okumasi/calismasini saglayabilirsin ileride. bundan iyi yatirim olabilir mi cocugun gelecegine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2016 paparnoz said: Böyle işlerle uğraşma derim, boşuna masraf. Hem para kısıtlı diyorsun hem ab vatandaşı olsun oğlan diyorsun. Onun yerine dışarıya harcama yapacağın minimum parayı oğlanın adına bir hesap aç, oraya yatır. Faizdi, repoydu eliniz bollaştıkça oraya para atın. İyi-kötü size bir şey olsa ileride oradan alacağı parayla idare edebilsin. Ne biçim fikir lan bu, troll olsa troll değil, ciddi olsa gönül razı değil. Yılda 30-40 bin TL gömmeden çocuğunu anca İmam Hatip'e yazdırıyorsun, 20 sene sonra ülke ne halde olacak, o zamana kadar hangi iç savaş çıkacak belli değil. Ekonomi çökmüş, toplum bilinci ve bireylerin birbirine saygısı sıfır. Taciz - tecavüz gırla gidiyor. Düşünce suçu ve padişahlık adım adım geri geliyor. Bu ülkede kenara "elin bollaştıkça" para atarak düzgün bir birey yatırımı yapmak mümkün zannediyorsan baya Alice Harikalar Diyarında yani. Gerekiyorsa okula gönderme de yine AB/ABD pasaportu al, 20 kat daha kıymetli bir yatırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2016 paparnoz çocuk yapınca ak parti seçmenine dönüştün farkında mısın. allah rızkını verir diyeceksin neredeyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Kasım 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2016 Adam yapamamis baskalari yapmasin istiyo olm derinden kiskanclik var sdfgh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Kasım 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2016 cocugu abd/kanada vatandasi yapmak yerine kenara para koymak cok iyi fikirmis. 18 yasina gelince bi mobilet falan alir kendine iyi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2016 En büyük dert trafik abi şu an, o da güzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar