Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sigara böreği fırında olur mu?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
marketten "kalem böreği" diye bir börek aldım, fırında yapılıyor sanıyordum kızartmak lazımmış. börek sigara böreği sanırım. yağ yok evde, fırına atsam olur mu nasıl yapmak lazım?
Mesaj tarihi:
fırında yapılanı biraz daha yumuşak kalıyor ve daha irice oluyor sigara böreği değil yane o adı farklı bişey herhalde. üstünde hatta şu siyah siyah çörek şeysi oluyor.
Mesaj tarihi:
Şimdiye yapmışsındır da, ben kendi görüşümü söyliyim. Fırında yapıcaksan önce çözdürüp sigara böreklerini, daha sonra üstünü sağını solunu soslaman lazım yoksa kurur. yumurta - yogurt veya az süt - yağ (gerçi sende yağ yok :( )
Mesaj tarihi:
abi adam hazir borek firinda olur mu yazmis. ben de boyle olur yazdim.

yoksa sigara boregi icin ucgen olarak satilan yufka da var markette ama hicbiri mahallenizin yufkacisindan aldiginiz yufka gibi olmuyo.

peynir secimi onemlili degil derler ama benim gibi asiri kokulu peynirleri sevmeyen mozarella ve lor karistirip yapsin. digerleri cokelekle yapabilir.

peyniri al maydonoz ve yumurta ile yogur (yumurta opsiyonel ama iyi oluyo)

yuvarlak yufkayi boyuna gore 6-8 parca yap. rulo halinde sar. ustune yogurtlu zeztinyagini sure corekotunu koy firina at. ustu kizarinca cikar ye.

icini hazirlarken degisik baharatlar da katabilirsiniz, zevkinize gore.
Mesaj tarihi:
otelde peder yapar borekleri mesela. ben hayatimda bi kere boyle borek yaptim o da guzel oldu. yaptigim borekte de tarifi de gotumden uydurdum bu arada. ama buyuk ihtimalle boyledir sdfg

sigara boregi ne kadar kompleks olabilir abi?
Mesaj tarihi:
geçen kendim sigara böreği yaptım. fritözde çok yağlı gelince, börekleri zeytinyağı yumurta karışımına bulayıp fırında pişirdim güzel oldu.

hazır sigara börekleri zaten bok gibi, fırına verince rak gibi olabilir.
Mesaj tarihi:
yildirimokur said:

Şimdiye yapmışsındır da, ben kendi görüşümü söyliyim. Fırında yapıcaksan önce çözdürüp sigara böreklerini, daha sonra üstünü sağını solunu soslaman lazım yoksa kurur. yumurta - yogurt veya az süt - yağ (gerçi sende yağ yok :( )

yapmadım ya fiş duruyor iade edip "normal" börek alacağım sanırım
Mesaj tarihi:
Sigara böreği fırında olur.
Biraz yumurta sürsen kafi.
Kızarıncaya kadar da 180-200 derecede fırında beklet.
Sigara böreği çok kolay. Kendiniz yarım saatte yaparsınız 3-5 kişiliğini.
Hazırın çok leziz olacağını sanmıyorum fırında.
  • 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...