var mı finale kalan?
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
#excelbendensorulur
- 2 hafta sonra ...
ya ben vakit bulamadım uğraşmaya. oda arkadaşım ikinci aşamayı yapıyordu gördüğümde, geçmiş mi sorayım bi.
VBA ile yaptım diye beni diskalifiye ettiler galiba.
8 saniye sürmüştü sdfsdf
8 saniye sürmüştü sdfsdf
VBA niye yasak ki?
ya adamlar izin vermemiş işte formülle yazsınlar diye heralde.
ben kaldım bakalım perşembe çağırdılar.
ben kaldım bakalım perşembe çağırdılar.
dur ya benim makro sorum vardi. (yeni bisi) bi onu sorayim kafami toparlayip.
bu adamlar lisans kontrolü yapar mı ya rezil olmayalım dsfsdfsd
bitti yarışma 2. oldum
kılpayı kaçırdım ya organizasyon çok amatörceydi.
#excelgod
1. muhasebeci di mi
1. muhasebeci di mi
bitti yarışma 2. oldum
Arda anlatsana az nasıl oldu?
Amatörlük konusunda haklısın sanırım. Yarışmanın bittiğini senin fb postunla öğrendik. Etkinliğin web sitesinde hala yarı finale katılma açık. kazanan listesi falan hiç bir güncelleme olmamış.
1. muhasebeci di mi
yok 1. business analyst excel danışmanlığı vb. yapan bir freelancer arkadaştı.
finalde önce dediler ki 2 aşamalı olacak sınav ve sürenin önemi yok önemli olan doğru yapmak.
pc vb herkes kendi getirdiği için bir sürü sorun oldu.
2016 yüklü olmayanlar vardı örneğin ben de bilgi işleme yükletmiştim türkçe çıktı bir tane kıza laptopu verdim o türkçe istiyo diye, bana orda çalışan adam kendi laptopunu verdi. dil ayarlarında sıkıntı oldu formüllerde ; yerine , gerekti falan heyecandan moralim bozuldu niye formül çalışmıyo diye üzüldüm. ondan sonra geliştirici sekmesi bile aktif değildi onu ribbondan ayarladım falan derken dedilerdi son 5 dk. sonra süre yetmiycek 2. aşama yapmıyoruz buradan çıkan direk 1.dir.
ilk soru data validation ve formül sorusuydu son kısmını yapamadım 70 puan aldım (100 üzerinden)
ikinci soru makro sorusuydu basitti yaptım
üçüncü soru solver sorusuydu bakma fırsatım bile olmadı saçma sapan zaman kayıpları yüzünden. ben 300 üzerinden 170 alabildim 1. olan arkadaş ise 210 aldı. arkadaş 1. soruyu eksik yapmış aynı benim gibi 2. soruyu da eksik yapmış(makro) 3. soruyu tam yapmış benim bakma fırsatım olmadı ancak solver zaten kullandığım bir tool 1 dakika zamanım olsaydı birinciydim diyebilirim. itiraz edicektim 2. aşamayı yapalım falan diye de sonra boşver dedim.
artık yapcak bişey yok öyle böyle 2. olduk güzel macera oldu.
çalışma ortamları falan güzelmiş adamların. sonra pizza mizza takıldık işte.
Kötü olmuş ya. Gerçi uyarmışlar final için office 2016 kurup gelin kendi pcnizle diye. Keşke bi kontrol etseydin :D
ben kurdum abi ama türkçeydi, kız kurmamış pc'mi ona verdim bana ingilizce verecekler diye
türkçe excel'de mala bağlıyorum ben. türkçe terim üretelim derken çok kasmışlar, basit işlem yaparken bile hata çıkartıyorum :D
Öne çıkan mesajlar