Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

30'a 1 kala, Kırık Hayaller Denizinde Yüzüyoruz

RamsesII

Öne çıkan mesajlar

Ekşide hayallerin gerçekleşmeyeceğini anlayan insan başlığında gördüm yazıyı.Ulan adam ne güzel anlatmış, beni de anlatan çok cümlesi var tabi ondan dokundu.

Paylaşayım istedim, sanırım buradaki çoğu arkadaş bu şekilde.

Vay arkadaş ya çok fena down oldum...

https://eksisozluk.com/entry/63779667
Sosyal ağlarda paylaş

yazıdan anladığım kadarıyla sistem mistem aayağına 30 yaşındayım para da var ama hala bekarım demek istemiş yazar.

yoksa bu koca evrende küçük bir gezegende türkiye denilen milyonlarca garip insanın olduğu bir yerde yaşıyoruz. düşününce her şey baya saçma tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben çok katılmıyorum arkadaşa ya. Beklenmedik bir şey olmamış ki hayatında, beyaz yakalılık budur yani İstanbul'da. Daha çok kazanmak için kastırsın, artan paraya sibirya'ya gitsin. İngiltere'de yaşamak istiyorsa o tarafa yatırım yapsın, forumda bile var belli bi yaştan sonra kalkıp ingiltere'ye taşınan. Bunların hiç biri imkansız şeyler değil, ezik ezik hayıflanmaktansa bir yol planı çizsin kendine baksın. ama otuz yaşına gelip ofisin penceresinden bakarken ah be abi şimdi londra'da olup mençıstır maçı izlerim diye hayıflanan adam biraz eziktir bence
Sosyal ağlarda paylaş

Bence hayatta 2 tip insan var. Bir garanticiler bir de kumarcılar.Garanticiler sabit maaşımı alayım, emekliliğim garanti olsun diyenler.Bu durum genelde onlarda oluyor. Çünkü bir süre geçip nerede olduklarına bakmaya kalktıklarında çalışmak için yaşadıklarını görüyorlar.

Diğerleri ise kendilerine bir hedef koyup bunun üstüne hayatlarının gidişatını riske edenler. Kaybedenleri tamamen kaybetmiş oluyor, kazananları ise kimseye bağlı kalmadan istedikleri gibi hayallerini yaşayan insanlar oluyor.

Arkadaş garantici, bu nedenle yaşadıkları normal.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

yazıdan anladığım kadarıyla sistem mistem aayağına 30 yaşındayım para da var ama hala bekarım demek istemiş yazar.

yoksa bu koca evrende küçük bir gezegende türkiye denilen milyonlarca garip insanın olduğu bir yerde yaşıyoruz. düşününce her şey baya saçma tabi.

baba parasıyla bütün gün 98li kızlarla gezen bize bir fifa 17 hediye etmeyen insanlar lütfen maaşlı çalışmayı yargılamasınlar. komik oluyor!!111
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

comfort zone

Kesinlikle bu. Satın alma gücünün ve gelir paylaşımının düşük olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Ciddi anlamda şanslı değilsen ülkede para kazanmak kolay değil. Ama minimalist tercihlerle de insan mutlu yaşayabilir. 100k+ araba, her sene telefon değiştirip deli gibi borca girip yurtdışına çıkamıyom mutsuzum yeaa diyen insana pek üzülmüyorum.
Bir kitap okumak, yabancı bir dizi izlemek, belgesel izlemek yada hobi sahibi olmak, yabancı biriyle muhabbet etmek asgari ücretli için bile imkansız değil. Ama işten gelip tv açıp çay içmek daha kolay geliyor insanlara.

Memur zihniyeti yani bir yere kapağı atayım garanti para gelsin bu ülkede girişimciliği ciddi anlamda baltalayan şey. Bizim fabrikada bir bakımcı var adam sırayla ek iş olarak inşaat iskelesi kiraladı, kahvehane açtı, dyo bayi açtı hepsini batırdı ve şu an en son temizlik şirketi kurdu. (ki kapatma sebebi normal sebepler değil, karşılıksız çekler verilmeyen ödemeler, akraba dolandırıcılığı yine ülkeye has durumlar) İşte böyle insanlar kurtaracak ülkeyi.

Çocuk olmadan hatta mümkünse evlenmeden bu işlere girişmek lazım. Yada ekstra efor ile ek iş. (istanbul seçimine girmiyorum bile, İstanbul'da yaşanmaz )
Sosyal ağlarda paylaş

Adam zaman kavramından, paradan, düzenden bahsetmiş, dünyayı gezmekten, yaşamaktan bahsetmiş, buradaki freudlar da "adam yalnız ondandır" diye saçma sapan tespitler yapmış. Kompleksli falan olmak gerekir şu yazıdan "yalnız bence ondandır" anlamını çıkarmak için.

Bir de "comfort zone" yazılmış. Hangi comfort? Adam 1000 lira alıyorum demiş 1000 lira? Yazıyla bin lira. Asgari ücretten düşük. Yoksulluk sınırı ise bir ailenin 7000 lira, kişi başı yetişkin bir insan için 2000 lira.

Bir de yukarıda az paralarla da geçinir diye paragraf yazılmış. Oysa yazan adam 9-22 çalışıyorum diyor, zamanım gidiyor diyor. Siz de kalkıp adama Derya Baykal kıvamında "patatesi soyalım ama kabuğunu atmayalım yerleri temizleriz onla ev ekonomisi" tadında yorum yapıyorsunuz :)

Adamın tek sorunu, sınıf bilincinden uzak oluşu ki kendisi de buna değinmiş, lümpenlikten bahsetmiş. Lümpen almanca bir kavram ve sınıf bilinci olmayan işçiler için kullanılır. Neden 9-22 çalışmak zorunda olduğunu bir de sosyolojik ve ekonomik boyutuyla ele alırsa daha sağlıklı çözüm yollarını da keşfedecektir.

YANLIŞ ÇÖZÜMLER

DOĞRU ÇÖZÜM
Sosyal ağlarda paylaş

Murray said:

Adam zaman kavramından, paradan, düzenden bahsetmiş, dünyayı gezmekten, yaşamaktan bahsetmiş, buradaki freudlar da "adam yalnız ondandır" diye saçma sapan tespitler yapmış. Kompleksli falan olmak gerekir şu yazıdan "yalnız bence ondandır" anlamını çıkarmak için.

Bir de "comfort zone" yazılmış. Hangi comfort? Adam 1000 lira alıyorum demiş 1000 lira? Yazıyla bin lira. Asgari ücretten düşük. Yoksulluk sınırı ise bir ailenin 7000 lira, kişi başı yetişkin bir insan için 2000 lira.

Bir de yukarıda az paralarla da geçinir diye paragraf yazılmış. Oysa yazan adam 9-22 çalışıyorum diyor, zamanım gidiyor diyor. Siz de kalkıp adama Derya Baykal kıvamında "patatesi soyalım ama kabuğunu atmayalım yerleri temizleriz onla ev ekonomisi" tadında yorum yapıyorsunuz :)

Adamın tek sorunu, sınıf bilincinden uzak oluşu ki kendisi de buna değinmiş, lümpenlikten bahsetmiş. Lümpen almanca bir kavram ve sınıf bilinci olmayan işçiler için kullanılır. Neden 9-22 çalışmak zorunda olduğunu bir de sosyolojik ve ekonomik boyutuyla ele alırsa daha sağlıklı çözüm yollarını da keşfedecektir.

YANLIŞ ÇÖZÜMLER

DOĞRU ÇÖZÜM

Okudugundan bi bok anlayamamak 101
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben okuyamıyorum işte vpn siz giremiorm ofiste vpn calısmıor falan.
ama genel olarak memnun değilsen aksiyon al prensibi her türlü konuya işliyor
aksiyon alamıyorsanda bu genelde comfort zone dan oluyor.
Şey gibi
Canım sıkıldı, dışarı çıkmak istiyorum. Ama dışarda yağmur var.

E ıslanmayı göze alamıosan, canın sıkılacak prenses

hayat bu, dünyanın çok ufak bir kesmi dreamlandde yaşiyor, geri kalanı aksiyon almak zorunda.
Sosyal ağlarda paylaş

heh okuyabildim şimdi

akademisyen olacaksa zaten istanbulda olmasına gerek yok. Diğer illerdede üniversite var yani. Güzel güzel yaşar aslında ama istanbulu terk edemiyor.
comfort zone işte.

bu transaction güzel, sonunda çok güzel bir yere ulaşacak arkadaş. Bunu yapmak istiyorum, o zaman bunu bunu bunu yapmalıyım listesi çıkardıktan sonra bence harekete geçebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

para ve rahatlık ters orantılı
çok düşük maaşa istanbul'da çok rahat çalıştım
çok yüksek maaşada ebem zkildi adeta
ne kadar ekmek o kadar köfte işte kapitalist düzen böyle
şu an bi bok yapmıyorum işte boktan saçma sapan yerlerden iş teklifleri geliyor bu boktanlığa dayanıp 5 sene sabredersem ingiltere'ye geçebiliyorum ama hiç sanmadım 1 yıla kaçarım gibi burdan :<
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...