Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Vergi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
100 liralik sunroof zaten su anda 1998cc lik bir aracta otv sonrasi 190 TL, ustune 34 tl KDV biniyor, toplamda 224 TL. zaten sunroof yuzde 224 pahaliya maloluyor bu arabalarda.

ustune neyin otv artisi sunroof var diye onu anlamadim. zaten bayi son fiyatinin 2 katindan fazlaya sattirttigin sunroof var diye bir de arabanin kalanina tekrar bir ek OTV mi vuracaksin?
Mesaj tarihi:
said:
Buna göre, araçların ÖTV oranlarını sadece motor hacmine göre değil, aynı zamanda satış fiyatına, tipine, sınıfına, kapasitesine, cinsine, kasa yapısına göre ayrı ayrı belirleyebilecek. Böylece örneğin her ikisi de 1600cc olmasına rağmen vergisiz fiyatı 20 bin lira olan otomobille 100 bin lirayı aşan otomobilden farklı oranlarda ÖTV tahsil edilebilecek.

cok iyi abi. bu sefer destekliyorum adamlarin bu kararini. parasi olandan vergi alinmasinin yolu acilmis.
Mesaj tarihi:
distributore gelişi 55k olan bissürü araba vardır abi?

vergi öncesi fiyat baz alınıyodur diye tahmi ediyorum.

yani düz kdv li fiyat sub 55k
Mesaj tarihi:
valla araba fiyatlari 15 20 di 30 oldu bu sefer kesilir dendi..yollar yiginla sifir araba..50 oldu yeni araba..80 oldu yeni araba..100 seviyesini zorladi gecti hala yeni araba.. 200 dese de millet cildirmis gibi saldirir..

memurda yok aldigi belli 3 arti 3 ..tuccar agliyor..beyaz yakalilar zaten sirket arabasinda..kim aliyor bunlari..
Mesaj tarihi:
bunun sebebı 2. elın ınanılmaz pahalı olması tr de
dana22 said:

valla araba fiyatlari 15 20 di 30 oldu bu sefer kesilir dendi..yollar yiginla sifir araba..50 oldu yeni araba..80 oldu yeni araba..100 seviyesini zorladi gecti hala yeni araba.. 200 dese de millet cildirmis gibi saldirir..

memurda yok aldigi belli 3 arti 3 ..tuccar agliyor..beyaz yakalilar zaten sirket arabasinda..kim aliyor bunlari..
Mesaj tarihi:
"roket adam" said:

offf temiz girmişler he. bence iyi oldu bu, yerli araçlara yönelsin millet biraz. egea'dır, fluence'dır, megane sedan'dır bunlar güzel araçlar.

Baboş Fluence dediğin arabanın dizel otomatiği 90 bin liraya dayanmıştı en son baktığımda. Millet de haklı olarak en basit donanımı bile arabaya koymayan firmadan almak yerine üstüne katıp ithal alıyor. Yahu arabanın 2016 modeline bindim tutup 90'lı yıllardaki kalorifer düğmelerinden koymuşlar arabaya. lol yani.
Mesaj tarihi:
dana22 said:

millet aliyor
adam yeni ise girmis, kredi ile 2016 leon aliyor.
5 yilda geri odiyecek herhalde.

ben oturdum hesabini yaptim, kredisiyle kaskosuyla periyoduk bakimiyla arabayi hesaplayinca, taksi daha uyguna geliyor. eger istanbulda merkezi yerde oturuyorsaniz.
hele bir de ise servisle gidiyorsaniz, gani gani kardasiniz.
Mesaj tarihi:
Suark said:

yanı soyle
0 ın kredı ımkanları falan cok avantajlı, e adam 2 senelık arabada 10k fark koyuyor. Haliyle 0 almak daha mantıklı oluyor

Eğer arabayı aldıktan sonra kenarda 4-5 bin liralık bir finansman biriktiriyorsan 0 almak mantıklı ancak ucu ucuna araba alıp bir de üzerine kredi çekip borçlanıyorsan riskli 0 almak.

Mesela adam yıllık yahut 10 bin km bakımına 600 kağıttan aşağı istemiyor. Değiştirdiği de 4 litre motor yağı, kağıttan filtreler, bir de şanzıman yağı. Hadi ön balataları da ekle diyelim. 20k bakımında bu para iyice katlanıyor. Ben 50k bakımı düşünmek bile istemiyorum.

Ama gerçekten temiz ikinci el bir araç bulsan birçok konuda bağımsız olduğun için daha makul paralara çıkarsın servis işinden. Mesela servisler tutturmuş bir Castrol gidiyor. 4 litresi 100 liraya satılan Castrol yerine gider Hepsiburada'dan 4 litre Elf alırsın bakım yaptıracağın özel servise de baştan söylersin yağı ben getirdim diye. İcabında pazarlık da yaparsın. Ben öyle yaptım en son sdfsd. Ancak sıfırda böyle bir durum olmuyor.

Aslında arabanın sadece motor yağını özel serviste değiştirdiğin için garanti dışı kalması çok saçma. Ben motor yağını değiştirmişsen ve daha sonra şanzımanda sorun çıkmışsa bu beni bağlamaz ki. Bayi o şanzımanı ske ske garantiye sokmak zorunda. Avrupa'da falan kesin böyledir aslında bir araştırmak lazım da konuyu uzatmayayım daha fazla.
  • Yeni Oluştur...