Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bizimkiler

Llama

Öne çıkan mesajlar

senko said:

bizimkiler de kaliteli bir dizi degildi ki

sadece cocuklugmuzda alternatifi olmadigi icin sevdik.
simdi seyret desem seyredemezsin.

ben oturdum izledim şuan bitirdim ama finalin böyle olacağı aklıma gelmemişti ondan sordum..
saçma bitti 485 bölüm
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

bizimkiler de kaliteli bir dizi degildi ki

sadece cocuklugmuzda alternatifi olmadigi icin sevdik.
simdi seyret desem seyredemezsin.

o biraz "kalite" anlayışına bağlı hacı.

eğer kaliteli dizi dediğin, bölümlerin muallakta bittiği ve bir sonraki bölümü iple çektiğin dizilerse, evet kaliteli dizi değil.

ama eğlenceli bir şeyler izlemek, kafa dağıtmak, ilginç karakterler ve onların arasındaki yakın ilişkileri takip etmek istiyorsan, gayet kaliteli bir diziydi.

bir sürü ünlü tiyatro oyuncusunun olduğu dizinin kaliteli olmadığını nerden çıkarıyorsun bilemedim.

o dönem alternatif dizi yoktu diye bir şey yok.
yabancı dizi olarak dallas, yalan rüzgarı, cesur ve güzel, hayat ağacı, kara şimşek, a takımı, macgyver, altın kızlar, türkçe olarak kaynanalar, kuruntu ailesi, perihan abla, çalıkuşu, yaprak dökümü, uğurlugiller, varsayalım ismail, ferhunde hanımlar gibi popüler diziler vardı. bunca dizinin arasında bizimkiler'in adı önplanda anılıyorsa, demek ki bir şeyleri doğru yapıyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

dogru yaptigi tek sey devlet destegi ile devlet televizyonunda milleti egiticez kafasi spot kapmak

birol guven, gani mujde (ki koptu sonra iyice bu) tarzi diziciligin yaraticisi umur bugay ki yaptigi tek dogru durust is oglum adam olucak olabilir (ki biliyoruz 6-7 eylulu anlatmalari falan nasil rahatsiz ettiydi milleti). star televizyonu ve donemin siyasi konjekturu sayesinde yayinlanabildi birtek

ama simdiki dizilerin icler acisi halini gordukcede hak vermiyro degilim, bu milletin geneline cunki bu kafada dizielr mustahak. mesaj ver, egit halki gec baska turlu olmiyor obur turlu harem entrikasi vs izleyip uygulamaya calisiyorlar, her evde bir hurrem var filan meeh

iste geldigimiz son nokta, cringe garantili

https://www.youtube.com/watch?v=B6OoR5T_EwU
Sosyal ağlarda paylaş

Hürrem iyiydi ya. En azından tarihi bir dizi, standart holding patronu genç yakışıklı kaslı sessiz derin civan genç ve hafif çatlak kezo mal kızın aşk yaşadığı dizilerden kat kat daha iyidir, 40 ülkeye satıldı dizi. Tabi bu bahsettiğim ilk Muhteşem Yüzyıl. Sonrakiler pek de matah değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

dogru yaptigi tek sey devlet destegi ile devlet televizyonunda milleti egiticez kafasi spot kapmak

birol guven, gani mujde (ki koptu sonra iyice bu) tarzi diziciligin yaraticisi umur bugay ki yaptigi tek dogru durust is oglum adam olucak olabilir (ki biliyoruz 6-7 eylulu anlatmalari falan nasil rahatsiz ettiydi milleti). star televizyonu ve donemin siyasi konjekturu sayesinde yayinlanabildi birtek

ama simdiki dizilerin icler acisi halini gordukcede hak vermiyro degilim, bu milletin geneline cunki bu kafada dizielr mustahak. mesaj ver, egit halki gec baska turlu olmiyor obur turlu harem entrikasi vs izleyip uygulamaya calisiyorlar, her evde bir hurrem var filan meeh

iste geldigimiz son nokta, cringe garantili

https://www.youtube.com/watch?v=B6OoR5T_EwU

mainstream turk filmi icin abarti meme var, banlanir heralde
Sosyal ağlarda paylaş

herkes aynı şeyi yapmış diyenler var.

efem sosyokültürel bir şey o. şu anda belirli bir zevk sahibi isek ve show tv izlemiyorsak evde sinema kulübü izleyebilecek kapasitede birileri olduğundan ve belirli kültürden geldiğimizden. ya da kendi zevkimizi geliştirebilecek hoşgörü ile yetiştiğimizden.

mesela hiç televizyon izlemeyen kesim ya mason oldu ya da akp mitinginde şu an.
Sosyal ağlarda paylaş

O zamanın karikatür serileri de ifade edilen konular, içerdiği konular ve espriler bakımından dizilerle aynı düzlemde gidiyordu. Behiç Pek in Zalak Mahmut ya da Hasan Kaçan ın Eşek Herif gibi. Güzel günlerdi tabi.

Ancak şimdi bakınca ne o dizilerdeki ne de o karikatürlerde yer alan espriler pek birşey ifade etmiyor artık. Sadece nostalji faktörü var. Belki alternatifsizlikten, belki o zamanlar farklı bir kafa yapısında olmaktan dolayı.

Bizimkiler dizisi sonlarına doğru niteliğini kaybetmişti iyice, o zamanlar bile gayet monoton ve içi boş geliyordu bana. Dummkopf, babacım, parmak sallayarak zabıt tutarım ve kırarım boynuzunu replikleriyle bütün diziyi dolduruyorlardı.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...