Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eşekle nasıl sevişilir? (Mevlana)

Xaero

Öne çıkan mesajlar

ha bide genel olarak tasavvufa laf etmeyin haddinize degil, problem averaj insanlarin beyninin basamadigi bir ogreti oldugu icin suratle yozlasmasi bunlarin ki cikisi dogu olan bir dusuncenin bin farkli versiyonu turemis durumda dunyada su anda. ezoterik yapilarda bile kirliligi onliyemiyorsun, ne masonlar becerebildi bunu nede sufi tarikatlari, siyaset ile kesistigin an bitiyor felsefeninde dininde esprisi ki robespierre sanirim uc ornegi olabilir kati laiklikle bile herseyin nasil bok edilebildiginin

aziz paulun guzel laflaridnan biridir corinthlilere

said:
I have fed you with milk, and not with meat: for hitherto ye were not able to bear it, neither yet now are ye able.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben bunu sayfalar arasında gezerken görmüştüm, hatta ayraç orasında duruyordur hala mesnevinin.

Sonra bunu kemeraltında bir karı koca var, biri kırtasiyeci biri oyuncakçı, mevlana hastası onlara sordum.

Onlara kalırsa buradaki herşey bir sembol ve çok derin anlamları var. Ne eşşek eşşek ne de eşşeenzki eşşenzki. Çok da ünlü bir metinmiş bu ama henüz bizim idarkımızın dahlinde değilmiş. Demlenip mevlevi felsefe ile kendimiz erecekmişiz belki de mananın derinliklerine. En az 6 layer anlam varmış burada, biz demlendikçe/oldukça bir alt anlamı çözecekmişiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır orada mevlana kadınlara eşekle nasıl ilişkiye girebileceklerini anlatıyor. Çünkü sapık. Kadınları eşeklerle ilişkiye girerken izlemekten büyük keyif alırmış rahmetli. Başka açıklaması olamaz çünkü yüzlerce sayfalık kitabın 3 satırında böyle yazmış hem de müslüman. Bizde müslümanları sevmediğimize göre kesin sapık.
Sosyal ağlarda paylaş

Tasavvufun öyle yüceltikcek elitist yapılcak biyeri yok, sadece elit insanlar anlar sizin ne haddinizelik bir durumu da yok, abartmayın gözünüzde

Şu layer olayına gelirsek, aynı şey haşşaşilerde de var, onlara göre de kuran on 6-7 neyse layerı varmış hepsinde ayrı bi anlam varmış vs
Bu tarz metinleri kendilerine göre yorumlamak için kılıf bunlar benim gözümde. Hristiyanlıkta daha bol bunlar zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

iyide burdan mevlananın eşek sikmeyi tasvip ettiği onayladığı sonucuna nerden varılıyor?

Tam tersine yazının başında şehvetinin çokluğundan, hırsının fazlalığından diyor. Bu iki ifadeden bu olayı onaylamadığı anlaşıkıyor.

Bundan bir kitapta bahsetmekse mesele, bugün bile köy yerinde yaşarsanız şakası yapılan, uygulayanlarının olduğu bile rivayet edilen şey, o kadar yüzyıl önce kitaba yazılabilecek kadar sıradanmış demek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...