Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Böcekli kuskus, bonus; fareli fıstık

Liebe

Öne çıkan mesajlar

Midemizi ağzımıza geldi ya lanet olsun filizine de kuskusuna da. Yıllar oldu kuskus yemiyordum doğru düzgün, canımız çekti alalım dedik başımıza gelene bak pff. Baya baya 5-10 tane böyle böcek değişik bir böcek geziyor ne olduğunu da çözemedik, normalde güve falan olur anlarım nemli yerde kalmıştır bişi olmuştur derim de bu ne aga ya?

https://www.youtube.com/watch?v=zMUMGxCGKKk

Ekşide de şunu paylaşmışlar az önce;

https://eksisozluk.com/a101-cerezya-fistik-paketinden-fare-cikmasi--5191463?a=popular
Sosyal ağlarda paylaş

filize gelene kadar tedarik zinciri içindeki birçok noktada kırılabilir bu zincir. malları kötü şartlarda tutan toptancı, market vs.

kozyatağı karfurda el kadar hamamböcekleri dolaşıyor mesela, ilaçla müşteriyi zehirlemek ile böceklerden arındırmak arasında ince bir çizgi var sanırım sdfss.

dileyen sular-maden suları reyonunda dolapların bittiği yerde görebilir. aylardır geziyorlar orada.

makarna bakliyat paketleri ayrıca böceğe dayanıksız. evdeki dandik güveler bile delebiliyor salyasıyla. hiç onlara güvenmeyin. alırken şöyle bir bakın pakede, aldıktan sonra da kalın plastik hava geçirmez kapta veya cam kapta saklayın. kaldı ki çok inatçı bu böcekler üç ay sonra kapalı kapın içinde bile çıkabiliyorlar, meğer yumurtalar ta tarladayken bırakılmış falan. böceğe dönüşmemiş olsa bile mikroskobik yumurtalardan avuç avuç yutuyoruz her seferinde. tabi bir de eve söylediğin pizzanın hamurunda, salamında kaç fare böcek lezzet kattı o da var. bu kadar devasa üretim hızında ve hacimde mükemmel arındırma olamıyor, bir kısmını da gıdaya nasıl yediririz diye kafa patlatıyor zaten üreticiler (kesilmiş tavuk etindeki damarları çözen kimyasallar gibi)

neyse bugünlük bu kadar "bilmediğim konularda sallama" yeter.

tombişim makarna istemiş de yiyememiş zorla diyet mi yapmış kıyamam...
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

videoya bak. böcek unboxing. üstelik vertical. cahil....

yeni tel aldım, daha kılıf yok vertical şekilde tutarken bile tırsıyorum kayıp gidecek elimden diye öbür türlü imkanı yok paketle uğraşırken çekemezdim sdsfds

şişman adamın yemek bilgisi de ayrı iyi oluyor aferin, güve olsa derdim tamam nemlenmiş içeri hava almış böyle olmuş ya da içeride bir şekilde büyümüş etmiş ama bildiğin garip çirkin bir böcek ya ve baya doluydu içi. bundan sonra hakikaten alırken böyle şeyler iyice kurcalayacağım içini :(
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Dana bazen sırf konuşmak için konuşuyorsun diyeceğim de sen hep konuşmuş olmak için konuşuyorsun.

O böceklerin esamesi kalmıyor işlenip boyaya dönüşüyor, şu paketin içinde direk canlısı var vıcır vıcır geziyor bide içerde. Aynı şey mi lan

adam doktor diye çekemiyorsun dimi. ucuz excel mühendisi seni...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...