Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sosyalizm

Murray

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Dünya Anarşizm Bilgilendirme Platformu için anarşizm üzerindeki yanlış algıları düzeltmesi için hazırladığım anarşizm simgesi

http://i.hizliresim.com/Xd61vk.jpg
Mesaj tarihi:
Biraz iğneleyici ve küstah konuşmuş olabilirim. Kominist ve sosyalist kardeşlerimden özür dilerim eğer böyle algılandıysa. Ancak artık sosyalizmin komünizme geçiş aşaması olduğunu kabul ediyorsak komünizminde anarşizme geçiş aşaması olduğunu kabul edelim. Anarşizmin ise yaşam biçimimize bir isim verme gereksinimine gerek duymadığımız aşamaya geçiş olduğunu anlarız belki sonra.

O yüzden bütün diğer aşamaları siktiredin kardeşlerim, uzun yollarda kaybolmayalım. Şimdi mücadelemizi sondan bir öncesi için verelim!
Mesaj tarihi:
Mal said:

Ancak artık sosyalizmin komünizme geçiş aşaması olduğunu kabul ediyorsak komünizminde anarşizme geçiş aşaması olduğunu kabul edelim.

finlandıya'dan,isveç'ten daha sosyalist ülke tanımadım; ki kapitalizmin dibine vurmuş ülkeler olarak bunlardan daha antikomunist toplumlar da tanımadım.

götünden formül uydurma sosyalizmden sonra komünizm gelir diye.
Mesaj tarihi:
o genel olarak söylenen bişey zaten geçiş aşaması olduğu. ama belirli kısıtlı bir bölgede değil dünyada yaygın bir şekilde sosyalizm olduğunda otomatikman geçilir diyolar.
Mesaj tarihi:
huun said:

Mal said:

Ancak artık sosyalizmin komünizme geçiş aşaması olduğunu kabul ediyorsak komünizminde anarşizme geçiş aşaması olduğunu kabul edelim.

finlandıya'dan,isveç'ten daha sosyalist ülke tanımadım; ki kapitalizmin dibine vurmuş ülkeler olarak bunlardan daha antikomunist toplumlar da tanımadım.

sosyalizmi bilmeden isveç norveç danimarka sosyalist deyip bunlar hem de kapitalist demek. sonra da sosyalizmden sonra komünizm gelir rererösü yapma diye carlamak.

tam bir huun klasiği.

sana 1 doz kapital yazıyorum.
Mesaj tarihi:
calimero said:

huun said:

Mal said:

sosyalizmi bilmeden isveç norveç danimarka sosyalist deyip bunlar hem de kapitalist demek. sonra da sosyalizmden sonra komünizm gelir rererösü yapma diye carlamak.

tam bir huun klasiği.

sana 1 doz kapital yazıyorum.

zaten bu sosyalist, komünistler her nasılsa ve nasılsa kimsenin anlamadığı bir dünyada yaşamaya devam edebiliyorlar sene 2016'da

"sen ne biliyorsun ki sigimin oğlu, bir kere sosyalistlik öyle senin dediğin gibi değil"
he değil.
Mesaj tarihi:
ya adımı anmasan da yazacaktım da anmışsın madem direkt yazayım.

baya basit vasat bir troll oldun çıktın dasaaa, güldürmüyor yani sanırım çoğu kişi de hemfikirdir.

bu başlıktan bağımsız konuşuyorum.
Mesaj tarihi:
peki bunun sosyalizm ile ne alakasi var?

yok kisisel derdin varsa gel ozel mesaj yaz.

ort ustunu, sosyalizm ruyalari gormeye devam et bu arada yoldas. sonrasinda komunizm gelecek he.. her sey cok guzel olacak...

abi tatli ve sevimli emekci-isci hayalini birakip gercek iscilerle tanissaniz zaten bu ruyadan uyanacaksiniz da.
Mesaj tarihi:
Kardeş benim anam babam işçi, yedi sülalem işçi kafanı yorma sen.

de sosyalizmle alakası şurda, her başlıkta olduğu gibi burada da troll'sün. Tarih bölümü bak burası saçma sapan yav he he rüya görün demekten öteye gitmiyorsun.
Mesaj tarihi:
tarihle ilgili yazacak olursak komunizm/sosyalizm (gercegi yani uygulanani) sac ayagidir, cokmeye mahkumdur. hep cokmustur ve de cokmeye devam edecektir.

gerci bundan sonra boyle sacma bir girisim de olmaz yani. surekli batan bir hayale kim neden bel baglasin ki?

isci-emekci dedigin adamlarin kafasindaki hayata aykiri zaten. hele ki cogu cakal tayfasi.
Mesaj tarihi:
sağa sola silah satıcan
malların eline silah verip beyinlerine ideoloji sokucan ki salak gibi birbirlerini öldürsünler
sonra gelen parayla kendi halkına sosyalist olucan

mis

survival of the fittest direk şu anda dünyaınn özeti heh.

bide tech satıcan tabi o da var
Mesaj tarihi:
e öyle,
en büyük zararı beyaz yaka veriyor. Adamları çalıştıran bizleriz ve iki prim alıcaz diye it gibi çalıştıyırozu falan filan.

ya bir sürü örneği var bununda, bağkurlu olmayan herkese işçi demek doğru değil
Mesaj tarihi:
Remus said:

dasaaa said:

abi tatli ve sevimli emekci-isci hayalini birakip gercek iscilerle tanissaniz zaten bu ruyadan uyanacaksiniz da.

Bebeğim beyaz yakalarda işçi ;)

e onlari kapsamiyor mu dedigim?
  • Yeni Oluştur...