Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Promise (2016)

Harvey

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
_Rave said:

Ermeni soykırımı deyince bizim milletin verdiği tepkiyi anlamak güç.Evet,iki tarafında kaynaklarını birbirine açıp kapsamlı bir araştırma yapması mümkün olmadı ama 100binlerce ermeni-süryaninin hayatını yitirdiği gerçeği ortada var.

Osmanlı hükümeti bunu bilinçli olarak soykırım amacıyla yapmış olsun veya bilinçsizce ve sorumsuzca davranıp zorunlu göç sırasında telef olmuş olsun o insanlar iki durumda da osmanlı hükümetinin ve türk milletinin ayıbıdır bu hadise.

yalnız bunu derken şunu unutmamak lazım.bu zorunlu göç veya soykırımdan kurtulan çoğu ermeniyi kurtaran ve evinde bakıp-evlat edinende yine türk halkıdır.

"Soykırım" anlayamıyorsan biraz daha oku, gerçekten soykırım vakalarını incele vs...o zaman milletin verdiği tepkinin gayet normal olduğunu anlarsın. ( anlamını oku)...

Kimse Ermeni vatandaşları ölmedi demiyor. İnsanlar Karşılıklı bir vukudan dolayı ağırlıklı Ermeni vatandaşları olmak üzere iki tarafında kayıp verdiğini kabul ediyor. Ancak sistematik temizlik yapıldığına karşı. Soykırım demek istanbuldakinin ve izmirdekinin de öldürülmesi demektir onlara dokunulmamıştır. Ermeni okulları ne zaman kapatılıyor?? Yada kapandı mı???

Göç sırasında telef olunca bu bizim ayıbımızdır evet. Ancak eğer soykırım yapılmışsa bu bir ayıp felan değildir. Suçtur, günahtır, pisliktir, g.tlüktir, g.tümüze kadar alsınlar ülkenn yarısını da alsınlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ermenilerin oldurulenleri abartmasi, milyon uzerine milyon eklemesi, ermeni cetelerin koy basmasi, hic biri o topraklardaki egemen gucun vatandaslarinin bir kismini, sehir gozetmeksizin sirf belli bir etnik kokene bagli olduklari icin olume gondermesini hosgorulebilir kilmiyor =<

osmanliyi sevmek veya yanlisina dogru demek zorunda degiliz sori
Sosyal ağlarda paylaş

Alfred said:

_Rave said:

Ermeni soykırımı deyince bizim milletin verdiği tepkiyi anlamak güç.Evet,iki tarafında kaynaklarını birbirine açıp kapsamlı bir araştırma yapması mümkün olmadı ama 100binlerce ermeni-süryaninin hayatını yitirdiği gerçeği ortada var.

Osmanlı hükümeti bunu bilinçli olarak soykırım amacıyla yapmış olsun veya bilinçsizce ve sorumsuzca davranıp zorunlu göç sırasında telef olmuş olsun o insanlar iki durumda da osmanlı hükümetinin ve türk milletinin ayıbıdır bu hadise.

yalnız bunu derken şunu unutmamak lazım.bu zorunlu göç veya soykırımdan kurtulan çoğu ermeniyi kurtaran ve evinde bakıp-evlat edinende yine türk halkıdır.

"Soykırım" anlayamıyorsan biraz daha oku, gerçekten soykırım vakalarını incele vs...o zaman milletin verdiği tepkinin gayet normal olduğunu anlarsın. ( anlamını oku)...

Kimse Ermeni vatandaşları ölmedi demiyor. İnsanlar Karşılıklı bir vukudan dolayı ağırlıklı Ermeni vatandaşları olmak üzere iki tarafında kayıp verdiğini kabul ediyor. Ancak sistematik temizlik yapıldığına karşı. Soykırım demek istanbuldakinin ve izmirdekinin de öldürülmesi demektir onlara dokunulmamıştır. Ermeni okulları ne zaman kapatılıyor?? Yada kapandı mı???

Göç sırasında telef olunca bu bizim ayıbımızdır evet. Ancak eğer soykırım yapılmışsa bu bir ayıp felan değildir. Suçtur, günahtır, pisliktir, g.tlüktir, g.tümüze kadar alsınlar ülkenn yarısını da alsınlar.

hükümetin ve ordunun aldığı emirlerin niteliğinin yeterli derecede araştırıldığını düşünmüyorum.tek taraflı araştırmaylada olmuyor bu iş.soykırım var veya yok demedim ayrıca.iki tarafında müdahil olduğu tarafsız bir araştırma yapılmadan bunu söylemekte götten sallamaktır.

Soykırım olması için illa bütün ırka yapılması gereği olduğunu sanmıyorum.sorunlu olan bölgedeki belirli bir kesim ırka ve dine mensup halkın sistematik ve bilinçli olarak öldürülmesi de soykırım olur.istanbuldakileri öldürmediler diyerek bu işten sıyrılamassın.

burda önemli olan kelime ''sistematik'' ve ''belirli bir ırk veya dine mensup kesim''.Ha bana göre bu vaka tamamen okuduğum kaynaklar,kendi devletimi tanımam yüzünden sistematik olarak değil , osmanlının sorumsuzca davranması ve zorunlu göçü sağlıklı bir şekilde gerçekleştirme imkanı olmadan bu işi yapması yüzündendir.osmanlıda zorunlu göç ettirilen tek ırk ermeniler değil.anadolu türk ve türkmenleri balkanlara çoğu kez zorunlu göçe zorlanmıştır.burdaki amacında yine bu olduğunu düşünüyorum.

bu sadece benim çıkarımım.belirli bir kaynağı veya doğruluğu yok.yinede bu olayında soykırımdan aşağı kalır bir tarafı olduğunu düşünmüyorum.

iki türlüde söylemek istediğim tek şey bölgedeki ermeni ve süryani halkın ölmesinin sorumlusu osmanlı devleti ve hükümetidir nokta.ermeni halkına özür bu devletin boynunun borcudur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...