Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

O meşhur Osmanlı tokatı nerden gelir bilirmisiniz ??

Gawain

Öne çıkan mesajlar

Bu Yeniçeri ocağına girmek isteyen Acemi Oğlanlara ilk öğretilenlerden biri ellerini zeytinyağına soktuktan sonra mermere durmadan vurmaktı.

Böylece bizimkiler Kodummu oturturum hesabı kılıç olmasa bile adama koydumu yarıyomuş sizin anlıcanız heheee

Kitapta okumuştum ilgimi çekmişti anlatam dedim[hline]Gezinen bir gölgedir hayat, gariban bir aktör
Sahnede bir ileri bir geri saatini doldurur
Ve sonra Duyulmaz olur sesi, bir masaldır
Gürültücü bir salağın anlattığı
Ki yoktur hiçbir anlamı.

W. Shakespeare - Macbeth
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de bu var....

Osmanli da esrar çok popülerdi. Afyon düskünleri Ramazan'da
oruç tuttuklari için esrar içememek çok büyük problemdi.
Çözüm olarak da sahurda yapraga sarilmis afyon yutarlardi. Yutulan afyon
paketi günün ilerleyen saatlerinde midede patlayip kana karisirdi.
Yani sabahin erken saatlerinde,

"Daha afyonum patlamadi"

dedigimiz olayin çikisi budur.
Ahaliye duyrulur.[hline]Gezinen bir gölgedir hayat, gariban bir aktör
Ki yoktur hiçbir anlamı.

W. Shakespeare - Macbeth
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kavle göre, ki bu çizer turhan selçuktur, balçık içine kırılmış saman konurdu. Yumuşakken tokatlamaya başlanır. Sen daha kuvvetli vurmaya başladıkça balçık da sertleşir süper olurmuş.

Malezya dövüş sanatı olan Pentjak Silat ta vardır o kül ve kızgın kuma el sokma. Sinirleri öldürmek için.[hline]Hani Oruçluyken Ramazan Ayında Commodorla Evde Güzelce Oynardık. Evveldense Sinclair Spectrum48K Kullanırdık İnanamıyorum İçimiz Nasıl Geçmiş.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten osmanlı'da delileri en önden salarlarmış.. tut tutabilirsen adamları.. o yüzden barbar'a çıkmış adımız zaten.. :[hline] MCP | MCSE | CCNA
--------------------------------------
Haradrim lvl50 Warden RR5+ [R.I.P]
Rnz lvl50 Skald RR5+ [R.I.P]
Ezzz lvl42 Runemaster [R.I.P]
Currently in Progress Cleric Celine
Excalibur | Albion / EU

Sosyal ağlarda paylaş

said:
GE-TA, 15 May 2003 14:18 tarihinde demiş ki:
Birde Osmanlı'da yemekleri ekmek banarak yerlerdi. Ekmeği bana bana kollarında bir kas oluştu. Bu kasa da Osmanlı Bankası dediler.

Kahretsin bugün yine çok komiğim. [hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

Zuhahaha bayıldım ..............
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Thalion, 15 May 2003 15:08 tarihinde demiş ki:
Zaten osmanlı'da delileri en önden salarlarmış.. tut tutabilirsen adamları.. o yüzden barbar'a çıkmış adımız zaten.. :[hline] MCP | MCSE | CCNA
--------------------------------------
Haradrim lvl50 Warden RR5+ [R.I.P]
Rnz lvl50 Skald RR5+ [R.I.P]
Ezzz lvl42 Runemaster [R.I.P]
Currently in Progress Cleric Celine
Excalibur | Albion / EU

aynen öyle arkadaş!!
Sosyal ağlarda paylaş

Bi de osmanlıda idam yerine padişahları zindanlarda delilere boğdurtma faslı var

hani biz dioz ya tarihte 2.Mahmut Deli Mahmut die aslında yok öööle bişi tamamen bir osmanlı stratejisi

Anlatıcam onu da duyunca şaşıracaksınız işten çıkma vaktim geldi herkese byeee.....
Sosyal ağlarda paylaş

mesela tutsaklari da savasta en öne koyarlarmis. ya savasa katilirsin sag cikarsan serbest birakilirsin ya da savasa girmezsin ben seni öldürürüm gibi tehditlerle tutsaklar savasa giriyomus. tabi ellerine silah falan verilmeden. adam kacmaya kalkissa arkada osmanli ordusu var tabi. dogal olarak allah ne verdiyse düsmana saldiriyolarmis.

bu arada osmanli tokadi direkt boyun kiriyomus zaten?[hline]MISCHIEF. MAYHEM. SOAP.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 16 May 2003 00:37 tarihinde demiş ki:
o deli denen kişilerin onemi var arakdaslar
shock troop bunnar
en basiti dusman topcusuna yalın ayak ellerinde bi kılıcla saldırıyola
rtutarsa ne ala tutmassa ordunun bi kaybı yok
berzerkermodunda kafalarında postlar felan takılan bi gurp bunnar[hline]BonePART - Pepelek Saplar Birliği Başkanı

Ph'nglui mglw'nafh cthulhu r'yleh wgah'nagl ftgagn
I am not fat you asshole, I am just big-boned.
Screw you guys; I am going home.
You must respect my authoritaaaaaaa.
BonePART FriarHealSuxx of Hun - Kay Server - Level 50 Drunken Friaa -(At last)

ahaha lol :) ancak bu kadar kolay tasfir edilir bişi

"shock Troop" lol[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gawain, 15 May 2003 13:03 tarihinde demiş ki:
Bu Yeniçeri ocağına girmek isteyen Acemi Oğlanlara ilk öğretilenlerden biri ellerini zeytinyağına soktuktan sonra mermere durmadan vurmaktı.

Böylece bizimkiler Kodummu oturturum hesabı kılıç olmasa bile adama koydumu yarıyomuş sizin anlıcanız heheee

Kitapta okumuştum ilgimi çekmişti anlatam dedim[hline]Gezinen bir gölgedir hayat, gariban bir aktör
Ki yoktur hiçbir anlamı.

W. Shakespeare - Macbeth

evet zaten atesli silahlarin yayginlasmasiyla osmanlilar her savasta yenilir oldu oyle seylere meraklari yuzunden.[hline]www.mizzah.com
Sosyal ağlarda paylaş

Gelelim şu 2.Mahmut (ibrahim) olayına

Şimdi Azınlıklar (rum,ermeni, vs..) Bu padişahın zamanında acayip örgütleniyorlar.isteklerini kabul ettirmek için.
Şimdiki Fener deki patrikhanedeki Patrikle beraber bi gecede istanbul'un altını üstüne getiriyorlar.
Zaten Yeniçeriler'de isyanda. Bunu fırsat biliyor Azınlıklar ve bi gece İstanbul'da isyan çıkartıyorlar.
Bazı İsteklerini Padişah'a Kabul ettirmek için...

Padişah Zaten Yeniçeri İsyanını Bastıramamış bi de üstüne bu gelince
Fener Rum Patriğini Saraya Çağırtmış.
Azınlıkların Elçisi olarak Patrick isteklerini belirtmiş.
Yemek yemişler sohbet falan padişah her şeyi kabul etmiş.
Arkasından patrick saraydan çıkmadan bunu tutuklayıp Yedikulede zindanda Delilere Boğdurtmuşlar.

Sonrada Durum daha kötüye gitmiş.
Padişah çözüm yolu aramış ve Deli rolu yaptığı ve sadece işin gerçeğinin Vezir-i Azam tarafından bilindiği söylenir.

NOT:Tarih hocamla birlikte arşive gittik ve o patrikle yapılan yemeğin kaydedildiği nüshayı bulduk
Benim hoca aşmış Osmanlıca bilir. Hemen okudu Ben çıldırdım (Bende Öğreniyom)
Saolsun benim Tarih'e olan ilgim ordan gelir..

[Bu mesaj Gawain tarafından 16 May 2003 10:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 16 May 2003 05:13 tarihinde demiş ki:
evet zaten atesli silahlarin yayginlasmasiyla osmanlilar her savasta yenilir oldu oyle seylere meraklari yuzunden.[hline]www.mizzah.com

viyana'yı da tokat ata ata kuşatmışlardı herhalde, sonra birden gavurlar işşizlik sigortasından sonraki en büyük buluşları olan ateşli silahları geliştidiler bir anda da osmanlı her savaşta yenilir oldu?

ateşli silahlar ve yakın dövüş konusundaki becerisini yabancı forumlarda avrupa'nın, amerika'nın her ülkesinden insanlar söylerken benim kendi insanım "geriydi osmanlı" deyince bir acayip oluyorum..[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head!
Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!!
Police: That's a minigun!!!
Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!!
Sosyal ağlarda paylaş

yok ya, o devirlerde minigun üretmişti osmanlı.
ancak bilinmeyen bir nedenle minigunlar kaybolmuştu
;P[hline]Wacky, 15 May 2003 01:45 tarihinde demiş ki:
Ya çok zeki, "o kadar spastik bişi yapcam ki herkesin aklında yer edicek" diye düşündü, ya da moron, "süper olcak abi fikir süper ehe ben bi dahiyim" diye düşündü.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 16 May 2003 11:02 tarihinde demiş ki:
yok ya, o devirlerde minigun üretmişti osmanlı.
ancak bilinmeyen bir nedenle minigunlar kaybolmuştu
;P[hline]Wacky, 15 May 2003 01:45 tarihinde demiş ki:
Ya çok zeki, "o kadar spastik bişi yapcam ki herkesin aklında yer edicek" diye düşündü, ya da moron, "süper olcak abi fikir süper ehe ben bi dahiyim" diye düşündü.

Onu yapan da Devşirme bir yeniçeri Aslen ailesinin Avusturyalı olduğu söylenir..

Benim Bildiğim bu Wacky
Sosyal ağlarda paylaş

(ciddiyim)
hatta bu mermere tekme tokat girişen adamlar tek eliyle kılıç felan da kırıyormuş[hline]Wacky, 15 May 2003 01:45 tarihinde demiş ki:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...