Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boşanma davası - dikkat edilecek noktalar

pontipati

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,
bu yaz evden 1 ay kadar uzaktaydım ve ben yokken birtakım olaylar olmuş. Bu birtakım olaylar ilk kez olmuyor. Annem artık boşanmak istiyor, küçük kardeşim ve ben de bunu istiyoruz.
Henüz dava açmadık, ben bu hafta açılması taraftarıyım. Sormak istediğim şu, bu süreçte nelere dikkat etmemiz gerek?
Yani güvenlikten tutun da evden almamız gereken eşyalara kadar...
Teşekkür ederim cevaplar için şimdiden :).
Sosyal ağlarda paylaş

aralar ne kadar kötü olursa olsun mutlaka ama mutlaka bir şekilde anlaşarak halledin. annem babam boşandıkları sırada anlaşma olana kadar hiçbir şekilde hiçbir şey çözümlenmedi. en sonunda ikiside bazı şeylerden feragat ederek bir şekilde anlaştılar ve çözüldü olay. yoksa uzadıkça uzuyor.

kardeşin kaç yaşında bilmiyorum ama eğer ergenlik döneminde falansa özellikle en çok kardeşine dikkat et bu olaylar sırasında.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Siddetli gecimsizlik mi yoksa darp marp falan mi var abi

Şiddetli geçimsizlik hep var abi. Darp da çok oldu. Ben yokken 2 kez kavga çıkarıp vurmuş.
5 sene önce şöyle bir konu açmışım mesela:
https://forum.paticik.com/read.php?13,5955190,5955190#msg-5955190

GERGE said:

Detaylari bilmeden bir sey soylenmez, en iyisi ama anlasmali bosanma, yoksa aylar surer, cok dertli olur.

mokoko said:

aralar ne kadar kötü olursa olsun mutlaka ama mutlaka bir şekilde anlaşarak halledin. annem babam boşandıkları sırada anlaşma olana kadar hiçbir şekilde hiçbir şey çözümlenmedi. en sonunda ikiside bazı şeylerden feragat ederek bir şekilde anlaştılar ve çözüldü olay. yoksa uzadıkça uzuyor.

kardeşin kaç yaşında bilmiyorum ama eğer ergenlik döneminde falansa özellikle en çok kardeşine dikkat et bu olaylar sırasında.

Anlaşmalı boşanma için oturup konuşulduktan sonra avukata mı gitmek gerek? Benim aklımdaki şey önce biz(ben, annem ve kardeşim) avukata gidelim ve tek taraflı dava açalım. Anlaşmaya çalışırsak bu hafta bitmez o işler, haftaya bayram ve sonra okullar açılıyor şehir dışına gitmem lazım benim...
Tek taraflı dava açarsak direkt çekişmeli boşanmaya mı giriyor?
Sosyal ağlarda paylaş

abi herseyi avukatlar halleder..daha dogrusu onlarin gozetiminde konusulur bunlar..

darpin kaniti oldugu an gidip hastaneden rapor almak..is goremezlik raporu deniyor ona..orada yazan gun sayisi olayin siddetini ifade ediyor ve hukuki olarak baglayici ..yani 3 gunluk is goremez raporundansa 10 gunluk is goremezlik raporunun yaptirimi daha fazla oluyor adli olay ceza acisindan..
Sosyal ağlarda paylaş

Bu hafta bitmesi zor biliyorum ama en azından dava açılsın, ayrı ev tutulsun vs. işleri bu hafta bitsin istiyorum.
Darp raporu konusuna gelirsek elimizde hiç darp raporu yok. Annem korktuğu, çekindiği için hiç almadı bugüne kadar. Eskiden almak da zormuş, almak istediğinde de vermemişler..
Sosyal ağlarda paylaş

Anlaşıp boşanacaklarsa şayet ortak yazdıkları bir boşanma dilekçesiyle birlikte mahkemeye başvurmaları yeterli avukata falan gerek kalmaz. Anlaşma olmayacaksa mecburen 2 tarafında avukatı olacak ve iş mal paylaşımı vs gibi çekişmeye girecekse süreç uzun ve yıpratıcı olur bunu göz önünde bulundurmayı unutmayn.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Mal bolumu duruma gore kolay ya da zor olur, buradan bir sey yazilmaz iste. Avukata gitmek en dogrusu, bu tarz konular pek genel tavsiye verilemeyen konular. Bosanma isini bilen bir avukat bulun ama, fakultenin ilk donem dersi o, sonra da hic gecmiyor. Bilmeyen coktur inceliklerini, bana gelsen kanundan ve kitaptan okuyup yapmaya calisirim mesela, dogru olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...