Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedim çok hasta :(

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Daha 3.5 aylık bir sarmanımız var. Evimizin neşesi olmuştu, her yere peşimizden koşuyor, oğlumla bitmez bi enerji ile oyun oynuyordu. Tam bir hafta önce bu gün, 22'sinde karma2 ve kuduz aşısı oldu. Bir daha kendine gelemedi.

Cumartesi akşamı kendi veterinerimizden vazgeçip hayvan hastanesine götürdük. Damar yolu açıp serum bağladılar bir sürü tahlil ve rontgen sonrası tanı koyamadılar. Göbeği balon gibi, gözleri iltahaplı karnına dokununca çığlık atıyor, yürümüyor yemiyor içimiyor. Geceyi hastanede geçirdi. Ertesi gün 15:00 gibi lavman yapıp geçici rahatlama kararı verdiler.

Şimdi evde kolunda damaryolunu açık tutan zamazingo, nereye koysak orada hareketsiz duruyor. Gözleri şiş ve bir garip renk oldu. Tek gelişme bugün sevince mırrlama başladı ve kendi kendine kumuna gidip kaka yaptı. sonra da orada yığıldı. yavrum yaaa çok da küçük... içim parçalanıyor sanki o kadar acı çekiyorum ben de onunla.

Oğlum da (7 yaşında) garip bir tavır sergiliyor, yanına gelmiyor Yodanın, ignore ediyor evdeki hüznü.

Niye buraya yazdım onu da bilmiyorum. Şans dileyin Yoda'ya...
Mesaj tarihi:
Abi umarım benzer olay değildir de, teyzemin dünya tatlısı bi rus teriyeri vardı. Veteriner olacak denyo bozuk/tarihi geçmiş aşı kullanmış, iki günde eridi öldü hayvan.

Ben kendi kedimin aşılarını yaptırırken tarihlerini özellikle kontrol ettiriyorum, içim rahat olsun diye.
Mesaj tarihi:
Kan tahlili ile yapılacak her tahlil yapıldı. O dediğin nedir - yapıldı mı bilmiyorum. Kedi aids'i bile bakıldı. 600 TL sadece hastaneye verdik. Doktor hiçbirşey diyemiyor. Viral olduğunu düşünüyoruz dedi. Bekliycez diyor.

Hergün kontrole gidiyoruz ve antibiyotik iğne yapıyorlar. Arada şişlik için buskopan veriyorlar damar yolundan serum ile. Bekliyoruz bakalım.
Mesaj tarihi:
sostizm said:

Kan tahlili ile yapılacak her tahlil yapıldı. O dediğin nedir - yapıldı mı bilmiyorum. Kedi aids'i bile bakıldı. 600 TL sadece hastaneye verdik. Doktor hiçbirşey diyemiyor. Viral olduğunu düşünüyoruz dedi. Bekliycez diyor.

Hergün kontrole gidiyoruz ve antibiyotik iğne yapıyorlar. Arada şişlik için buskopan veriyorlar damar yolundan serum ile. Bekliyoruz bakalım.

fip feline infectious peritonitis gibiydi açılım. kedi peritoniti.virüsü aktif değilken hastalık yapmıyor ancak aşı, ameliyat vs gibi immün sistemi zayıflatan şeyler sonrasında aktif hale geçebiliyor. iki tipi var kuru ve yaş(tam böyle miydi emin değilim) tr deki bir çok kedi taşıyıcı olarak sahip ve %100 sonuö vermeyen testi kitlere damla kanla kedi aids testine benzer şekilde yapılıyor. karın şişliği, dokununca tepki vermesi vs düşündürdü malesef :(
Mesaj tarihi:
çok üzüldüm sostizm, geçmiş olsun :(

başka bir veterinerden görüş almak isterseniz Elephant kliniğinde (Beşiktaş Çilekli Tesislerine yakın) Ayhan Bey'i tavsiye ederim, çok tecrübeli ve iyi bir doktor kendisi.
Mesaj tarihi:
Teşekkürler çok - bugün yemek yedi ve tuvaletini yaptı. Elimle götürdüm mamasına ve kumuna ikisini de yaptı. Hastanede artık damar yolu ile beslemeye gerek olmadığını söylediler ama şimdi de gözlerinde sorun var.

Gözleri pespembe şiş ve görmüyor. Doktoru çok ağrıdığını söyledi gözlerinin şimdi onunla uğraşıyorlar. Görme geri gelebilirmiş. Bir öğretim üyesinden destek istediler taaa aydın adnan menderesten hoca fotoğraflarını ve raporu inceleyip görüş bildirecek bugün. Öff be bebecik ne çektin be...

Hayati risk azalmış ama dediklerine göre, sindirim siteminin tekrar çalışmaya başlaması çok önemli bir göstergeymiş. Sevinelim mi onu bile bilemedik.
Mesaj tarihi:
Ah, canım benim! Bu kadar çabuk bu kadar iyi haber beklemiyordum. Diğer taraftan cevap gelene kadar Emaleth'in önerdiği veterinere de bir gösterseniz? Durumu olduğu gibi anlatıp, tedavinin ne aşamada olduğunu söyleyip, tavsiye üzerine geldik, bir de sizin görüşünüzü almak istedik deseniz?
Mesaj tarihi:
yemek yiyip sıçması işemesi baya ciddi önemli. hayati tehlikenin azaldığına işaret eder genellikle. içerde ciddi bir sıkıntı olduğunda yemeyip, işemeyip, sıçmamaya başlıyorlar zaten genelde.
Mesaj tarihi:
benimde kedi de baya narin
dediklerinin benzeri cok olay yasadik, hatta birgun hemoliz olmus kan'a yapilan testten dolayi losemi dedilerdi kafam gitmisti.

Simdi 1.5 yasinda daha yeni geldim veterinerden eve kendisi kusuyordu ve ishal olmustu. 4 gundur igne oluyor simdi biraz daha iyi.

Bizde zor gunler gecirmistik, simdi eskisine nazaran cok daha iyi. Sende merak etme duzelecektir. Eger veterinerden suphen var ise baska birine mutlaka git derim zira bende seneler once 3 aylik kedimi veterinerin fazla igne yapmasindan dolayi kaybetmistim.
Mesaj tarihi:
çok geçmiş olsun
benimde köpeğimin başından birkaç şey geçti
bu hayvan sağlığı sektörüne girince bizdeki gibi çok gelişmediğini ve ticarete döndüğünü anlıyorsun
inşallah düzelir
Mesaj tarihi:
çok teşekkürler be arkadaşlar destek için.

Gerçekten iyi geldi. Epey topladı kendini aslında yürüye yürüye yemek kabına gitti koklaya koklaya. Gözleri de görecek sanki zamanla. Her sabah hayvan hastanesine gitmek rutin oldu. Hayati tehlikeyi atlattık gibi duruyo ama, du bakalım. iyileşirse fotoğraf paylaşıcam facebookta, adak adadım. 85 liralık bir mama var bi pakette ondan alıcam somonlu.
Mesaj tarihi:
geçmiş olsun. oğlun nasıl, heralde anlatmışsındır hastalandı doktora götürüyoruz falan diye? çoluk çocuktan anlamam ama ignore'laması pek iyi değil gibi sanki. kedi iyileştikçe gidip sevsin, yemini suyunu falan o versin falan bari ne bileyim.
  • Yeni Oluştur...