Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sokağımda Gürültü ve Çözüm Önerim

Sorieno

Öne çıkan mesajlar

Sorieno said:

Kavga edemezler hepsini yıkarım, polise falan şikayet etseler en fazla memur bey böyle böyle derken bir telefon gelir memura "şubeye dön" denir falan ama bunlarla uğraşmak istemiyorum.

abi editör falan mısın sen asdfgh bayadrı bu kadar tutarsızlık görmedim.

uğraşamam diyen adam manyak gibi manifesto döşemiş, play list yapmış, şu an paragraflara rütuş yapıyor, en ideal ses nasıl çıkar diye eskiz yapıyor.

ayrıca
sanssizsansli said:

O çocuklara bişey yaparsan umarı büyükleri gelir ağzına sıçar.
Sosyal ağlarda paylaş

imamizer said:

Sorieno said:

Kavga edemezler hepsini yıkarım, polise falan şikayet etseler en fazla memur bey böyle böyle derken bir telefon gelir memura "şubeye dön" denir falan ama bunlarla uğraşmak istemiyorum.

abi editör falan mısın sen asdfgh bayadrı bu kadar tutarsızlık görmedim.

uğraşamam diyen adam manyak gibi manifesto döşemiş, play list yapmış, şu an paragraflara rütuş yapıyor, en ideal ses nasıl çıkar diye eskiz yapıyor.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Catharsis
Sosyal ağlarda paylaş

MasterHapLo said:

Sorieno said:

Bugün bi test yapıcam ya.
Odanın içindeki müzik sisteminin yerleşimiyle ilgili dışarı optimum ses gidiyor mu gitmiyor mu bilmiyorum.
GERGE bu konuda bize fikir verebiir ufak bi kroki yaptım.

Ya da speaker'ları balkona doğru koyacağım uğraşıp.

sag alttaki huzur evi sanirim. yaslı adam resmi gibi de duruyor. umut sarıkaya karikaturundeki tiplemelere benzettim.

edit: huzur evi yukardaymiş simdi gordum.

bence huzur evi değil, odasından çıkan ok direk kendisi.

http://i30.photobucket.com/albums/c344/ginaly/B2Y3jQ_zpsnxli0qyc.png
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

Sabahın köründe kalkıp işe gidecek ve evinde kliması olmayan insanın penceresinin dibinde gece 10da 11de bağırıp çağırınca "ay ne güzel çocuk sesi mahallemizden eksik olmasın" denmiyor birader. Hayaller Heidi, hayatlar Bağcılar gençlik

Yaşam biçiminize göre istediğiniz semtlerde evler ve daireler mevcut fakir olmanız ve mahalle ortamında oturuyor olmanız çocukların değil sizin suçunuzdur.

Hamama girip ıslanmamak diye birşey olmaz. Git kardeşim yerleş bi residance ye bak bakalım 1 tane ses geliyor mu.

Yada ne bileyim daha az çocuklu bir mekana.

Evimde klima yok sokakta çocuklar oynamasın ne demek yahu. Açma camı açıyorsan ses gelebilir bu kadar basit.

Hiç bir çocukta gece 12 ye kadar oynamaz abi kandırmayın milleti maksimum akşam 10 de. Polise şikayet etsen götüyle güler.

Türkiye de yaşıyorsunuz ingiliz kraliyet ailesi terbiyesinden bahsediyorsunuz abi.

Çocuk bu çıkacak bağıracak önüne geçemezsiniz. Oturup klavye başından düdüt diyeceğine çıksında artistlik yapsın işte milletin cocuguna temiz bi dayak yiyip avukat arkadaş varmı diye konu açsın artık.

Bence avukatlık 2. aşamaya geçmesinin zamanı geldi konunun.
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlara rahatsızlık verecek şekilde gürültü etmek suçtur, istediğimiz yerde yaşarız.

Mahalle de Suadiye, sahil. Evler 1m tl'den başlıyor. Sevgiler züppecim

edit: Ayrıca oynuyorlar ki şikayet ediyoruz. Çocuk sesine hasret kalmışsın, bilmiyorsun, burada yaşamıyorsun. Oturup yalan mı sıkacağız manyak mıyız
Sosyal ağlarda paylaş

nileppezdel said:

İnsanlara rahatsızlık verecek şekilde gürültü etmek suçtur, istediğimiz yerde yaşarız.

Mahalle de Suadiye, sahil. Evler 1m tl'den başlıyor. Sevgiler züppecim

O zaman kliman vardır değerli kardeşim. Açmazsın camını durum çözülür. Verdiğin örnekler birbiri ile çelişmesin bahsettiğin değerdeki dairelerin içerisinde 1 değil her odada klima olabilecek güç vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Bakın beyler sırf tersini savunmak için konuşmayın. Bu çocuklar ne kadar ses yapabilir konuyu açan arkadaş açsın telefonunu hemen bugun şu sıralarda yada akşam 10 sıralarda çeksin bakalım görüntü yayınlasın izleyelim.

Gerçekten öylemi hep beraber görelim. Ondan sonra gelin savunun çok gürültü varsa vallaha haklısınız diyecem.

Çeksin bir video yorumlayalım.

Gürültününde bilimsel bir değeri vardır o değeri bir görelim. bazısına gürültü gelen şeyler kanunlara göre gürültü sayılmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam bir daha olursa çekeceğim. Ciddiyim madem inanmıyorsunuz ben çekerim. Ama annem halletti o işi dediğim gibi 3 haftadır yoklar çok şükür.

1. kattayız ve kapının önünde oynadıkları için tüm bağırtıları geliyor. Mahalle halkının geneli de kibarlıktan ölecek insanlar olduğu için biri çıkıp bağırmıyor. Haftalarca sabrettikten sonra annem patladı işte. Ben kulaklığımı takıyorum falan da annem uyuyor yani o saatlerde ve sabah 5.30da kalkıyor ne yapsın. 10'a kadar ses etmiyoruz zaten dediğim gibi ben de sokakta oynamaya bayılırdım çocukken. Ama gürültü etmemeye dikkat ederdik belli saatten sonra. O yaşta da etrafta yaşlı vardır hasta vardır bebek vardır diyebiliyorduk. Diyemeyen patilerin bunu "çocuk lan yapar" diye meşrulaştırması da ayrı acı
Sosyal ağlarda paylaş

İnanılmaz bir sığlık gerçekten. Yani konu zaten 10 yaşında dünyadan ve toplum sözleşmesinden bihaber ufaklıkların yaptığı bilinçsiz yaramazlıklar değil, sinirlendiren konu insanların duyarsızlık boyutu.

Az çok seçkin bir mahallede, onu da geçtim vasat üstü zekaya sahip kalburüstü eğitim almış insanlardan müteşekkil bu forumda bile "dışarıdan rahatsız mı oluyorsun, benim seni rahatsız etme hakkım var senin rahatsız olma hakkın yok" argümanı savunuluyor, bu yani sorun.

Her yerde gürültü varsa? E o zaman rahatsız olma kardeşim, ben çocuğuma insanlığı öğretmeyeceğim seni de hayvanlığa zorlayacağım sen de ya bize katıl ya da yok ol noktasında hareket ediliyor ise karşılık olarak daha hayvanca bir tepki gelir, bütün sokakta müzik sesi yankılanır. Rahatsız olursan taşın o zaman?

Bu değil yani çözüm. Konunun var oluş sebebi de bu zaten, bu ikilemin yaşatılıyor olmasından ötürü doğan kişisel çatışmanın katarsisini kakara kikiriyle yaşamak.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğitim de bu yüzden var Sequo. O çocuk onu yapmasın diye var. Çocukken gece gürültü etmek konusunda empati ve saygı eğitimi almayan çocuk büyüyünce başka haklarını gasp ediyor ve bunu meşrulaştırıyor.

Çocuktur yapar diye saldım çayıra mevlam kayıra çocuk büyütülünce işte böyle bir ülke çıkıyor ortaya.
Sosyal ağlarda paylaş

@Sorieno senin falson duyduğun rahatsızlığı insanları rahatsız ederek giderme çabandır.

Konuya ilk girişinde "beni rahatsız ediyorsunuz" madem öyle "müzik açıp ebenizi belleyecem" tarzı yaklaşımın.

Yani hani bir tarafı anlıyorum neden. ÇOCUK. sana bakıyorum birşey diyemiyorum.

Şimdi duygu sömürüsü ile yaklaşıyorsun olaya ama. Sen yaşını başını almış içinde kötülük barındıran bir insansın. Onlar ise saf duygularla dışarıda oynayan çocuklar.

O yüzden kusura bakma çocuklardan yanayım.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorieno said:

Abi hala ÇOCUK demeyin bakın yazdım oraya.
İnsanları rahatsız ederek çözeceğimi düşünsem yaparım zaten patiye yazmam? Tutup sarkastik bi metin yazacağıma dayarım müziği ya da kavga ederim.

Nasıl idrak edilemiyor diye şaşırıyordum. E çünkü okumuyorsunuz.

Okumuyoruz madem izleyelim bir video çek gönder.Belki fikirlerimiz değişir.

Mahallende yaşayan çocuk görünümlü dinazorların kaç desibel ses üretebildiğini gözlerimizle görmüş oluruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...