razzRaziel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 10. katta oturanlar mutlu tabii, siz hiç çiçik ilmidiniz mi 1. katta otur da çocuklar tüm gün penceren önünde 9 aylık oynasınlar o zaman göreyim çocuk sevginizi. geceleri de yine aynı yerde küfürlü çocuk muhabbeti dinle üstüne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 hepinizi kırsalda mı büyüttüler? biz de sokakta büyüdük. 7-8 den sonra hemen yetişkinlerden uyarı gelirdi çocuklar biraz daha sessiz hastası var yaşlısı var diye. biz de ona göre hareket ederdik. bağıran eden olurdu ama arada sırada olurdu. kimse öğürtü sesiyle dolaşmazdı bütün gece. çocuk halimizle de insan gibi konuşur, gülüşür, eğlenirdik. doğrusu antalyada herkes balkonda olurdu, onun etkisi de olabilir. bir öğürürsün, iki öğürürsün biri iner aşağı yani haha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Sanki, hatırlar gibiyim. Biz de it gibi ses yapardık, kovarlardı bizi gider başka yerde gürültü yapardık bizde. Alanımız genişti oldukça. Ama şehrin içindeki çocuklar nereye gitsin, onların da gürültü yapması gerekiyor, enerjilerini boşaltmaları gerekiyor uyuyamazlar sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 biz analı bacılı küfür contesti yapiyorduk kim en uzun en kafiyeli tamlamayı yapıcak diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nergal69 Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 programı hammer smashed face ile açarsan çocuklara pogo yaparım sorun çözülür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Hand Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 toplarını kes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 senko said: dayanamıyorsan taşıncan. sen sessizlik istiyon çocuklar dışarda oynamiyacak oldu, başka... cocuk bu kediye su da atar, camda kırar hepimiz yaptık. Evet Türkiye niye sığırlar ülkesi sorusunun cevabı bu. Anomaliyi ortadan kaldırmak yerine anomaliden rahatsız olanı ortadan kaldırmak. Suçu ve sorunu halının altına süpürmek. Yarın bir gün o kirin bir canavar yaratacağını bilmemek. Bu sığırlıkla yetişen çocukların çocuklarının da sığır olmasının sebebi bu işte. Onlar çocuk yapar, bırak sığırlığa devam etsin düşüncesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Çift cam yalıtım falan da önemli şeyler sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Akape zihniyeti işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 pogo bence en win-win senaryo ya hahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 http://i.hizliresim.com/mLBWJ2.jpg Öküz olarak nitelendirdiğin kesime hitap etmek için seçtiğin cümleler çok yanlış çok güldüm. Daha ilk kıtada ne yazıyoo la burada tepkisi verip okumayacaklar. Bir kere bizim yanıldığımız en uçkur nokta bu. En alt tabaka ile iletişim kurmaya calışırken burjuvazi bir dil kullanmak. Kardeşim oraya o kadar şey yazacağına "ÖKŞÖMLERİ ÇÖK SÖS YÖPÖYÖÖNZZ SÖSÜN AMK" yazsan emin ol daha etkili olur. Etki ve iletişim kuracağın kitlenin ağzından konuşmak sorunlarının çözümü olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 op cocuklugunu yaşayamamış bi no lifer büyük ihtimalle de şişmandır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 biz yazlıkta gece 12 ye kadar top oynardık bağıra bağıra ama bizimkisi yazlık site idi herkeste çocuk vardı 50 kişi olup bisikletlerle çete gibi gezdiğimiz oluyordu. Lakin istanbulda normal bir semtte çocuğumun akşam ezanından sonra sokakta olmasına izin vermem. Bizim apartmanda da var üst katımızda 2 çocuklu aile. Evler zaten 1+1 küçücük. Çocuklarda kilolu baya ve kız çocukları çok ses çıkaracakalarını düşünmezsin ama sanki top oynuyorlar enerjileri hiç bitmiyor. Güm güm güm topuklarına basa basa koşuyorlar anasını satayım. Gece yarısı elektrik süpürgesi açanlar falan baya rahatsız edici. Ama sokak sessiz bizim arada bir araba geçer o kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Sorieno said: senko said: dayanamıyorsan taşıncan. sen sessizlik istiyon çocuklar dışarda oynamiyacak oldu, başka... cocuk bu kediye su da atar, camda kırar hepimiz yaptık. Evet Türkiye niye sığırlar ülkesi sorusunun cevabı bu. Anomaliyi ortadan kaldırmak yerine anomaliden rahatsız olanı ortadan kaldırmak. Suçu ve sorunu halının altına süpürmek. Yarın bir gün o kirin bir canavar yaratacağını bilmemek. Bu sığırlıkla yetişen çocukların çocuklarının da sığır olmasının sebebi bu işte. Onlar çocuk yapar, bırak sığırlığa devam etsin düşüncesi. çocukların dışarda oynamasında anormal bişi yok anomaliyi sen yaratıyorsun ben de anomaliyi ortadan kaldırıyorum ortamda senin taşınmanı tavsiye ederek. Hepimiz sokakta oynadık, hiçbirimiz canavar değiliz çok şükür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 çocuğun oynamasında sorun yok. bunu etrafa rahatsızlık verecek ses seviyesinde sürekli olarak yapması normal bir şey değil. bunu normal kabul ediyorsanız anadolu ovaları sizi bekler, kollarınızı açarak özünüze doğru koşun asdasd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Ayrıca senko'ya katılmadan edemiyorum. O muhitte oturarak o muhitin sahibi olduğunuzu falan düşünmüşsünüz burada yanılmışsınız. Eğer 20 kişinin oturduğu bir masada, o masadaki gürültüden 1 kişi rahatsız oluyorsa; 19 kişinin masadan kalkması çok abes, rahatsız olan 1 kişinin masadan kalkması da haklı bir tepki olarak görülür. Yani altındaki ve yanındaki komşunun ağzından konuşacak olursam; "BÖĞÖNMÖÖRSAN ****TTRRR GİT BÖ GÖZÖLİM" şeklinde oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sorieno Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 İletişim açısından sorunlu zaten ya katılıyorum. Şey önerisi daha mantıklı olabilri gibi geldi. Yine metin ama 3 satırlık ok: -ÇOCUKLARINIZ GÜRÜLTÜ YAPIYOR -SÖZLÜ OLARAK SÖYLEDİK AMA UMURSANMADIĞI İÇİN BİR DE YAZARAK YAPIYORUZ -BURASI Bİ SOKAK, ÇOCUK PARKI DEĞİL, ÇOCUK PARKI SADECE 100 METRE İLERİDE, ORAYA GİDEBİLİRLER. YA DA ÇIĞLIK ATMADAN, BAĞIRMADAN VE İNSANLARI RAHATSIZ ETMEDEN OYNAMALARI İÇİN ONLARI LÜTFEN UYARIN. TEPKİSİZ KALIYOR OLMANIZ VE ONLARA İŞTİRAK EDİYOR OLMANIZ SİZLERİ KÜÇÜK DÜŞÜRÜYOR -BİZ BU SESE KATLANMAK VE MAZUR GÖRMEK MECBURİYETİNDE DEĞİLİZ -KARŞIDA HUZUREVİ VAR, BİRAZ DÜŞÜNCELİ OLUN VE ONLARI UMURSAYIN TEŞEKKÜRLER SAYGILARIMLA Devam etmesi halinde Wacken Open Air. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 bingildak said: çocuğun oynamasında sorun yok. bunu etrafa rahatsızlık verecek ses seviyesinde sürekli olarak yapması normal bir şey değil. bunu normal kabul ediyorsanız anadolu ovaları sizi bekler, kollarınızı açarak özünüze doğru koşun asdasd. Hacı ilk mesajı bir daha okuyup piskolojiyi anlarsan zaten adamın haksız olduğu konusuna varırsın. Kendisinin o kadar haklı olduğuna inanmadığı için "Huzur evi"ni konuya katıyor. Yani sağlamasını burdan yapmaya calışıp kendisini insanların "aaa huzur evi varmış" şeklinde ters köşeye yatırıp destekletmek istiyor. Yani adam sonuna kadar haksız. Çingene mahallesinde dahi bu kadar abartı ses olacağını sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 anormal ses olsa op'tan önce birileri davranırdı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 bingildak said: çocuğun oynamasında sorun yok. bunu etrafa rahatsızlık verecek ses seviyesinde sürekli olarak yapması normal bir şey değil. bunu normal kabul ediyorsanız anadolu ovaları sizi bekler, kollarınızı açarak özünüze doğru koşun asdasd. sürekli tepeden köyünüzüne dönün diyorsun da, 'çocuğun etrafı rahatsız edecek ölçüde' diyerek gayet göreceli bir ölçüt üzerinden yazıyoruz. böyle göreceli bir ölçüt üzerinden ancak çoğunluğun tepkisine göre bir standart belirleyebiliriz; o ortamda rahatsız olan tek kişiysen veya azınlıksan sorun sendedir ve dağına dönüp tek başına yaşaman gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
razzRaziel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 çocukları sevmiyorum, gürültülerini de sevmiyorum. çocukken alt komşunun evinin duvarını kale yapar topla abanırdık, bağıra çağıra kale baskın oynardık, emekli subay tarzı bu tarz uyuz bi adamın penceresine gece vakti bahçelerden arakladığımız meyvelerin çekirdeklerini attım diye polis çağırmıştı kaçtık vs, mahalle kavgaları yaptık millet sopalarla kovaladı vs, inşaatların tepelerinde gezer 3. katlardan atlardık vs. vs. tüm achievement'ları açtım ve hala siz çocuk olmadınız mı kafasında değilim. yanlış yapmışız o zamanlar, daha doğrusu yanlış yapmaya sürüklenmişiz. biraz daha aile yönlendirmesi olabilirmiş, hepsini geçtim çocuklar için oyun alanları gerekirdi. bizde yoktu, biz de binaların arasında oynadık. daha medeni olabilird.... şaka lan şaka, piçtik işte bunun önüne geçemezsin, ailelerine de bişi anlatamazsın. o yüzden daha önce dediğim gibi rahatsızsan taşın. tek çözüm bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 imamizer said: bingildak said: çocuğun oynamasında sorun yok. bunu etrafa rahatsızlık verecek ses seviyesinde sürekli olarak yapması normal bir şey değil. bunu normal kabul ediyorsanız anadolu ovaları sizi bekler, kollarınızı açarak özünüze doğru koşun asdasd. sürekli tepeden köyünüzüne dönün diyorsun da, 'çocuğun etrafı rahatsız edecek ölçüde' diyerek gayet göreceli bir ölçüt üzerinden yazıyoruz. böyle göreceli bir ölçüt üzerinden ancak çoğunluğun tepkisine göre bir standart belirleyebiliriz; o ortamda rahatsız olan tek kişiysen veya azınlıksan sorun sendedir ve dağına dönüp tek başına yaşaman gerekir. rahatsız olan 1 kişi varsa o kişi dışlanmalı mıdır yani ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 apartman veya site ise toplantısı olmuyor mu? orada bunu yüz yüze toplu bir şekilde dile getirmen sana en sağlıklı sonucu getirecektir. çünkü sen ne ile korkutursan korkut, ne kadar güzel dil ile yazarsan yaz. o adam o çocuğu o yaştan sonra eğitemeyeceğini biliyor. çocuk 5 yıldır sokakta öyle eğlenirken, birden aman geç oldu ses çıkartmayım konseptini anlamaz. ailesi içinde alternatifi çocuğu almak. senin keyfin için kendi maç keyfini asla bozmaz. ondan yüz yüze ciddi bir şekilde dile getirirsin. ondan sonra adamlara en azından psikolojik olarak ızdırap olma hakkına sahip olursun. müziği kökleyip kimseyi uyutmadığında ancak polis çağırırlar. kendisi kapını çalarsa yüzüne lafı vurursun sizin çocuğun sesini bastırmak için açıyorum diye. ama tabii bu senaryoda dayak yeme, bıçaklanma vb. çomaristan tepkilerine hazır olman gerek hahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 cocuklarınız ses ediyor, bak huzurevi de var huzurevi düşünsün o zaman sanane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 28, 2016 Sequo said: Ayrıca senko'ya katılmadan edemiyorum. O muhitte oturarak o muhitin sahibi olduğunuzu falan düşünmüşsünüz burada yanılmışsınız. Eğer 20 kişinin oturduğu bir masada, o masadaki gürültüden 1 kişi rahatsız oluyorsa; 19 kişinin masadan kalkması çok abes, rahatsız olan 1 kişinin masadan kalkması da haklı bir tepki olarak görülür. Yani altındaki ve yanındaki komşunun ağzından konuşacak olursam; "BÖĞÖNMÖÖRSAN ****TTRRR GİT BÖ GÖZÖLİM" şeklinde oluyor. şu ileri demokrasi oluyor işte. Çoğunluğun tiranlığı Sokakta gürültünün zaten kanunları vs. de var, ihlal eden olursa gereği yapılır. 20 kişinin 19'unun memnun olmasu kanunu alakadar etmez. Onu geçtim, karşılıklı saygı ve anlayış önemli. Hadi 22'ye kadar tamam diyelim de o saatten sonra bi zahmet sessiz oynasınlar. Biz de çocuktuk biz de oynadık. Ben tahminlerinizin aksine pc başında oturmaktan çok sokakta eve girmemek için direnen çocuklardandım ama saygısızlık da etmezdim, gürültü edip insanları rahatsız etmezdim. Aile terbiyesi almış çocuk zaten bir iki kez sessiz ol dendi mi sessizce oynar, bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar