Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Günlük Çalışma Süresi

µh

Öne çıkan mesajlar

şu olay yasal mı peki: o haftalık 45 saat olayı bizde 2 aylık 360'a bağlanıyor. iş gününe vurunca 54 mü 44 gün mü ne, o da aynı aya denk gelemeyeceği için bir ay düz, bir ay mesaili maaş alıyoruz. şirket çok uğraşmıyor gerçi "dur geçen ay çok çalıştırdık, fazladan bi off verelim de saati çok çıkmasın" diye de merak ettim yine de.
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Öğle arası mesaiden sayılmaz ona dikkat et, 1 saat ara kullanıyorsan günde yarım saat fazladan çalıştırılmış oluyorsun. Hatta sigara, çay gibi aralar varsa o yarım saat de ona gider.

o süre zaten çalışılmıyor sayılıyor. sabah 8.30'dan 19.00 a kadar 10 bucuk saat iş yerindeyim. 1 saat öğle paydosu 2X15'ten 30 dakka çay molası geriye kalan 9 saat iş.
Sosyal ağlarda paylaş

bi saat kesintisiz molasına dokunulmayan varsa iyi ya baya

benim günde 2.5 saat boşluğum olduğu oluyor da 45 dakka orda, 35 dakka şurda, 25 dakka vardiya çıkışı öncesi falan denk geldiği oluyor. ya da gelip 1 saat boşsun ama sabah işe ilk geldiğinde. yemek için anlamı olan bi mola değil de yasal olarak "bağağe" diyebiliyor şirket.

tabi şikayet etmiyorum, 2 saat kemiksiz de denk geliyor bazen dsfs
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

dasaaa said:

haftalik 84saat calisiyorum

sofaya yatıp ağlayacak zamanı buluyorsun lan daha ne.

sofa ne olm?

odada bi kuru yatak var. bu arada gune baslama saatlerini 1saat geri alacaklar.

her gun sabah namazina falan kalkayim da sevap point yazsin bari. hem belki varmistir, belki yardim eder (cunku kendisine egilmeyene bakmiyor hic... oyle.. isine gelirse)

edit: olm bu arada zenci de degilim :/ tipsizim bi de.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...