Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şirket aracı yanlış yakıt dolumu.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Eşimin kullandığı şirket aracı evin önünde yakıt azlığından kıpırdamadı, Renault clio 3 2014 model dizel , yakıt tamamen sıfırdı yanı çalışmadı bile, yakında benzin istasyonu vardı bende benzinlidir diye 5lt benzin aldım dizel araca. Tam doldurdum kapakta dizel yazısını gördüm . Durum bu haldeyken aracı çalıştırmadık marş baskmadı yani. Çekici geldi tekerleri düzeltmek için kartı taktık ama marş yine basılmadı. Az önce Renault servisinden aramışlar 17bin tl lik hasar diye . "Aga bu nedir ?" dedirtti bana . Kasko karşılıyor eyvallah ama motor çalışmadı bile 17 bin nedir ya . geçiriyolar sanırım. Böyle bi olay başına gelen var mı ?
Mesaj tarihi:
Benim bildiğim benzine dizel koyunca ölümcül olabiliyor , fakat dizel e benzin onun kadar değil . yani internetteki örneklere bakınca en azından. Millet üstünü dizel tamamlayıp yoluna gitmiş falan .
Mesaj tarihi:
o 17 sirket mis hadi gecirelim 17 si..bir de tabi sanayideki ahmet abiye degil de yetkili servise goturmuslerdir..onlarda merhaba parca degistirelim sonra bakariz tadinda yaklasmislardir..
Mesaj tarihi:
Araç çekilirken ben yoktum , çekici söyleyince eşim kartı takıp marş basmadan tekerleri düzeltmiş sadece. şimdi bidonla doldurduk diye bize itelemezler inşallah.
Mesaj tarihi:
Liebe said:

aracı yan yatırıp yakıtı boşaltsaydınız daha az masraf çıkardı herhalde.

Aynen abi sanayi çok yakındı zaten ama araç kiralık şirket aracı olunca işler değişiyor tabi.
Mesaj tarihi:
Sürücü yanlış yakıtı bidonla kendi koymuşsa;
Tüm sorumluluk kendisine aittir ve araç kaskoya bile sahip olsa zararı kendisi karşılamak zorundadır.

http://www.otosinerji.com/araciniza-yanlis-yakit-koyarsaniz-ne-olur/

umarım güvenilir bir kaynak değildir.
Mesaj tarihi:
yol yardımlar halatla çekiyorlar genelde. o dediğin trafikin kullandığı çekiciler.

bazı benzincilerde alet oluyor temizliyorlar hemen.

sen yazıyı gördünde adam görmedi mi pompacı ne garip
Mesaj tarihi:
beinm geldi basima
benzin istasyonu karsilamisti bizimkini dizele benzin koymustuk

aslinda tamir oluyor 10k hasar olmustu. sonra baska skintilar ciktida atesleyicide sorunlar cikio sanirim
ulfang said:

Eşimin kullandığı şirket aracı evin önünde yakıt azlığından kıpırdamadı, Renault clio 3 2014 model dizel , yakıt tamamen sıfırdı yanı çalışmadı bile, yakında benzin istasyonu vardı bende benzinlidir diye 5lt benzin aldım dizel araca. Tam doldurdum kapakta dizel yazısını gördüm . Durum bu haldeyken aracı çalıştırmadık marş baskmadı yani. Çekici geldi tekerleri düzeltmek için kartı taktık ama marş yine basılmadı. Az önce Renault servisinden aramışlar 17bin tl lik hasar diye . "Aga bu nedir ?" dedirtti bana . Kasko karşılıyor eyvallah ama motor çalışmadı bile 17 bin nedir ya . geçiriyolar sanırım. Böyle bi olay başına gelen var mı ?
Mesaj tarihi:
baska forumda okudugum kadariyla araba eski dizellerden filansa sorun olmuyor git 10 numara yag koy sur diyorlar..ama yeni araba ole beyinli bilgisayarli otomatik ateslemeli antin kuntin birsey ise oralarda birseyleri bozup da masraf cikartmis olabilir..
Mesaj tarihi:
dana22 said:

yanma-tutusma sicakligi daha asagi dusuyormus..o da pistonlarin tam inip kalkmasinda soruna yol acip senkronu bozup arabayi durduruyormus vs vs..

ama onun için motorum baya çalışması lazım falan
Mesaj tarihi:
Cogu aracta kumandayla kapi acildigi anda yakit pompasi yakiti sisteme ceker, marsin basilmasini beklenmez.

Keyless entry araclarda (clio buyuk ihtimalle oyledir) kartla yaklasip kapiyi acinca olur.

Enjeksiyon memeleri, commonrail pompa, mazot filtresi v.s degisecek diye o kadar fiyat cikarmislardir. Bi ihtimal CR ve memeler temizlenip mazot filtresi degisince kurtulunabilir. nereye kadar gittigine gore degisir yakit.
Mesaj tarihi:
Abi dizel araçta normalde dizel biterse bile dizel ekleyince çalışmaması lazım değil mi? Yeni araçlarda çalışıyor mu dizel bitince araç eklersen? Benim 2013 fluencede el pompası var sadece dizel bitince depodan çekebilmek için eklersen.
Mesaj tarihi:
said:
Enjeksiyon memeleri, commonrail pompa, mazot filtresi

kalitesiz mazot falan koysan tama şunlar değişsin ama benzin koyunca niye çok büyük sorun oluyor onu anlamadım ben, benzin bunlara nasıl zarar verecek, tıkayacak veya bozacak?
  • Yeni Oluştur...