Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gıda mühendisi ne iş yapar?


Liebe

Öne çıkan mesajlar

Bizim baldız bu yıl başında mezun oldu aydın üni. gıda mühendisliğinden, mezun olduğundan beri kesinlikle düzgün iş bulamıyor hep abudik gubudik işler geliyor satış vs. bölümü ile alakalı bir şey yok gibi ben de bakıyorum ilanlara. Düzgün iş yerleri hep deneyimli eleman arıyor, kısırdöngüye takıldı galiba kız. Bana iş ayarlayan danışmana sordum, dönemsel stajlar çok önemli o bölümde yoksa iş bulması çok zor dedi, var mı tüyolar verebilecek bu konu ile ilgili bilgisi olan birileri?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizim gıda müh. arkadaş ibo nun çiğköfte zincirinin başındaydı amsterdam dahil pek çok avrupa şubesi açıp erol köseye sattılar.
Tekirdağ daki arkadaşların staj yerleri genelde algida coca cola vs gibi çorluda bulunan büyük firmalardaydı. Bunlara staj başvurusunda bulunsun sonrasında iş çıkıyor. Hiç bişey yoksa bir sertifika alsın fırınları denetlemek için anlaşın. Catring şirketerin tamamı ihtiyaç duyuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi işini yapacaksa bi seçeneği catering firmaları ama ne tecrübe ne de para kazandırmaz, diğer bi seçenek de ekmek fabrikası un fabrikası vb. ufak yerler. Bakliyat kuruyemiş artık çevrede hangisi varsa.

Asıl iş büyük fabrikalarda tabi, onlara da girmek için tecrübe gerekiyor öyle kimse alıp yetiştirmez torpilsiz elemanı. Gitsin bi yerde stajer/laborant olarak çalışsın vardiya tutsun mesaiye kalıp parasını alamasın falan. 1 yıl sonra düzgün bi yere geçiş yapabilir. Çok fazla gıda mühendisi var piyasada, master yüksek vs de tercih sebebi oluyor ama asıl önemli olan tecrübe.

Benim tavsiyem amelasyon bi iş bulsun orta ölçekli bi fabrikada, para mara almadan çalışsın bi yandan da yüksek yapsın oranın imkanlarını kullanıp. Hem iş öğrenir hem de cvsine yazacak bişeyleri olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
Kardeşim Gıda Mühendis'i,kendisi yabancı bir firmada(bütün şirketlere katkı maddesi, ham madde satışları yapıyorlar) satış destek elemanı olarak çalışıyor.

Genel olarak şirketler ile görüşüp, ihtiyaçlara göre yurtdışına bildirim yapıp, ürünlerin teslimi ve tahsilatlarını takip ediyor...

Buraya tabii hemen gelmedi, yurtdışında falan çalıştı ama genel olarak gördüğüm çok arada kalmış bir bölüm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gıda prosesinde ve üretiminde makinacı adam çalışır özellikle hızlı tüketim sektörüyse, o hattan, dolum makinelerinden, otoklavdan falan anlamaz Gıdacı (Kola,turşu, salça vb.), gıda müh de kalite kontrol tarafında kalır. Ama kimyagerler biyologlar falan daha az maaşa çalıştığı için kalitecileri de bunlardan alıyorlar. Sanırım bazı gıda işletmelerinde mesul müdür zorunluluğu var Gıda Mühendisi olarak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...