Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Research proposal, paper arama vs


lovecraft0Z

Öne çıkan mesajlar

Şimdi ben konunun acemisiyim, bir research proposal yazmam gerekiyor, master başvurusu için, alan sosyal bilimler


Ben makale taramak, referans aramak için web of science tarzı bi yerlere nereden girebilirim? atıyorum İstanbulda belli başlı kütüphanelere mi gidip bakmalıyım, yada para ödeyip abone mi olmalıyım, çünkü proposal da dahi bazı referanslar kullanmam isteniyor

Arts and Humanities Citation Index de taranan makaleler lazım

Bu işleri bilen birileri var mı yardım edecek
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Master basvurusu icin research proposal yazıldıgını ilk kez duydum .ilgincmis. Universite kutuphanesinden girebilirsin o tip sitelere. Universite her journal a erisim saglayamayabilir ama bir coguna saglayacaktır.

Eski universitenin kutuphanesine mezun olarak girebiliyor (orda olmak anlamında) olman lazım diye dusunuyorum. Proxy icin baska birinin kullanıcı no/sifresine ihtiyacın olacak.

Bir de 'proposalda dahi bazı referanslar kullanmamı istiyorlar' demissin. Bilimsel olan her yazıda referans olur zaten. Yapacagın/Onerecegin hic bir calısmayı sen sıfırdan yaratmıyorsun illaki bazı temellere dayandırman gerekiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Bol şans, sanırım Oğuzhan Özcan ile çalışacaksın :)

Umarım olumlu olur son yıllarda okulda MAVA'ya verilen önem dışında Desing Lab gibi işbirliklerinin sayısı arttı. Mezun olduğun okulun kütüphanesinden aslında alumni olarak hala yararlanabilmeye devam etmen gerekiyor diye düşünüyorum. Dedikleri gibi okulun VPN'i varsa onunla off-campus mantığında giriş yapman gerekebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sosyal bilimler denmiş o yüzden nereden aratabilirsin google scholar harici bilmiyorum ancak medikal bilimler için şu var:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed

burdan aratıyorum ben genelde open access ise direk çekiyorum. eğer değilse senin de işine yarıyacak kısmı geliyor;

http://gen.lib.rus.ec/scimag/index.php

burdan direk her türlü makaleye ulaşabilirsin ücretsiz olarak. Çok eski kitap vs gibi şeyler eksik olabiliyor ancak sabah abstract'ını Nature'da okuduğum makaleyi (yeni yayınlanmış) akşam burdan indirmişliğim var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alinti birebir c/p olmuyor. Oyle oldugunda zaten yazdigin formata gore ayri duzenleme yapiyorsun.

Makalelerde gordugun (Dunne et al., 2005) tarzi serpistirilmis alintilar genellikle savunulan savin desteklenmesi, bahsi gecen makaledeki herhangi bir bulgudan bahsedilmesi gibi seyler icin kullaniliyor. O yuzden kendi cumlelerinle yaziyorsun.

Alinti miktari kararinda olmali, azi da cogu da kotu oluyor. Az alinti yaptiginda calismanin temelleri zayif oluyor ve intihal riski artiyor; cok alinti yaptiginda da calismanin orjinalligi yokmus gibi duruyor. Tabii gerektigi yerde atif yapilir sadece ama bazen aman intihal olmasin, aman su adamin yaptiklarindan da bahsedeyim derken her yer atifa boguluyor.

Ha bir de libgen.io da falan yuksek impact factorlu calismalar oluyor genellikle; keyword arattiginda sciencedirect gibi calisma zenginligi olmuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm anlıyorum, peki bu tarz yorumlarda, yani kendi ifadelerimle ifade ettiğim şeyler ama şurada bahsi geçtiği şekilde diye referans verdim, dil olarak türkçe çevirisi üzerinden bakabilirim o zaman? referans verdiğim kitabı da türkçe çevirisi olarak mı notlara eklmeliyim yoksa ben ing yazdığım için proposalı sonuçta kaynağın da ingilizcesini mi vermeliyim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu soruyu sormamın asıl sebebi şu, şimdi bendeki kitap olarak kaynaklar belli başlı kitapların türkçesi, journals vs dışında burada da kaynak olarak kullanmak istediğim şeyler var, direk mot a mot alıntı değil de genel bahsetme, fakat proposal da kaynakların pek türkçe olmasını istemiyorum (hoca bu konuda tercih edilmez dedi) dolayısıyla ben anladığım şekliyle çalışmamda kullanıp, kaynak olarak kitabın orjinal ingilizce basımını göstereceğim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

güzellik yapalım madem.

scholardan ya da başka bir yerden makaleyi arat, makalenin linkini de buraya yapıştır. eğer veritabanına erişebildiyse captcha'lı bir sayfaya yönlendirir. Rusça olmasından tırsma, captcha'yı girip alttaki butona tıkla direkt olarak tam metin pdf'e yönlendirir seni.

Sci-hub bi rus arkadaşımızın bilim madem evrensel, niye veritabanlarına erişim için insanların avradını istiyorsunuz la gudikler diyerekten kurduğu bi sistem, okulun abonelikleri yetmediğinde kullanıyoruz biz bile.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Site supermis bunu bilmiyordum, sage pub ve green emeraldi somureyim oradan sndjf. Okul bir turlu full access almadi sunlara; sacma sapan trial bilmemne alip duruyorlar.

@lovecraft, abi kitabin turkce cevirisinden atif yapiyorsan ingilizcesini citelayabilirsin onda sikinti yok. Yalniz hoca atif yaptigin kisimdan bir terimin ingilizcesini falan sorar da sen cevap veremezsen o zaman taklaya gelebilirsin. Ya da hoca ceviri kitabi da biliyordur ve ceviride bazi terimler genel literaturden farkli cevrilmistir; sen de onlari oylece alir proposala koyar ve yakalanirsin; kotu olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...