Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ağaç Kesimi Yasal Tavsiye - ACİL-


Soimyr

Öne çıkan mesajlar

Konu dışını biraz kirteleceğim kusra bakmayın. Olayın özeti şu:

Ankara/Çankyada arkasında bahçe/ağaçları olan hoş bir apartmanda oturuyorum (ev bizim, kira degil). Yan apartmanın yöneticisi "sizin apğaçların yaprakları çatı giderlerimizi tıkıyor, kesin" demiş bizim apartman yöneticisine. Bizim yöneticimizde "peki" demiş. Daha öncede benzer sudan bir sebeplede bir kaç sene evvel güzelim bir selvi ağacını kesmişlerdi bizde tatilde olduğumuzdan ailemle beraber ancak döndğümüzde haberimiz olmuştu.

avukat bir arkadaşım kat malikleri kararı olmadan kimse kesemez polis çağırın dedi, ama türkiyede polisin genel bu tip konularda tutumu vs düşünülürse ne yapabilirim, polis cidden gelir mi? parklar ve bahçeler müdürlüğü dışında belediyemin arayabileceğim bir yer var mı onu öğrenmek arzusu içindeyim.

Bir diğer avukat arkadaşımda en fazla "arsa/bahçe duvarını aşan kısmını" budayabilirler dedim.

yada direk şu şu şu kanunlara göre bunu yapamazlar diye şuraya yazabilcek bir başka avukat/hakim pati çıkar ve bilgilendirirse çok sevinirim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

belediyeye gidip park ve bahçeler müdürlüğüne dilekçe yazıyorsun ağaçların budanması için. ücreti falan oluyor. sonra gelip buduyorlar giderler de temizleniyor.


sakın kendin yapma veya yaptırma mutlaka belediye tarafından yapılsın o zaman kimse kesemez.


verdiğin dilekçe örneği ve ödediğin makbuz veya yazı veriliyorsa o yazıyı da saklıyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim sitede de benzer bir durum yaşanmıştı. Ben kiracıyım o yüzden pek sesim soluğum çıkamıyor bu tarz durumlarda fakat 10 yıllık site sakininin kendi elleriyle büyüttüğü güzelim ceviz ağaçlarını kestiler. Site yönetimi bütün siteden imza toplamış ama "ağaçlar yaz için budanacak" gibi bir ibare ile koparmış bu imzaları. "Ağaç budaması" bittiğinde sadece bir kütük gövdesi kaldı kaç yıllık apartman kadar ağaçların.
Olay da manzarası kapanan 1.2. kat site sakinlerinin talepleriyle oldu sanırım. Rezalet bir durumdu, bazı site sakinleri olay çıkardı bağrıldı, çağrıldı kavga edildi ama yasal bir yaptırım olmadı...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sizin yöneticiye gidiyorsun, apartman bahçesindeki ağacın ortak mal olduğunu, tüm maliklerin eşit payda hissedar olduğunu, bunun kesilmesi için ancak toplantı yapılarak çoğunluk kabuluyle karar alınıp yönetip defterine işlenmesi suretiyle olabileceğini, aksi takdirde kendisinin veya bir başkasının bu ağacı kesmesi halinde tck'nın 152. maddesine göre mala zarar verme suçu işleyeceğini ve cezasının da 1 yıldan 6 yıla kadar hapis olduğunu söylüyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benzer bi olay değil ama bu konunun önemsendiğini anlamak bakımından yazayım.

Yazlıkta yan komşu haberimiz olmadan bi ağacımızı kesiyor. Bahar gibi haberim oluyor konudan. 1-2 şahit te onaylıyor bu kişi kesti diye. Jandarmaya rapor tutturuyorum. Ağacın kesilmesidir, haneye tecavüzdür birsürü şeyden bahseden bi rapor hazırlıyor sağolsun. Kırılan pimaşları vs bile yazıyor.

Şuan davalığız adamla 1 yıldan bilmemkaç yıla yargılanıyor adam ve avukatın demesi 90% para cezasına çeviremeyip hapis yatacak adam.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu ağaz zehirlemeyi bizde de yapmışlardı 2 ay boyunca her akşam kezzabın etkisi geçsin diye litrelerce su döktük de bir tek ıhlamuru kurtarabbildik

bizdekinde de dükkan işletenler tabelaları görünmüyor diye yapmılardı, şimdi onlar defolup gitti ağaçlar kaldı

zamanında hareket edemedğimiz için cezai yaptırım da uygulatamamıştık
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...