Redeagle Mesaj tarihi: Haziran 20, 2016 Mesaj tarihi: Haziran 20, 2016 Orda amaç zaten yukarıda dendiği gibi pccilere hitap ediyoruz demek. Yoksa sony konferansını gördük, adam exclusive olacak dediğinde herkes mal gibi alkışlıyor. Xboxdaki exclusive salaklığından kurtulmak aslen xbox oyuncusunu değil pc oyuncusunun işine gelecek bir durum. Konsoluda farklı spec aralıklarını tatmin edecek gibi çeşitlendiriyorlar. Bence bunların hepsi pozitif şeyler.
Bone Mesaj tarihi: Nisan 7, 2017 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2017 bu yeni konsolla dalga geçmek için insanlar sıraya girmiş, enteresan biçimde. patladı, gereksizlik, çöp gibi yorumlar her yerde. pc'yle kıyaslama hatasına da düşülüyor. elinde on bin dolar olup da slı 1080ti ve 4k-144hz monitör bir sistem toparlayabilecek kişilere yönelik değil konsollar. öyle bir şey yapmaya kalksalar da zaten salonlardaki tv'lerde onun sonucunu görmemiz mümkün olmayacak. pc'de oyun arasında çekilen screenshotların %100 büyütülüp yanyana kıyaslanması ile, oyunun hareketli sahnelerini 5 metre öteden izlememizi bir tutmak büyük bir hata olacaktır. günümüzde pc'lerde 1080p ultra ayarlarda bir oyun oynamak için geforce 1060 ya da radeon 480 gibi bir gpu gerekiyor (biraz ayarla 1050 ti da olur). 4k high ayarlarda bir oyun oynamak için minimum 980 ti ya da 1070 gibi bir gpu gerekiyor. 4k ultra ayarlarda bir oyun oynamak için ise 1080 ti şart. ancak oyunlardaki "ultra" ayarlardaki seçeneklerin bir çoğu high'dan sonra gereksiz kalmakta. bazı ayarlar da medium'dan sonra gereksiz kalmakta. bunları pc monitörlerimizde yakından bakarken bile algılamak güç olabiliyor. bahsettiğim 5 metre öteden izlenen tv'lerde ise hiçbir anlam ifade etmeyecektir. zaten bu yüzden de konsollarda bir oyun hazırlanırken, oyuncunun en yakınında görebileceği cisimler mümkün olduğunca en yüksek grafik ayarlarında hazırlanırken, oyuncunun normalde dikkat etmeyeceği uzaklıktaki cisimler de mümkün olduğunca düşük kalitede hazırlanır. haliyle, 4k oyunları tüm ama tüm ayarları maximum'da çalıştırmaya yetemeyeceği için aşağılayıp dalga geçmek lüzumsuz bir hareket olmakta. ekran kartı hakkında bir bilgiye rastlayamadım. tek görebildiğim 6 teraflops olduğu ve ps4 pro'ya kıyasla çok daha güçlü olduğu. radeon rx 480, geforce gtx 980 ti ve gtx 1070 bu teraflops değerine yakın aletler. 1070 performansına yakın bir ekran kartıyla ince ayar çekilmiş bir oyunu 4k oynamakta bir mani göremiyorum (tekrar eklemiş olayım, tüm ayarları maximumda açık oynamanın bir anlamı olmadığından, böyle oynatamıyor diye 4k'da çalıştıramaz anlamı çıkmaz). tabii bir sıkıntı şu, 480 ve 1070 aynı teraflops değerlerine sahip olsa da, yarı yarıya performans farkına sahipler, ve 480'in aynı performansı veremediğini görüyoruz. haliyle, ekran kartının teraflops değerini vermelerinin çok da anlamı olmuyor. bütün bunlardan ayrı olarak, esas önemli konu, oyun kütüphanesi olmakta. her ne kadar bir konsol olarak umut verici gözükse de, bir kere alınca tozlanmaya bırakmak oldukça lüzumsuz olacaktır. birkaç maskot exclusive dışında, her oyunu pc'de oynayabiliyorsak, benim gibi adamlar pc'yi tercih edecektir. örneğin duyurulduğundan beridir ps4 almayı çok istedim, ama ps1-2-3 desteklemiyor olması, bu isteğimi sürekli ertelememe neden oldu. steam'in kütüphane arabirimine kıyasla, konsol cihazlarının arabirimi de epey zayıf kalıyor. bir bakalım çıksın da, overpriced bluray çalardan öte sonuçları ne olacak, görürüz. https://i.imgur.com/dzoHbf6.png
Bone Mesaj tarihi: Nisan 7, 2017 Mesaj tarihi: Nisan 7, 2017 /summon arcane /summon Laurelin /summon quixef "Bonec yine cahil cahil konuşuyor" şu arkadaşların üstün yorumlarını duymak istiyoruz.
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 8, 2017 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2017 ne yorum istiyorsunki fail konsola? sosyolojik konularda yaptigin cahil yorumlarla ne alakasi var iksboksun? ayrica gears of war, forza ve halo disinda kac platform exlusive i varmi microsoftun? ben omrumde ana oyun makinami konsol yapmadim, benim konsola yonelme amacim sirf platform exclusiveler misal, PC de oynayabilicegim oyunu niye konsolda oyniyim? microsoft birsey vaad edemiyor o yuzden bana teknolojik olarak iyi, sevindigim yani sony ile rekabet etmeleri zaten, rakipsiz olunca batiriyorsun cunki, saglikli piyasa icin gerekli 2017 simdiden tarihe sony nin yili olarak gecti, adeta bir altin cag yasiyor platform, ustune bu sene icinde gene platform exclusive gelecek banko iyi oyunlar var detroit, yeni gow, unchartedin standalone expansioni, yetismez ama red dead redeption 2 (iksboksada gelecek gerci lel), GT sport, crash bandicoot triology, FF12 remake, full throttle remaster simdiye kadar cikanlar: horizon zero dawn nier automata (pc portu copluk diye yaziyorum) gravity rush 2 kingdom hearts tum seri remastered olarak geldi ilk defa nier yakuza ve tabiki son 5 yilin en iyi rpg si PERSONA 5
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 8, 2017 Mesaj tarihi: Nisan 8, 2017 bide gecen jenerasyon yazdim ama sony cok sacma kararlar aldiydi, cok mantiksiz isler yaptilar PS1 ile nintendoyu gomdu PS2 ile neredeyse tekel olup butun konsol pazarini ele gecirdi burdan nereye gidebilirdi? PS3 icin cok kastilar hani, ucu acik biraktilar pek cok seyi. asil planlarinda iste CELL yayginlassin televizyona, mutfak robotuna takilir super computing olur vs gibi ucuk bir vizyon vardi, rekabet goremeyince karsisinda cidden teknik olarak asmis bir konsol yapti ne oldu? x86 kullanan alelacele piyasaya donanim hatalari ile cikmis vasat bir xbox tarafindan gomuldu, amerikan tuketicisini hesaba katmadilar. zaten pazara ilk giren hep avantajlidir, ustune PSP ile gereksiz sacmaladilar, senin neyine el konsolu isine girmek? nintendo ile rekabet edicek IP yokken elinde adamlarin kalesine saldiriyorsun. Vita ile bu israrida surdurduler neyseki cabuk vazgecip kendi elleri ile batirdilar aleti, sirf korsana karsi baska hicbir halta yaramayan memory karti pahalli olarak itelersen hani gomerler seni heh PS3 donemi hack ile birlesince cok acili gecti, PS4 un x86 kullanmasi o yuzden cok iyi birsey. CELL geri uyumlulugu resmen tarumar etti hatta onu gectim cross platform butun oyunlarda sopa yedi sony. exclusive ps3 oyunlari bugun bile yasini gostermiyor misal geri uyumluluk demisken o konudada PSnow ile cozum bulmaya calistilar problem beyinsiz olduklari icin trophy sarti koymuslar oynanan her oyun icin hali ile firmalar gidip ugrasmiyor eski oyunu hem portliycak hemde ek trophy ekliycek. star ocean 3 geliyor misal guzel birsey o :) var baya rogue galaxy gibi iyi bir ps2 oyunu portlandi. ps3 e cok portladilar ki sakladigima memnunum yani, suikoden 1 ve 2 yi seneler sonra cikardilar (suikoden 2 karaborsaya dustuydu zaten orjinali), personalar cikti, FFX komple zaten remake olarak her platforma geldi, MGS ler portlandi vs vs ps3 de su anda ps2 klasiklerinin cogu var, hala sakliyorum ben misal. keske ps4 icin su trophy sartini kaldirsalarda ordada temiz temiz oynasak :( bu sene PS4 almak icin degil almamak icin neden goster demek lazim :P cok nadir hatirliyorum ben bu kadar iyi oyunun tek platforma bir senede geldigini
Öne çıkan mesajlar