Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AMD RX 480

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
199 dolar fiyatiyla adamlar cigir acmaya gelmis sanirim. gtx 970 ve 980 arasi bir performans bekleniyormus. gecen gunku lansmanda 2 tane rx 480 ile gtx 1080'i tokatliyordu bi tane benchmark. sadece 6 pin connector istiyormus. falan da filan.

http://www.engadget.com/2016/05/31/amds-radeon-rx480-gpu-is-vr-ready-for-just-199/

su siralar gpu upgrade dusunuyordum planlayan varsa biraz beklesin derim. ortamlara benchmarklar dustukce atariz bu basliga.
Mesaj tarihi:
sanirim bu yeni nesil ekran kartlariyla ilgili soyle bir durum varmis, daha dogrusu grafik api'lariyla ilgili. dx12 ve vulkan api'larinda developerin crossfire'a ozel optimizasyon yapmasina gerek kalmadan multi gpu kullanimini saglayan featurelar varmis, daha dogrusu kullanimi implement etmeyi kolaylastiran. dolayisiyla amd'nin driverlarina veya developer'in keyfine kalmadan multi gpu setuplari yayginlasabilir.

her neyse sonuc itibariyle basta benchmarka gereksiz gozuyle bakiyordum ama durum bu olursa crossfire dusunulebilir.

kisacasi api'lar AMD'nin istedigi duzeye geldi sanirim. birkac sene once mantle'i cikarmalarinin sebebi mevcut api'larin boktanligiydi.
Mesaj tarihi:
Multi GPU çok daha kolaylaştırıyor.
970 ile 1080'i SLI yapabileceğiz mesela ya da ATI ile Nvidia kartlarını birlikte kullanabileceğiz. Ancak iş tamamen API'da bitiyor.
  • 4 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
benchmarklar yayınlandı bugün itibariyle.

dx12de gtx 970ten daima iyi

dx11'de 970 ile kapışıyor.

referans soğutma yerine fabrika çıkışı OClu ve custom soğutmalı modeller gelsin bir de asıl driverları yayınlansın o zaman daha sağlıklı şeyler çıkacak sanırım.
Mesaj tarihi:
bence pahalı değil şu tahlilde de ben görmedim vatanda ya?
-
hee gördüm
bide yanına freesync monitör çekersin ucuzundan 600 liraya var
oh miss gibi bilgisayar toplanır. Benchmarklar neredeyse gtx970 ile kafa kafaya. 200 lira daha uyguna şimdi nvidia düşünsün.
Mesaj tarihi:
f/p olarak rakipsiz ki kart 1900 tl 1070, 2 tane alabiliyorsun zaten 480 den 1070i geçer diye tahmin ediyorum. Neyini beğenmediniz anlamadım 900 tl verim 1080 ayarında kart beklemek saçmalık.
Mesaj tarihi:
crossfire her oyun destekliyor mu ki abi. Gider 2 tane 970 de alabilirsin almak istesen.

Şöyle bi abidik benchmark buldum.

http://www.gamespot.com/articles/amd-radeon-rx-480-review/1100-6441354/
  • Yeni Oluştur...