xaty Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Selamlar, Dedemle babannem 90+ yaşlarında bir çift. İkisinde de duyma problemleri var. Babannem kulağa takılan duyma cihazından kullanıyor, baya faydasını görüyor. Ancak digital sesleri algılamakta çok yardımcı olmuyor, bazı telefonlarda ve tv seslerini duymakta oldukça zorlanıyorlar (sesi çok fazla açmaları, iyice konsantre olmaları vb gerekiyor). Dedem cihaz takmaya hiç yanaşmadı, konfor ve görüntüsü yüzünden sanırım, bi de bazı sesleri duymıyım daha iyi, gerekenler zaten duycağım şekilde söyleniyor diyor. Kışın evde çok fazla uğraşları yok, TV izlemeyi seviyor ikisi de. Ama duyma kısmında problem yaşıyorlar ve gittikçe artıyor bu. Onun için TV duyma cihazları almak istiyorum kendilerine. Amerika'ya gideceğim ve ordayken bolca seçeneğim olcağını düşünüyorum. Ama kafama takılan bazı noktalar var. - TV duyma cihazları TV'ye takılıyken odadaki diğer kişiler TV'nin normal sesini duyabiliyor mu? - Önereceğiniz marka, model veya tip var mı? Genel olarak da konuyla ilgili fikriniz, öneriniz varsa duymak isterim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Bunlarla ilgili bir link var mı? Ananem de 40 yıldır falan duymuyor. Duyma zımbırtılarından kullandığında ve biz bağırdığımızda anlıyor gerçi ama çoğu zaman dudak okuyor. Televizyon izlemeyi tek kelimesini duymasa bile çok seviyor, o yüzden eğer onun da işine yarayacak bir şeyse alırım ben de bir tane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Kulak içi aygıtlar vat genel duyma kapasitesini ve özllikle zayıf olan frekansları falan boosluyor ama tek önemli olan kullanıcının bunu kullanmak istemesi. Çok ciddi hayat standardı arttıran cihazlar. Adam gibi doktora götürün ve onun vereceği şekilde bir cihaz alın ve albette Turkiyede servisi vs falan olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 odyometristle konus..arti herkesin aliskanliklari farklidir..distan takma mi istiyor kanaldan mi daha iyi duyuyor vs deneme yanilmali giden seyler bunlar.. babamda da basladi once birini aldi..begenmedi sonra kanal ici aldi onu da begenmedi farkli bir markanin kanal ici daha iyi geldi vs vs..hani burada belli bir markayi modeli begenirseniz onu temin icin bakabilirsiniz..muhtemelen o marka ve modeli de amerikada bulamayacaksiniz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 deadwoll said: Televizyon izlemeyi tek kelimesini duymasa bile çok seviyor, o yüzden eğer onun da işine yarayacak bir şeyse alırım ben de bir tane. aynen şu durum mevcut. survivor ve evlilik programları izleyip manzarayı ve tipleri izliyorlar. haber falan da izlerler duysalar. çok da güzel olur. standart kulak içi duyma cihazları elektronik cihazlardan çıkan sesleri yükseltmekte çok başarılı değil sanırım. ya da onun da farklı tipleri olabilir. örn. babannem cihaz kullanıyor günlük yaşam için ama telefonda konuşurken onu çıkarması gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 xaty said: babannem cihaz kullanıyor günlük yaşam için ama telefonda konuşurken onu çıkarması gerekiyor babam da telefonla konusurken kulaklik kullaniyor kulak icine giren ..o da ondan cok memnun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bajazet Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Benim o konularda bilgim yok ama bir süre önce, kulak arkasına takılıp kemiği titreştirerek duyma sağlayan şeyler yerine kulak içine girerek, gelen titreşimlerin kulak içinde çevrildiği sesleri left/right olarak ayırabilen(komple kafatasını titreştirmediği için) cartilage conduction diye bir şey izlemiştim. Japonlar bunu telefonlara gömüp, 100 desibel üzerinde telefonla görüşme, surround setlerden sese yönelme deneyleri yapmışlardı. Hani böyle tv için ek aparat-çevirici gibi bir şey vardır belki oralarda diye söyleyeyim dedim. Yeni teknoloji gerçi ama belli olmaz. izlediğim şuydu hatta> http://www3.nhk.or.jp/nhkworld/en/tv/scienceview/201605020600/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 @dana22: aynı cihazı telefon dışında normal konuşmalar için de kullanıyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Şu cihazları kullanıp da memnun olanı duymadım daha. Dedeme de almıştık kaç yıl önce. Cızırtı yapıyor diyerekten kullanmadı. Şimdi neredeyse hepten unuttu konuşmayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Arada bir kullanırsan mutlu olmuyorsun sürekli kullanman lazımki hem sen hem de kulağın alışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 abi doktora gitmeniz lazım o cihazlar kulaklık gibi değil, forumdan önerdiler alıyım kullansınlar gibi. doktor 2-3 marka önericektir zaten, onlar arasından araştırıp seçersin sonra. tip tip duyma cihazları, onların hangisine ihtiyacı olduğunu bilemeyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2016 xaty said: @dana22: aynı cihazı telefon dışında normal konuşmalar için de kullanıyor mu? isitme tabi ne olculurse olculsun goreceli kavram ..kagit ustu degerlerden bagimsiz her insanin ses tonu frekansi vs farkli oldugu icin kisiden kisiye de isitme spektrumunda degisiklikler oluyor..babam ben konustugumda bile ki sesim bas sayilir belli kelimelerimi anlamadigi olabiliyor..bizim cocuklarin ses daha ince onlari iyice anlamakta zorlanabiliyor.. telefon gorusmesinin disinda gunluk hayatta da kulak ici pilli ses guclendiricisi kullaniyor-bildigin isitme cihazi-..gunluk hayatinda da..telefon icin ise bildigin kulak ici giren kulaklik kullaniyor telefona bagli.isitme cihazi degil..sadece kulaklik...hatta onlarla cok net duydugunu ifade ediyor.. bu arada olay sadece tv e spesifik bir sorun ise gunluk hayatta kullanmasin ama tv seyrederken rahat etsin vs isteniyorsa tv de ses cikisina kablosuz kulaklik baglayip daha iyi duyup duymadigini deneyebilirsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar