Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Galatasaray 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

valequenta

Öne çıkan mesajlar

Adamın son iki yılda aynı sakatlıktan bilmemkaç maç kaçırdığını bilmeden mi getirmişler istanbula? Sakat adamı tabi almasınlar da sakatlık geçmişine bakınca gayet belli, zaten tek bir muayene ile de "müzmin sakat" diye tanı konulabileceğini sanmıyorum. Hiç getirmemesi hatta ilgilenmemesi lazım o kadar sakatlanmış adamla. O yüzden Dursun şarküteri işte. Gayet eleştiriye açık bence. Son 2 yılın yarısını sakat geçiren adamla transfer görüşmesi bile yapamaz. Hamit'e, Gökhan'a yıllarca sakat yatırıp para ödeyen kulübün başkanının öyle bir lüksü yok abi üzgünüm
Sosyal ağlarda paylaş

Sakatlıktan mac kacırmasının bir onemi yok. Tolga da sakatlıklar gecirdi gecen senenin yarısını kacırdı brumada 2 sene once 8 ay kacırdı. Boyle bir transfer politikası gudemezsin. Tabiki risktir ama alınabilecek bir risk mi ona bakarsın. Tiote maliyeti ile alınabilecek bir risk olurdu eger suan sakat olmasaydı ya da sakatlanmaya devam edecek durumda gozukmeseydi. Bu yuzden transferden once saglık kontrolu diye birsey var. Her transfer edilmek icin getirilen oyuncu icin ezberden 'saglık kontrolunden gecti' diye soylenen cumle aslında bu oyuncunun futbol oynamasında bir engel yok demek. Uzaktan bakıp gecen seneye bakıp buna karar veremezsin gelir kontrol edersin eger bir sıkıntı yoksa anlasma saglarsın. Tolga orneginde oldugu gibi.

Hamit de geldigi sene is yapmıstı(shalkeye attıgı golu unutanlar vardır burda hemen). Sonraki sene sakatlıktan dondukten sonra da ayı gibi is yapmıstı. Melo sakatken onun yerini doldurmustu. Diger 1 seneyi sakat gecirmesinde yapılabilecek birsey yok. Sonucta sakattır sakat kalacak diye bir kanun yok. Geldi oynadı. Sakatlandı dondu yine oynadı. Sonraki sakatlıgı uzun surdu.

Al Bruma mesela cicek gibi geldi yarım sezon oynadı diz bagı yırtıldı 6-8 ay kacırdı. Simdi bu da mı yonetimin sucu olacak? Bruma gibi ince cocugu alırsanız yırtarlar diz bagını mı diyecegiz?
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece geçen sene değil ki? Aynı sakatlık birkaç defa tekrar ediyorsa o başka bir şey. Bir futbolcunun farklı sakatlıklarla biraz süre kaybetmesi ya da Bruma gibi tek ağır sakatlıkla uzun süre kaybetmesi ayrı şeyler.

Sağlık kontrolünde o andaki sakatlık tabii ki çıkar, satan kulüp kakalamaya çalışmasın vs. ama müzmin sakatlık ne derece çıkar onu bilemem. Hani kalıcı sakatlığı çıkmış olabilir bu da müzmin anlamına gelir zaten ama haberlerde bahsedilen yine son iki seneyi kaçırdığı diz sakatlıklarından. E demek ki istikrarlı olarak dizinden sakatlanan adamı buraya bile çağırmamak lazım. Bu işi son 2 güne bırakıp bir de aynı sakatlığı tekrarlayıp duran adamı getiriyorsan bence öküz yöneticisin.

Ha sen de haksız değilsin tabi ama dediğim gibi, sürekli aynı yerden sakatlık yaşıyorsa o zaman anlamsız bir risktir. Bi kere kolu çıkar 2 ay kaçırır bir kere bileği döner 3 ay kaçırır. Toplam 5 ay kaçırmıştır ama sorun yoktur o adamı kovalamakta mesela. Umarım anlatabilmişimdir demek istediğimi :)
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

Hamit de geldigi sene is yapmıstı(shalkeye attıgı golu unutanlar vardır burda hemen). Sonraki sene sakatlıktan dondukten sonra da ayı gibi is yapmıstı. Melo sakatken onun yerini doldurmustu.

Abi şu çok büyük bir ezber gerçekten. Son dönem bizim taraftar sıkça bu ezberi savunuyor.

Melo fıtık ameliyatı olmaya gittikten sonra Hamit'in oynadığı dönem Fenerbahçe'ye, Trabzonspor'a kaybedip Başakşehir ile 2-0 öne geçtiğimiz maçta 2-2 berabere kalmıştık. Hatta bir de mucize şekilde 2-0'dan çevirdiğimiz Kasımpaşa maçı vardı. Yani Hamit öküzü yüzünden şampiyonluğu kaçıracaktık. Takımın sinerjisi kaybolacaktı neredeyse.

Melo inanılmaz şekilde geri dönmese muhtemelen şampiyon da olamayacaktık. Hamit'in orta sahada oynadığı dönem çuvalla gol yiyen takım Melo döndükten sonra 7 haftada 1 gol yiyerek şampiyon oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

Hamit'in Schalke maçı dışında katkısı yok takıma. Ücret/Performans oranı olarak zaten astronomik derecede rezil.

Takımın temposuna o tek maç hariç asla ayak uyduramayan, abuk subuk paslar ata(maya)n, atılan pası alamayan, bin kere uzaktan vurup 2-3 maçta gol atan bi adam. Bize Hamit görünümlü bir çöp geldi sadece
Sosyal ağlarda paylaş

Ben o macların tamamını izledim. Ezber falan da degil. Melodan daha cok top calmayla oynuyordu, 2li mucadelelerini kazanıyordu. Macların kacını kazandık kaybettik hatırlamıyorum ki zaten fenere trabzona zaten melo olsa da kaybedebilirsin. Ama her mac hamit de melo yokken ne kotardı orayı diye yazıyorduk burda. Oraya koyacak adam yokken cıkıp iyi zamanlarındaki melovari bir savunma performansı gostermisti gayet de.

Yerin dibine sokacaksınız en azından dogru yerden vurun. Hucum yonu zayıftı topu cok olduruyordu gereksiz calım deniyordu. Cok sakat kaldı. Ama bu demek degilki o donem orayı sırtlamadı.

Valla ben doktor degilim. Ama suan sakat olmasının da bir anlamı olmayabilir anlasmada cok imzalanan ilk antremanda 'sakatlandıgı' ve 2 hafta sonra basladıgı oldu oyuncuların. Doktorlar sakatlıgının ne kadar devam edebilecegini on goruyorlardır diye dusunuyorum. Ki bu da doktorların isi yonetimin degil. Onlar uygun profilli oyuncuyu getirirler doktor bakar soyler.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi aynı diz 2 yılda birkaç kere sakatlandıysa muhtemelen hayır gelmez. Onu İstanbul'a getirmek görüştüğün diğer topçulara da "gg artık başka bahara belki" demek. Çok anlamsız bir risk.

Hamit apayrı konu zaten. Üflesen düşen adam, kazansa kazansa Emre Çolak'tan kazanır ikili mücadele. Sanki izlemedik herifi. Neyse. Orta sahaya Melo gibi dişli bir defansif oyuncu gelmezse bu stoperlerle bu sene çok ağlarız. Gelmeyecek gibi zaten bu gidişle
Sosyal ağlarda paylaş

Ne alakası var. Diger oyunculara bakın birini imzalamak uzereyim eger burda oynamak istiyorsanız elinizi hızlandırın da demek. Diarra, Tioteyi İstanbul'da gorunce 'lan kontrat gidiyor menajer nerdesin' diye aramıstır menajerini.

Abi kusura bakmayın da siz mac izlememissiniz. Hamite her seyi dersin de ufleyince dusuyordu diyemezsin herifin tek pozitif ozelligi top saklayabilmesi ve ikili mucadelelerde ayakta kalabilmesiydi.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla ben defalarca mal mal düştüğünü gördüm. Fiziksel yetersiz bir herifti sakatlıkları üstünden atamamıştı. Tam fiziksel özelliklerle oynadığı maç sayısı 15i geçmez GS'de. O maçlarda eyvallah dediğine, ama o kadarını da bi zahmet yapsın zaten. İşinin yarısını düzgün yaptı diye adam övülmez

Diarra'nın "lan GS'ye gidemiyorum galiba" diye tutuşacağını sanmıyorum. Adam zaten öncelikli tercihti. Gelecek olsa zaten gelirdi
Sosyal ağlarda paylaş

Diarra suanki kontrol ile futbolu bırakması ile oynaması arasında fark yok. 2m euro kazanıyor yanlıs bilmiyorsam. 10m euro lokomotive borcu var transfer davasından. 5 sene kazandıgını lokomotive vericek 31 yasında futbolcu. O yuzden bize baya heyecanla bakıyor yani.

Ben hamiti ovmuyorum. Siz yanlıs yerden yeriyorsunuz. Bir oyuncunun kotu yaptıgı isler iyi yaptıklarını kapatmıyor. Tabiki ortalama performansını olcup bu kotu bir yatırım oldu diyebilirsin ve haklısın(sonucta 1 seneden fazla mac kacırdı herif) ama bu demek degilki bu adam orta sahanın savunma yukunu 10-15 mac sırtlamadı ve o sampiyonluga katkıda bulunmadı ya da ilk geldigi sezon cıkıp topunu oynamadı.

Kısaca 1.5 m euroya tioteden 1.5 yıl cıkartsaydık rahatlardık orta sahada ve bu denemeye deger bir transfer olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

Diarra'nın 3 yıllık maliyeti 20 milyon Euro olurdu ama tam 3 yıl Melo'daki gibi kafan rahat ederdi. Ben diyorum ki 3 yılda ön libero pozisyonu için 20 milyon Euro'dan fazla para çıkar kasamızdan.

Mesela sırf Donk'un maliyeti 2.5 bonservis + 3 yıllık sözleşme 7 milyon Euro. Tiote gelse sakatlansa o da patladı. Böyle iki adam daha alsan hem paran gidecek hem verim alamayacaksın.

Bakın ben şöyle güzel bir örnek vereyim net olarak anlaşılsın. Diarra maliyetli, yüksek maaş alıyor diyenler zamanında Cana'nın yerine Melo'nun 3.3 milyon Euro garanti para ile kiralanmasına da karşı çıkmışlardı, ne gerek var demişlerdi. Her şey ortada. Melo oynadığı 4 sezonun 3'ünde Galatasaray'ı şampiyon yaptı.
Sosyal ağlarda paylaş

Max Damage gereken cevabı vermiş. Takımın kasasına CL paralarını sokan Sneijder'i çok maaş alıyor diye kakalamaya çalışmaktan farksız, vizyonsuz şarküteri kafası işte. Sneijder yerine daha düşük maaşla 3-4 kişi değişirdi hem maliyet artardı hem de CL'ye o kadar istikrarlı gidemezdik, tur atlayamazdık, paralar gelmezdi. Çok net yani bu

Hiç para yoksa hiç görüşmezsin. Fellaini'yle de görüşmedik mesela. Busquets'le de görüşmedik. Görüşüp de Tiote'ye dönüyorsan öküzlük. Demek ki başta bir şekilde yırtarız diye düşünüp giriştiler işe. Eleştirmek için eleştirmiyoruz, saldım çayıra mevlam kayıra yönetiyorlar kulübü
Sosyal ağlarda paylaş

Hangi gereken cevap bir anlasam. Suan sneijder kadroda olmasa sneijderi alabilecegimizi mi sanıyoruz nedir? 7.5m + senelik 5m+ euro nasıl baglayacaktık adama?

Sen kimlerle gorusuldugunu nerden biliyorsun. Hepsini acık acık yapmıyorlar heralde. Kimine olur mu diyince karsı taraf telefonu kapatıyor belki? Ya hakkaten degisiksiniz ikinizde.

Avrupa cezası almıs. Maas butce kısıtlama cezası yemis. Gecen sene 6. sırada bitirmis bir takım olarak transfer yapmaya calıstıgınızı bir hatırlayın.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...