Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpeklerim kedi yedi :S


Komodo

Öne çıkan mesajlar

İşyerimin deposunda baktığım, gündüzleri bağlı, geçeleri salık olarak 1000m^2 lik alanda baktığım 2 köpeğim var. Biri kangal, biri arabacı tipi pitbull genleri olan baya güçlü bi köpek. Pazar günleri işyeri açılmadığından beslemeye gidiyorum sularını v.s değiştirmeye. Dün gittim ikisini de sevdim okşadım falan. Neyse çantayı v.s koymaya büro kısmına girdim, bi baktım 2 si de hırlayarak koşuyolar çit tarafına doğru.

Koşarak çıktım dışarı, kediyi yakalamışlar bağırsakları falan dışarı çıkmış hayvan can çekişiyor. 1-2 vurdum bizimkilere bırakmıyolar hayvanı, can çekişmeye devam ediyor. Sonra izleyemedim zaten, ölsün de can çekişmesin diye bıraktım köşeye çekildim. Bakamadım. 2-3 dk sonra sesler kesilince bildiğin hayvanı yemeye başlamışlar. Kovdum, ittirdim vurdum, gittiler. Kediyi alamadım zaten. Deponun oralarda oturan elemanı çağırdım alsın dışarı çıkarsın kediyi diye. O gelene kadar biraz daha kemirdiler. Neyse eleman attı dışarı kediyi vs. Sonra büroda oyalanırken dışarıda 1 fare cesedi daha gördüm. Öldürmüş bırakmışlar onu da.

Geleceğim nokta ne yapmam lazım bunların bu vahşiliğini, kan arzusunu gidermek için. Senelerdir köpek bakıyorum, kedi bakıyorum bu kadar hayvanlara düşman köpeğe rastlamadım.

Benim yanımda insanlara hiçbişey yapmıyolar, ama kimse yokken biri girmeye kalkarsa acaip saldırganlar, bu normal zaten koruma amaçlı orada duruyolar da. Daha önce de bi sabah depoya gittiğimde kangal olan köpeğim, arabacı tipli dediğim köpeğin annesini öldürmüş başında bekliyordu, bana gösterir gibi. 3-4 kere de depoya giren tavuk öldürmüşlükleri var. Ama hiçbirini yememişlerdi.


Çiğ et kesinlikle vermedim, arada kemik ve et kaynatıp veriyorum. Onun harici mamayla besleniyorlar. Haftada 2 kere yaş mama veriyorum. Çok sıcak ortamda büyüdü hayvanlar, öyle karanlığa kapatma v.s yapmadım kesinlikle. Kedinin resimleri eklemek istemiyorum bağırsak vs dışarıda :S

Nasıl bi çözüm bulabilirim arkadaşlar?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Küçükken diğer hayvanlarla birlikte büyümemişlerse böyle olmuş olabilir. Sadece diğer köpekle sosyalleşmiş olması kendi türü dışına saldırgan davranışlar göstermesine neden olabilir.

Kendi gözetiminde diğer hayvanlarla sosyalleştirmeye çalış diyeceğim ama, bi kedi daha yerler falan hoş olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi sosyal buyuduler aslinda, gerci arabaciyla annesi, kangal ilk 3 aylik geldiginde cok cektirdiler hayvana, disladilar vs. buyuyunce de anneyi bogazladi iste. Simdi de arabaciyi cok korkuttu, ama bi saldiri durumunda birlik olup allah ne verdiyse daliyolar. Evde bi chihuahua var. yanina yaklastirdigimda gozleri donuyor kangalin, zincir olmasa parcaliyacak. Yandaki isyerinde dobermanlar var, benim eski dobermanin yavrulari. Kocaman oldular tabi, bunlarla rahat 1 saat boyunca hirlasiyolar gece saldigimda, iki tarafin da kulaklari kopuk zaten, kulagi citlerden oteye gecenin kulagi kopariyolar. Arabacinin ve 2 dobermanin kulaklar gg. Kangalin saglam:).

Diyecegim o ki sosyallesmeye de niyetleri yok. Daha fazla mi et-kemik alsam, arada cig mi versem napsam, dunden beri kediyi o halde gordukten sonra kafam allak bullak oldu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi senin kucağındaki yani senin korumanda olan hayvana hırlayıp saldırma manevrası yapıyorsa sosyallik haricinde de sorunu vardır. Seni oranın lideri, alfası görmeli ki senin koruduğun kolladığın diğer hayvana insana ilişmesin.

Kucağında chihua yerine bebek falan da olabilir mesela?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esnaf said:

oha kedi yemek ne lan ilk kez duydum.genelde öldürdükleri tavukları bile öyle bırakıp giderler



Tavuklari yemediler zaten hic, oldurup birakiyolar. Insanlari isirma huylari olmadi ama dedigim gibi biz yokken biri gelince feci deliriyolar, bereket 2,5-3 metre cit var, kacamazlar kolay kolay.

Hos bazen biz icerdeyken surgulu kapiyi kapattihimizda (7 metrelik koca demir surgulu kapi) ustune asma kilidi koymayi unuttugumuzda 2 ai birlik olup ittiriyolar kapiyi, cikiyolae, ama disarida kimseye saldirmadilar, onlarin sorunu iceri giren hayvan ve insanlarla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

neutrino said:

Abi senin kucağındaki yani senin korumanda olan hayvana hırlayıp saldırma manevrası yapıyorsa sosyallik haricinde de sorunu vardır. Seni oranın lideri, alfası görmeli ki senin koruduğun kolladığın diğer hayvana insana ilişmesin.

Kucağında chihua yerine bebek falan da olabilir mesela?
.

Bebek, cocuk vs geldiginde yanindayken sevdiriyorlar kendini, yerlerde yuvarlaniyolar falan. Memnunlar hallerinden, normalde cok sicak kanlilar, sevilmeyi de cok seviyolar da, dedigim durumlarda gozleri donuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Hayvanin dogasi ozgur olmak abi.

Kangali bagladigin ustece gg. Ben cocukken pederin yazihanede vardi bi kangal. Arasira zinciri koparip kahvehaneye daliyodu. Kac kere adam parcalamisligi var.

En son dedemi parcalamisti amk adam 2 ay yatti evde


abi önce güldüm sonra kendimden utandım bunu okuyunca özür dilerim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...