Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ŞAMPİYON 2016-2017 Sezonu Genel Tartışma

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
saçma sapan bir sistem salı maçları trt, çarşamba maçları tivibu vs. gibi ücretli platformlardaymış. şl'de tek takım kalınca hepsi açığa geçiyordu eskiden onu da yalan ettiler.
Mesaj tarihi:
tolga'dan iyi olmanın kaleci kriterimiz olması üzücü. o aşamayı geçen sezonda bırakmış olmamız lazımdı. boyko üzerine fabricio da dikiş tutturamazsa şu önermelerden en az biri gerçeklik kazanıyor:

a) ŞG kaleciden anlamıyor
b) yönetim transferlerde hocayı ziklememiş
Mesaj tarihi:
birazda abartıoyoruz sanki, avrupa maçlarını izliyorum tolgadan kötüler var yeminle ki son zamanlarda yedimiz gollerin kalecilere zorlarsan çekilir ama pekde bi alakası yok..
Mesaj tarihi:
Yani ben en kötü döneminde bile söverken ona diyordum, Tolga kötü kaleci değil. Hatta standartlara göre gayet iyi bir çizgi kalecisi. Uzun boyunu da iyi kullanabiliyor çizgide vs...

Tolga'nın sıkıntısı ne? Güvenemezsin. Aklı mantığı olan biri kesinlikle Tolga'ya güvenemez. Geçiş döneminde biz güvendik, bence işini mükemmelde yaptı hakkını vermek gerek ama bu takım seviye atlayacaksa onla olmayacağını geçen sene fazlasıyla gördük.

Yan topları aşırı zayıf, açılma problemini herkes biliyor. Ceza sahası içinde duran top harici yer tutması iyi ama ben daha duran toplarda boyu hariç hiçbir konuda güvendiğimi hatırlamıyorum.

Yani bunlar tabii standart Türkiye'de yetişmiş kaleci zayıflıkları yapacak bir şey yok diyebiliriz ama bu yani bu adam. Yedek kaleciden ileriye gidecek bi yapısı yok. ŞG geçen sene Boyko'dan önce Tolga'yı yedeğe itecek kaleci istiyordu mesela bu sene niye yine ona döndü bilmiyorum.

Tolga 10 maç harika oynar, 11. maç senin viraj maçındır alman gerekir orada öyle bir hata yapar ki patlar gidersin. Bunu geçen sene 6-7 kere yaptı, 3 kere canımızı ciddi acıttı.

Yoksa kurtarma istatistiklerine vs. bakıyoruz Tolga geçen yıl mesela ligin en iyi istatistiklerine sahip kalecisi açık ara. Ama işte o olay keşke sadece rakamlarla olsaydı :(
Mesaj tarihi:
aktiftablet said:

Şu gs maçınca GG yerine Beck olsa oyunu rakip sahaya böyle yıkamazdık, adam rakipten dönen toplara yerinde basıyor, alıyo, düzgün kullanıyo. Her şekilde Beck'ten iyi.
Beck de o bölgenin güvenilir yedeği olur ki GGnin maç sayısı çko yüksek olamayacağından kadroda olması çok faydalı.

Caner açık olmaz, sebebi de yazılmış zaten. Orta saha çizgisinden içeri top şişiriyor çünkü. Yani o alışkanlığı kırması lazım, bizim oyun akışımızı bozuyor şu an. Adriano daha iyi, daha yetenekli ama daha ağır ve kuvvetsiz.

Ben ŞGnin Atiba/Ozzy ikilisine dönmesi gerektiğini düşünüyorum. Q7 yedeğe çekilmeli, kafa olarak euro16dan dönememiş gibi. Olcay da bu şekilde faydalı olabilir. Olcay sol, Ömer/Aras sağ açık denemekte fayda var.
Ayrıca Talişka ile Oğuzhan'ı da aynı anda sahada görmüş oluruz. Ayrıca İnler de devamlı uzun oynamaya çalışıyor, o da ritmi bozanlardan.

Töre dönerse çok faydalı olacağını düşünüyorum, artık kafasını verebilir oyuna. Kerim de gönderilebilir, en ümitli olan bendim ama artık olmayacak demek ki.

Birebir katılıyorum (sadece kerim'e baştan beri güvenmedim hiç :P)

GS maçında etkili organize ilk 2 pozisyonumuz ortadan girmeye çalıştığımız 65-75 arası iki pozisyondu. herkesin hayran olduğu göbekten yardırdığımız oyuna, oyun sıkıştığında kanatlardan gelme aksiyonunu eklemek varken, eski oyun bitti gardaş full kanatlardan yardırın kesin ortayı, şişirin topu elbet birine gelir kafasına geçelim demek nasıl bir mantık ben cidden anlamıyorum. Ayrıca Abu hava toplarında gomez'in yarısı değil. sezon başında da yazmıştım bizim en büyük eksiğimiz stoper falan değil açık, ve özellikle beklerin önünü boşaltıp içeri kat edecek ve ceza sahasını kalabalıklaştıracak açıklar. Şimdi bakıyorsun, tamam inler uzun topla quaresma'yı buluşturdu topla kanatta (güzel de atıyor şerefsiz), e ama quaresma ortayı kesecek (o da topla oynuyor kesmiyor gerçi de) içeride 2 kişi var abi max. böyle olmaz yani. Geçen senenin en önemli, kilit adamlarından atiba'ya 5 tane pas ya atıldı ya atılmadı gs maçının ilk yarısında ki atiba kendini yırttı açığa kaçarak elleri havada. sen göbekten organize olup sonra kanada dönmezsen hücumda çoğalmadan, ortayı kesen kanadın dışında diğer kanadın karşı çizgide olursa, atiba inler de zaten orta saha civarında olursa, ofansif ortasahan da oğuzhan ya da talisca olursa kim vuracak abi kafayı.

baya kötü bir oyun mantığı var şu anda şg'nin bir an önce dönmesi lazım.
Mesaj tarihi:
Beklerin içeri orta kestiği oyunu en iyi alman milli takımı oynuyo, o da basit aslında. Diğer kanat adamı, artı orta saha adamları 5, 6 kişi giriyolar ceza sahasına, buradaki en kilit olay, topa defans vurduğunda hep beraber depar atıyolar geriye doğru ve basıyolar, bu tempoyu yakalayan her takım yapar aslında ama bizde zor gibi, çok riskli , bi Atiba var savunma pozisyonunu alabilecek.

Dediğin gibi, ortadan verkaçlarla vs yarmamız, lazım, onun için de Ozzy Olcay falan gibi adamlar şart, hatta Kerim bile Quaresma'dan daha faydalı olabilir, ama Töre dönerse eski ritmi tam yakalayabiliriz .
Mesaj tarihi:
GS maçında staddaydım. Fabri bir pozisyonda açılsa rahat alabileceği bir uzun topta kaleye geçmeyi tercih etti. Bir uğultu yükseldi anında sdfg.

Tolga travmaya yol açtı bütün Beşiktaş taraftarında. Açılmama yüzünden bir kritik gol daha yerse bu taraftar cinnet geçirir herhalde.
Mesaj tarihi:
o değilde harbi töre devrede geri gelse keşke ya. kafası oyunda olursa burada cidden iş yapar. bonservisini neredeyse kiralayarak çıkarttık zaten bir daha satarız gerekirse asdfsdfsda

Quaresma'yı gördükçe irrite oluyorum. Herif takımın geleceğiyle oynuyor...

Akşam yine kadroda diyorlar bu sefer ŞG'ye de sövüyorum...
Mesaj tarihi:
Staddaydım, ilk yarı baskı var iş yoktu. Takım bildiğin pozisyona giremiyor. Geçen seneye göre hakikaten feci halde geriye gittik.

Adriano çok aksadı. Kırmızı riski de vardı. Şenol hoca çok bekledi çıkarmak için. Hayalkırıklığı

Caner early cross takılıyor kafasına göre. Vasat

Atiba geçen senenin gerisinde.

Tolgay ilk yarı iyiydi, sarı gördü, ikinci yarı pili bitti. Yalnız çok riskli oynuyor. Böyle oynamaya devam ederse yedirecek bir tane.

Talisca ilk yarı zaman zaman iyiydi, ikinci yarı kayboldu. İlk 10dk'da saçma sapan şut yerine Quaresmaya bıraksaydı keşke.

Quaresma yine kendine oynuyor.

Aboubakar çok kayboldu ikinci yarıda. Almeida pozisyona giriyor veya takım pozisyona sokuyordu o hayvan kaçırıyordu. Böyle bir futbol oynamıyoruz. Adamı şöyle rahat rahat bir pozisyona sokamadık. Kötü adam değil ama korkarım hem Talisca hem bu arkadaşta aşı tutmayacak.

Geçen seneki pas oyunu yok. Uzun oynuyoruz haybeye, duran toptan atıyoruz. Başka da bir olayımız kalmadı.

Şu anda Beşiktaş ligde favori falan değil bu futbolla ve kadroyla. GS iki adım önde.
Kalecileri zaten iyiydi. Eren ve Tolga aşıları da iyi tuttu, bu 3 mevkide de bizden iyiler. Bruma canavar gibi dönmüş, bizim kanatlar perişan halde. Kadro derinliği dar deniyor, daha Podolski ve De Jong katılacak, ayrıca geçen sene dar rotasyonla da şampiyon olunabileceğini gösterdi BEşiktaş.

Çok fantastik bir form yakalamazsak bu sene işimiz zor.

Ha bir de keşke Bilic'i kovarlarsa devre arasında Töre geri gelse. Kanatlara hareket gelir biraz.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...