Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

random/shuffle

µh

Öne çıkan mesajlar

elimde 500 tane müzik dosyası var diyelim. bunları shuffle seçeneği olmayan biryerde oynatacağım ancak aynı grubun 4 şarkısının arka arkaya dizilmesini istemediğim için bir şekilde hepsini random şekilde adlandırabilmek istiyorum, yapabilir miyim böyle bir şeyi?
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:

http://www.fastfilerenamer.com/

Bu tarz programla bi hamlede numaralanditabilirsin hizlica..

ya programı kullanıyorum suan, manuelini de okudum da; program belli patternleri değiştirmeye/kaldırmaya/eklemeye yarıyor. benim istediğim gibi tüm isimlerin önüne random bir sayı koysun tarzı bir şey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

sadman said:

Random numara vermek yerine o resimdeki gibi işte atıyorum "Teoman - Kupa Kızı" "Teoman - Paramparça" başlıklarından teomanı çıkarınca şarkı ismine göre sıralanıyor işte. Aynı grubun şarkıları peş peşe dizilmez böylece.

oluk oluk mantık
Sosyal ağlarda paylaş

µh said:

elimde 500 tane müzik dosyası var diyelim. bunları shuffle seçeneği olmayan biryerde oynatacağım ancak aynı grubun 4 şarkısının arka arkaya dizilmesini istemediğim için bir şekilde hepsini random şekilde adlandırabilmek istiyorum, yapabilir miyim böyle bir şeyi?

linux/mac kullaniyosan direkt konsol ustunden yapabilirsin dosya isimlerinin onune random number ekleme olayini.

for file in *; do
mv "$file" $RANDOM-"$file"
done

edit : Vindoz'a ubuntu shell mi ne geldiydi, onunla da olur galiba ama hic denemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

BU zımbırtıyı bende çok aradım. Eski arabanın teybinde usb den random shufle yoktu.
Tek istediğim her şarkının başına numara koyması idi, yok arkadaş bulamadım.
Bir Dünya randomizer buldum. Ama hepsi de direk şarkının adını değiştirip Vxcjvhxjvc şeklinde veya 234324532 gibi bir şey yapıyordu. Aimp 3 üzerinden yapılıyormuş ama nasıl olduğunu anlamadım.

Sattım arabayı kurtuldum bu dertten.

Edit 1:

Ama sen şunu deneyebilirsin, arabayı sattıktan sonra bulmuştum, ama hiç kullanmadım. Ama istediğini yapıyor gözüküyor.

https://sourceforge.net/projects/filerandomizer/

Edit 2:

Denedim biraz önce , işini yapıyor, 3 digits te bırak, 1 veya 2 digits yapma, yaparsan numaralar aynı olabiliyor, 3 digits tam random bir numara ekliyor başına.
Sosyal ağlarda paylaş

Virus said:

windowsa cygwin kur sonra di nin dedigi komut/script calistir. Hatta win10 kullaniyorsan cygwin yerine soyle bir opsiyonda varmis http://www.howtogeek.com/249966/how-to-install-and-use-the-linux-bash-shell-on-windows-10/

kurdum abi cygwin'i

di said:

linux/mac kullaniyosan direkt konsol ustunden yapabilirsin dosya isimlerinin onune random number ekleme olayini.

for file in *; do
mv "$file" $RANDOM-"$file"
done

edit : Vindoz'a ubuntu shell mi ne geldiydi, onunla da olur galiba ama hic denemedim.

şunu çalıştırıcam da dosya şuan C:UsersCEMDesktopdeneme bu dizinde. file in'in sonrasına ekleyip çalıştırdım olmadı cd c:, dir falan da çalışmıyor nasıl yapacağım. tambir unix n00buyum, anneye anlatır gibi anlatsanız.
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi oncelikle suruculer yok, root (/) ve root altina mount edilmis diger suruculer var. Haliyle ana dizinin /

Ikincisi yok / var dizinleri ayirirken.

cd /c/Users/CEM/Desktop/deneme

dediginde kuvvetle muhtemel olacak. Olmazsa, hani nerde ne varmis diye gezinmek istersen dir yerine ls kullanman gerekiyor.

ls -al /

Bu arada vindoz'daki bash'de calisir mi bilmem ama

cd ~

de deneyebilirsin. Cat diye home dizinine gitmesi lazim.

edit :

Eger for-loop'a path olarak /c/Users/CEM/Desktop/deneme vereceksen for-loop icindeki komutu da buna gore degistirmen gerekiyor ki dosyalari oradan alip bulundugun dizin icine tasimasin.

for file in /c/Users/CEM/Desktop/deneme; do
mv "/c/Users/CEM/Desktop/orjinal/$file" "/c/Users/CEM/Desktop/deneme/$RANDOM-$file"
done

demen gerekiyor yani.

Bir de dosya adlarini tasimak yerine baska bir dizine kopyalamak istersen bu sefer de cp kullanip yine path'leri farkli verebilirsin.

for file in /c/Users/CEM/Desktop/orjinal; do
mv "/c/Users/CEM/Desktop/orjinal/$file" "/c/Users/CEM/Desktop/degistirilmis/$RANDOM-$file"
done
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...