Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

oyun için desktop vs laptop tartışması

Bone

Öne çıkan mesajlar

Couch olayını baya bi denedim ben. O resimdeki gibi şeyler falan da yaptım, ı ıh. Olmuyor. Rahatlık vs gene oluyor da, iki saat o aleti kucağına al, sonra bi su içmeye bile kalkarken kenara koy falan.

Televizyon ekranında zaten oynayabileceğin oyunlar da belli. WoW falan çok zor, yazıları dev yapman lazım falan. UI sapıtıyor 55" ekranda.

Bekar adama kolay da, artık öyle bilgisayar için özel oda falan yalan oluyor büyük bir hızla. Ben hala günde 2-3 saat oyun oynuyorum, ama desktopu koyduğum oda çok yakında bebek odası olacak, şimdi salonda bi köşe bucak bulmam lazım. Gaming laptop ben de hiç düşünmüyorum, diğer tüm işlerim için iş bilgisayarı zaten var (iyi köyü oyun da açabiliyor). TV karşısında tembellik ve surfing için de tablet var. Laptop almam için tamamen desktop özelliklerini karşılayacak bi şey olması lazım. Öyle "ama mobilitesi var" falan önemli değil benim (gibiler) için.

Belki şöyle modifikasyonlar yapılabilir:

Başka iyi resim bulamadığımdan, bu abartı biraz. Ama böyle sağa sola katlanabilir bi monitor arm ile, altkısma da kasayı koyarsın sepet gibi vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Sehirdisinda, yurtdisinda okuyan ogrenciyseniz ya da cok fazla seyahat ediyorsaniz laptop akil kari. Evde yer yok diyorsaniz laptop yine akil kari. Geri kalan her sey icin pc.

Oyle mini tower tasirim vs. ile olmuyor mobilite. O mi i towerin yaninda klavye monitor vs. sirtlanmak gerekiyor. Ozellikle ucan insanlar icin overkill masaustu tasimak. Had tasidiniz ettiniz diyelim, belki 3 gun kalacaginiz otelin odasina pc kurup toplamak basli basina eziyet. Mobilite icin laptop o yuzden.

Ote yandan laptop uzun vadede pcden kat kat pahaliya geliyor. Ben mesela 2012de aldigim pc'ye gtx970 taktim 1080p 60fps oynuyorum hala cogu oyunu. Ama o donem aldigim laptop coktan ozelligini yitirdi; annem okey falan oynuyor netten. Upgrade etme sansiniz vs. yok. Ayrica metal yorgunlugu, asinma gibi dertler laptoplarda daha fazla hersey ic ice oldugundan.

Bu fiyat performans olayi hic bir zaman degismeyecek ayrica onu da not dusmek lazim. Sonucta pcde sadece performansa para verirken; laptopta mobiliteye, ergonomiye falan da para veriyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...